• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Advies

Houtolie

€ 63,49

€ 50,79

€ 17,71

€ 15,05

€ 17,71

€ 15,05

€ 17,71

€ 15,05

€ 19,95

€ 17,56

€ 28,95

€ 25,48

€ 24,95

€ 21,96

€ 34,56

€ 27,65

€ 20,95

€ 17,81

€ 16,50

€ 14,03

€ 17,95

€ 15,26

€ 15,95

€ 12,76

€ 14,06

€ 11,25

€ 17,30

€ 13,84

€ 21,95

€ 18,66

€ 36,99

€ 29,59

Houtolie

Thuis houtwerk staan dat een laagje bescherming nodig heeft? Dan zijn de mogelijkheden vandaag de dag vrij uitgebreid. Er zijn tal van beitsen op de markt, er is vernis, boenwas en dan heb je ook nog het zogenaamde houtolie. Maar wat is houtolie nu eigenlijk? Kan dat hout wel echt beschermen? Wat is het verschil tussen beits en houtolie?

Wat is houtolie?

Een hoogwaardige houtolie zoals Restol houtolie naturel is, zoals de naam al zegt, een type olie bedoelt om hout te beschermen en tot een goed einde te brengen. In de praktijk kwast je de houtolie over het houtwerk om een beschermende laag aan te brengen. Houtolie kan toegepast worden op het gros van de houtsoorten, maar het is wel zo dat bij het werken met hardere houtsoorten een beits meer aangewezen is. Net als een traditionele beits is houtolie ook een product dat in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Wil je de natuurlijke uitstraling van het houtwerk behouden is dat geen enkel probleem. Wil je een kleine aanpassing doorvoeren? Ook dat kan.

Het verschil tussen beits en houtolie

De keuze tussen beits en houtolie is er eentje die vooral een zaak is van afweging. Het is zo dat houtolie over het algemeen minder diep doordringt in de poriën van het houtwerk. Dat betekent ook dat het net iets minder bescherming biedt tegen de weersomstandigheden en tegen vuil. Beits is dus de logische keuze als bescherming het hoofddoel is. Wel is het zo dat houtolie beter in staat is om de natuurlijke uitstraling van het houtwerk te behouden. Dat is dan ook de reden dat voor houtwerk binnenskamers houtolie de logische keuze is. Hoe dan ook ga je bij zowel beits als houtolie na verloop van tijd een nieuwe laag aan moeten brengen. Het verschil zit hem vooral in de frequentie waarmee dat nodig is.

Houtolie verwerken

Voor je gaat werken met houtolie moet het hout eerst schoon en droog gemaakt worden en ontvet worden. Heb je dat gedaan? Schuur dan het hout nog lichtjes op om een betere hechting van de houtolie te verzekeren. Geef de eerste laag voldoende tijd om te drogen en breng de volgende dag een tweede laag houtolie aan. Te veel olie aangebracht? Veeg dan de overtollige olie weg met bijvoorbeeld een katoenen lap. Nog een gouden tip: houtolie heeft lucht nodig tijdens het aanbrengen. Te weinig zuurstof kan wel eens een nare geur en een slecht resultaat geven.

Ons assortiment

Op zoek naar houtolie om mee aan de slag te gaan? Wil je hout beschermen met een kwalitatief product als Restol houtolie naturel dat ook de natuurlijke uitstraling van het houtwerk blijft behouden? Dan zit je bij verfwinkel.nl goed. Met houtolie van topmerken als Verfijn, Tenco en Hermadix hebben wij alles in huis wat je nodig hebt voor een glanzend en vlekkeloos resultaat. En dat bovendien in diverse kleuren. Zit je nog met vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren en wij helpen je graag verder!

Altijd op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Top