• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Advies

Owatrol Textrol

Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Owatrol Textrol productinformatie

  • Beschermt het hout
  • Bladdert niet
  • Gemakkelijk te verwerken
  • Kleurloos
  • Terpentine basis

Owatrol Textrol omschrijving

Owatrol Textrol is een matte houtverzadiger voor zachte houtsoorten buiten, op basis van natuurlijke plantaardige oliën. Owatrol Textrol is geschikt voor het behandelen van zachte houtsoorten, al dan niet drukgeïmpregneerd. Bij uitstek geschikt voor red cedar, redwood, grenen, vuren etc. Owatrol Textrol is zeer geschikt voor o.a. tuinhuizen, gevelbetimmering, terrassen, afsluitingen. Owatrol Textrol is niet geschikt voor het behandelen van multiplex.

Owatrol Textrol geeft een duurzame transparante bescherming aan het hout. Hierdoor blijft de natuurlijke uitstraling behouden. Doordat Owatrol Textrol niet filmvormend is bladdert deze niet af. Door de UV-bestandheid van dit product zal het hout niet zwart worden. Owatrol Textrol is eenvoudig aan te brengen en gemakkelijk te onderhouden. Bovendien is dit product geschikt voor Horizontale en verticale oppervlakken.
Vergrijsd hout kan voorbehandeld worden met Owatrol Net-Trol.

Owatrol Textrol:
- Aanbrengen: met platte kwast of verfspuit
- Droog: na ca. 2-3 dagen
- Overschilderbaar: een tweede laag aanbrengen zodra het hout er niet meer nat uitziet (na ongeveer 15 tot 30 minuten).
  Niet laten drogen tussen de lagen. ‘Nat in nat’ aanbrengen. De behandeling herhalen tot de ondergrond verzadigd is (tot het hout het product niet meer opslorpt)
- Verbruik: ca. 10 - 12 m²/l per laag - Ongeveer 5 m²/l in meerlagensysteem
- Onderhoudscyclus is doorgaans 3-4 jaar


Tip van de schilder: Aanbrengen op een schone ondergrond waar geen andere lagen op zitten (tenzij een aangepaste houtafwerking van Owatrol). Breng dunne lagen aan. Owatrol Textrol moet zich in het hout bevinden en niet op het oppervlak.


Extra informatie over Owatrol Textrol
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming. 

Owatrol Textrol bestellen bij Verfwinkel.nl
Owatrol Textrol bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of één van onze andere producten? Lees het Kenmerkenblad of stel je vraag aan onze verfexperts door een mail te sturen naar klantenservice@verfwinkel.nlBasis Terpentinebasis
Vochtregulerende houtverf Ja
Ondergrond Hout
Soort Olie
Glansgraad Mat
Toepassing Voor buiten
Rendement 10-12 M2 per liter
Merk Owachem
Levertijd Op voorraad

Owatrol Textrol bestand(en) downloaden

Recent bekeken producten

€ 35,01

€ 35,00

€ 42,35

€ 27,53

€ 78,33

€ 62,66

€ 48,36

€ 32,40

Top