Balkon coaten met balkonvloer coating

Is je balkonvloer aanpakken de volgende klus op je lijst? Met de juiste materialen en een goede aanpak kun je redelijk eenvoudig zelf je balkon coaten. Sowieso zul je een product moeten selecteren dat specifiek geschikt is voor buitengebruik. Daarnaast kun je voor optimaal resultaat beter een tweecomponenten coating gebruiken. In deze blog vetellen we je meer over hoe jij jouw balkon kunt coaten met balkon coating. Daarnaast gaan we dieper in op de voorbereiding en het onderhouden van je balkonvloer. Verfwinkel.nl heeft alles wat je nodig hebt om deze klus te klaren.

Waarom balkon coaten met balkonvloer coating?

Een balkon vloer wordt, in tegenstelling tot de vloer binnenshuis, blootgesteld aan hardnekkige omstandigheden. Voorbeelden hiervan zijn de soms extreme temperaturen in de zomer- en winterperiode en de daarbij komende uv-straling en hevige buien. Naast weersomstandigheden wordt een balkonvloer blootgesteld aan vuil zoals zand en vogeluitwerpselen. Balkonvloer coating is geschikt voor vloeren die licht tot middelzwaar belast worden. Deze coating is hierdoor uitermate geschikt voor een balkonvloer.

Snel naar de beste Balkonvloer Coating:

Met welke producten ga je een balkonvloer coaten?

Binnen ons aanbod zijn verschillende producten te vinden waarmee je jouw balkonvloer kunt coaten. Hierbij heb je de keuze uit verschillende kleuren waaronder: RAL 9001 Crèmewit, RAL 9002 Grijswit, of T0.10.70 Bright Skies van Sigmafloor Aqua 2K EP Satin uit de lijn van Sigma coatings. Deze lak met een zijdeglans afwerking is geurarm, gemakkelijk te reinigen en weerstaat zware weersomstandigheden. Sigmafloor Aqua 2K EP Satin wordt aangebracht met een roller op een bestaande, niet-flexibele coating op basis van balkon epoxy, polyurethaan, watergedragen acrylaat of alkydhars voor het beste resultaat.

In ons uitgebreide assortiment ontdek je nog meer geschikte producten die perfect zijn voor het coaten van je balkonvloer. De professionele verfproducten van Mathys vormen een uitstekende oplossing voor het renoveren van gevels, binnen- en buitenmuren, vloeren en daken en zijn daarom geschikt om je balkon mee te coaten. Een voorbeeld hiervan is de Mathys Pegasol Quartz 2K – Donkergrijs. Deze duurzame, geurloze anti-slip coating heeft een goede hechting en is kras-, stoot- en slijtvast. Mathys Pegasol Quartz 2K wordt aangebracht met een kwast, roller of verfspuit. Mathys Pegasol Quartz biedt de vloer een robuuste, slijtvaste kwartsafwerking voor langdurige duurzaamheid.

Wil je een coating op je balkonvloer aanbrengen zonder het gebruik van een primer? Dan is de Rust-Oleum EpoxyShield Maxx de ideale oplossing voor jouw project. Specifiek ontworpen voor garagevloeren, is deze coating ook geschikt voor toepassing op balkonvloeren. Daarnaast is de Rust-Oleum EpoxyShield Maxx een waterdichte coating voor je balkonvloer. Met een uitgebreid kleurenpalet, waaronder RAL 1015 (lichtivoor), RAL 7001 (staalgrijs) en RAL 7035 (lichtgrijs), heb je ruime keuzemogelijkheden. Verf gaat verder dan alleen kleur; het biedt ook bescherming. Wij leveren exclusief hoogwaardige verf, gemengd met kleurpasta's die door de fabrikant zijn aanbevolen, voor een optimaal resultaat en langdurige bescherming.

Balkonvloer coaten: hoe ga je aan de slag?

Start met de voorbereidingen door de railing en andere delen van het balkon die geen coating moeten krijgen, af te dekken. Daarna begin je met het reinigen van de balkonvloer. Het is belangrijk dat de vloer grondig schoon en droog is voordat je begint met het aanbrengen van de coating. Repareer eventuele beschadigingen altijd vooraf. Bij een sterk zuigende ondergrond is het noodzakelijk om eerst een primer aan te brengen. Als je de Rust-Oleum EpoxyShield Maxx gebruikt, is het aanbrengen van een primer niet nodig. De droogtijd van de coating is afhankelijk van het specifieke product dat je kiest. Raadpleeg altijd de productspecificaties voor gedetailleerde instructies.

Tip: Stem de kleur van de ondergrond zoveel mogelijk af op de kleur van de nog aan te brengen coating. Kies voor een grijze ondergrond bij het aanbrengen van een rode coating.

Ons assortiment balkon coating voor je balkonvloer

Bij Verfwinkel.nl ben je aan het juiste adres voor balkonvloer coating. Wat je ook kiest, in onze webshop profiteer je altijd van diverse voordelen:

 • Iedere balkon coating is scherp geprijsd en wordt snel bij jou thuisbezorgd.
 • Voor elke soort balkonvloer bieden wij een geschikte oplossing.
 • Ons deskundige team staat klaar om professioneel advies te geven over de toepassing van vloercoating.
 1. Mathys Pegasol Quartz 2K - Donkergrijs
  Mathys Pegasol Quartz 2K - Donkergrijs
  3 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigmafloor Aqua 2K EP Satin
  Sigmafloor Aqua 2K EP Satin
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  5 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: