Sikkens Rubbol EPS, Rubbol AZ, Rubbol SB of toch Rubbol XD?

Wat is de beste verf? Sikkens is al jaren één van de verfmerken waarmee in Nederland veel wordt geschilderd. Vooral de lakken voor buiten zijn populair en bekend bij de proffesionele schilder én bij de doe-het-zelver. In dit blog zetten we de 4 meest verkochte Sikkens buitenlakken voor je op een rij.

Sikkens Rubbol EPS 

Rubbol EPS is een vochtregulerende, halfglanzende verf die ideaal is voor gevelbekleding , tuinhout en kozijnen. Door de openstructuur zorgt de Rubbol EPS dat er geen vocht in het hout kan, maar eventueel aanwezig vocht kan wel uit het hout. Hierdoor kan de Rubbol EPS vrijwel niet gaan bladderen. Hierdoor zijn de Rubbol EPS (Plus) ervaringen dan ook erg positief. Nadeel van een vochtregulerend product is dat deze minder duurzaam is dan een lak. Na 3-4 jaar zal de ondergrond echt van een nieuwe onderhoudslaag voorzien moeten worden. Vochtregulerende verf zoals Sikkens Rubbol EPS verpoederd en heeft door de openstructuur sneller glansverlies dan een lak zoals de Sikkens Rubbol AZ, Rubbol SB of Rubbol XD.

Sikkens Rubbol AZ

De Sikkens Rubbol AZ is de golden oldie van Sikkens. Al jaren een vaste stabiele factor in de productenlijn van Sikkens. Sikkens Rubbol AZ is een hoogglanslak op terpentine-basis voor binnen en buiten. Met de Rubbol AZ kun je hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen schilderen mits deze goed zijn voorbehandeld met de juiste en geschikte grondverf. Sikkens Rubbol AZ is gebruiksklaar en verwerkt zich fijn voor zowel de professionele schilder als voor de doe-het-zelver.

Sikkens Rubbol SB

Het meest herkenbare blik uit het gehele Sikkens assortiment; Sikkens Rubbol SB. Al jaren in een opvallend "gouden" blik. Deze duurzame, hoogglanzende verf is favoriet bij de professionele schilder. Iets dikker van structuur dan je wellicht gewend bent, maar een heerlijke verf om de buitenkant van je huis mee te schilderen. Deuren, kozijnen, ander hout, staal, (non-ferro) metalen en diverse kunststoffen, die volgens de voorschriften zijn voorbehandeld, met Sikkens Rubbol SB voorzie je al deze ondergronden van een prachtige glans in je favoriete kleur. De verbindingen in de verflaag worden door het silicone bindmiddel dat in de Rubbol SB zit versterkt. Dit zorgt voor een optimaal glans- en kleurbehoud van het schilderwerk, daardoor is Rubbol SB bij uitstek geschikt om te worden toegepast in onderhoudssystemen voor buitenschilderwerk.

Sikkens Rubbol XD High-Gloss

Sikkens Rubbol XD High-Gloss bekend van radio en TV. Het nieuwste product van de Sikkens buitenlakken. Door de unieke bindmiddelcombinatie heeft Sikkens Rubbol XD een zeer lange levensduur en is deze hoogglanslak maar liefst 30 procent duurzamer is dan andere hoogglans lakken. Ondanks dat de verf iets dikker is dan je wellicht gewend bent  laat Sikkens Rubbol XD High Gloss zich prettig verwerken en heeft deze hooglanzende lak een uitstekende vloeiing. De zeer hoge en bolle glans van Sikkens Rubbol XD High Gloss zorgt voor een schitterend en duurzaam eindresultaat. Hou je niet van een hoge en bolle glans, dan kun je kiezen voor de Sikkens Rubbol XD Semi-Gloss, welke dezelfde kwaliteit biedt.

Sikkens Buitenlakken overzicht


Sikkens Rubbol SB of XD?

Wat zijn de afwegingen om te kiezen voor Rubbol SB of XD? De verven zijn beide van hoge kwaliteit en uitermate geschikt om houtwerk te beschermen tegen de elementen. Ook staan ze allebei bekend om behoud van glans. Het grootste verschil tussen Sikkens SB of XD is dat Rubbol XD net iets meer hoogglans resultaat geeft dan Rubbol SB en nóg langer bescherming biedt.

 1. Sikkens Rubbol EPS
  Sikkens Rubbol EPS
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  253 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sikkens Rubbol AZ
  Sikkens Rubbol AZ
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  75 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sikkens Rubbol SB
  Sikkens Rubbol SB
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  478 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Superdeal
  Ga erop uit met Sikkens! Tot 70% korting op pretparken, dierentuinen en meer!
  Sikkens Rubbol XD High Gloss
  Sikkens Rubbol XD High Gloss
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  804 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: