• Grootste assortiment van Nederland
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Snelle levering!
 • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen Nederland)

Sikkens Rubbol SB

4.8 out of five star rating on Trustpilot
484 reviews
Nog %1 beschikbaar
Vanaf Adviesprijs
55,99 36,25
Maak je keuze
Adviesprijs
Kortingsprijs
Loading...

Meest besteld

RAL 9001 Crèmewit RAL
Ral 9010 Reinweiss RAL
RAL 9002 - Grijswit RAL
RAL 7021 Zwartgrijs RAL
RAL 7016 Antracietgrijs RAL
N0.15.10 Monumentengroen Sikkens Authentieke Kleuren
Q0.05.10 Grachtengroen Sikkens Authentieke Kleuren
U4.15.10 Gelders Blauw Sikkens Authentieke Kleuren
RAL 5004 Zwartblauw RAL
RAL 6009 - Dennegroen RAL
RAL 7024 Grafietgrijs RAL
RAL 7035 Lichtgrijs RAL
RAL 7039 Kwartsgrijs RAL
RAL 9011 Grafietzwart RAL

Bijna alle kleurcollecties zijn te mengen op onze verfmerken. Wij kunnen bijvoorbeeld Flexa kleuren op Sikkens verf mengen en omgekeerd. Open de kleurenwaaier en kies jouw kleur.

Dit product is in bijna alle kleuren te mengen. Open hieronder de kleurenwaaier en kies jouw kleur.
Kies je kleur
Open colourselector
Op voorraad
 • Grootste assortiment van Nederland
 • Gratis bezorging vanaf €50,-
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Snelle levering!

Sikkens Rubbol SB productinformatie

 • Geschikt voor 4-seizoenen onderhoud
 • Duurzaam
 • Uitstekend Glansbehoud
 • Uitstekend Kleurbehoud
 • Uitstekende buitenduurzaamheid

Sikkens Rubbol SB is de meest bekende verf uit het Sikkens assortiment. Bij Verfwinkel altijd verkrijgbaar met fikse korting en bovendien te mengen in iedere gewenste kleur! Sikkens Rubbol SB is door de lange levensduur zeer geschikt voor al het buitenschilderwerk. Deze hoogglansverf is makkelijk verwerkbaar en zeer duurzaam. Dit product is al jaren de topper van Sikkens.

Sikkens Verf Rubbol SB is een hoogglanzende buitenverf, die uiterst geschikt is voor het aflakken van hout, staal, (non-ferro) metalen en diverse kunststoffen (die volgens de voorschriften zijn voorbehandeld) Rubbol SB is mede door de lange levensduur bij uitstek geschikt om te worden toegepast in onderhoudssystemen voor buitenschilderwerk.

Sikkens Rubbol SB:

 • Aanbrengen: met kwast en roller.
 • Stofdroog: na 2 uur
 • Kleefvrij: na 4 uur
 • Overschilderbaar: na 18 uur.
 • Verbruik: 14-16 m2/liter.
 • Onderhoudscyclus: is doorgaans 8 jaar

  Let op! Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Sikkens Rubbol SB met jouw kleurkeuze

Kleuren van de online kleurenwaaier zijn ter indicatie en kunnen afwijken van de werkelijkheid. In verband met de beeldscherminstellingen kan de kleur afwijken. Wij adviseren te allen tijde om een kleurkeuze te maken uit een papieren kleurenwaaier.

Sikkens Rubbol SB ral 9010 en talloze andere kleuren:

Sikkens Rubbol SB 9010 is veruit de meest bestelde kleur. Maar dat wil niet zeggen dat het een standaardkleur is. Ral 9010 wordt veel gebruikt voor het schilderwerk buiten omdat het een neutrale witte tint is die warm aanvoelt en toch wit lijkt. Ook omdat er veel hekwerken, rolluiken en kunststof kozijnen in ral 9010 geleverd worden, wordt er ral 9010 gekozen voor het overige schilderwerk. Bijna iedereen heeft wel ergens in huis ral 9010 gebruikt, mede ook omdat het echt de favoriete wittint van de schilder is. Naast Sikkens Rubbol 9010 mengen onze mengexperts voor jou deze Sikkens SB in talloze andere kleuren. We kunnen deze duurzame hoogglanslak voor buiten in bijna elke gewenste kleur mengen, dus ook in jouw favoriete kleur. Of je nu kiest voor Ral 9010, Monumentengroen, ral 7016 of een hele andere kleur Verfwinkel.nl heeft het. Hou er rekening mee dat de kleuren uit de online kleurenwaaier ter indicatie zijn en door de beeldscherminstellingen kunnen afwijken van de werkelijkheid. We adviseren je om te allen tijde een kleurkeuze te maken uit een papieren kleurwaaier of middels een testpotje.

Sikkens Rubbol SB op kleur gemengd

Kleuren met een kleurnaam of kleurnummer anders dan 100% wit of standaard wit vallen onder Kleur. Dit geldt ook voor lichte kleuren zoals bijvoorbeeld ral 9010 en ral 9016.Deze verf wordt speciaal voor jou in de door jouw gewenste kleur gemengd. Daardoor kan deze op kleur gemengde verf niet geretourneerd worden. Kies je voor 100% wit? Dan kies je voor verf zonder toegevoegde kleurpigmenten. Deze verf mag wel retour.

Sikkens Rubbol SB Plus

Toen de VOC2010 geïntroduceerd werd kreeg de oude vertrouwde Sikkens SB een nieuwe naam. Sikkens Rubbol SB werd Rubbol SB Plus zodat het voor iedereen duidelijk was dat deze verf voldeed aan de VOC2010 richtlijnen. Inmiddels is alle verf volledig volgens de regelgeving en heet de Sikkens Rubbol SB Plus weer Rubbol SB. Heb je je buitenschilderwerk geschilderd met de Sikkens Rubbol SB Plus dan kun je deze zonder problemen overschilderen met de Sikkens Rubbol SB of Sikkens Rubbol XD.

Wie niet dagelijks met verf werkt zal het verschil tussen Sikkens Rubbol SB Plus en de huidige Rubbol SB waarschijnlijk niet merken. Verffabrikanten zijn er goed in geslaagd om de samenstelling van de verf zo aan te passen dat de eigenschappen gelijk of zelfs verbeterd zijn gebleven. Je kunt dus met een gerust hart Sikkens Rubbol SB kopen als je de Sikkens Rubbol SB Plus gewend bent.

Wat is de VOC2010 regelgeving?

In 2010 is er door nieuwe regelgeving besloten dat verf met meer dan 100g/l VOS niet meer door de professionele schilder binnen gebruikt mogen worden. De afkorting VOS staat voor “Vluchtige Organische Stoffen. Deze VOS’s verdampen tijdens en na het gebruik van de verf. Verder zorgen deze vluchtige stoffen, zoals terpentine, er onder andere voor dat een verf voldoende vloeibaar is. In de praktijk kwam het er dus op neer dat de professionele schilder niet meer met terpentinegedragen verf binnen mochten schilderen of andere verf met meer dan 100g/l VOS. Hierdoor is de hele verfproductie gewijzigd en hebben fabrikanten kritisch naar hun producten gekeken en deze verbeterd. Op de verpakking van de verf kun je eenvoudig zien of je verf wel of niet binnen is toegestaan.

Sikkens Rubbol SB 2,5 liter

Door de veelzijdigheid van deze duurzame hoogglans verf kun je de Sikkens Rubbol SB voor bijna elke verfklus buiten gebruiken. Of je nu de buitendeuren, de kozijnen, de boeiboorden en daklijsten of de poort wil schilderen. Met Sikkens Rubbol SB weet je zeker dat je voor lange tijd de ondergrond beschermd tegen alle weersinvloeden. Door te kiezen voor Sikkens SB kies je voor kwaliteit en duurzaamheid. Daarom is een Sikkens Rubbol SB 2,5 Liter fijn om in huis te hebben. Klaar met de klus en nog een beetje verf over? Giet het om in een glazen potje of een leeg blik dat je goed afsluit zodat je de verf prima kan bewaren zonder dat de verf indroogt. Vergeet niet het kleurnummer te noteren voor een volgend nieuw blik.

Sikkens Rubbol SB in verschillende volumes:

Wil je duurzame Sikkens hoogglansverf voor buitendan kun je kiezen voor de duurzame Rubbol XD of de Sikkens Rubbol SB. Deze zijn verkrijgbaar in drie verschillende volumes. Hierdoor is voor elke klus de perfecte hoeveelheid te verkrijgen. Zo schilder je met 500 ml Rubbol SB ongeveer 7 m2, dat wil dus zeggen dat je 1 deur prima met 500 ml kunt voorzien van bijna twee lagen verf. Perfect dus voor als je alleen die beschadigde deur wil schilderen. Of de voordeur in een andere kleur wilt dan de rest van je huis. Daarnaast is de Sikkens Rubbol SB verkrijgbaar in 1 liter. Goed voor 14-16 m2. Verreweg het meest gebruikte volume verf. Met een liter kun je een groot gedeelte van je buitenklus klaren en voor de echt grote klussen bestel je eenvoudig 2,5 liter Sikkens Rubbol SB aanbieding van verfwinkel.nl. Zo betaal je nooit teveel voor je klus. Klaar met de klus en een restje verf over? Giet het om in een glazen potje of een leeg blik dat je goed afsluit zodat je de verf prima kan bewaren zonder dat de verf indroogt. Vergeet niet het kleurnummer te noteren voor een volgend nieuw blik.

Sikkens Rubbol SB aanbieding:

Ontdek het gemak van online verf kopen en bestel je verf en verfbenodigdheden voordelig bij Verfwinkel.nl. Naast dat je vanuit je luie stoel aan je klus begint door verf te bestellen, vind je bij verfwinkel.nl ook nog eens de beste Sikkens SB aanbieding en geven we je gratis verfadvies als je dat nodig hebt. Daarnaast vind je bij Verfwinkel.nl ook alle andere spullen die je nodig hebt voor je schildersklus zoals kwasten, rollers, plamuur, schuurpapier en afplaktape.
Bestel je verf en benodigdheden op het moment dat voor jou het beste uitkomt en laat deze bij je thuis of op de klus bezorgen.

Aanbevolen kwasten en rollers voor de Sikkens Rubbol SB

Goede kwasten en rollers zijn belangrijk om een mooi eindresultaat te krijgen. Deze Sikkens buitenlak  breng je het beste aan met een Anza Titanium – Ronde Kwast. De grote vlakken kun je schilderen met een viltroller. Gebruik voor strakke verflijnen een ronde kwast in combinatie met gele schilderstape.

Kies voor de duurzame bescherming van je hout met Sikkens Rubbol SB

Sikkens Rubbol SB beschermt tot wel 8 jaar! Maar natuurlijk niet zonder goed verfsysteem. Daarom raden we aan om op hout eerst een laag Sikkens Rubbol Primer Extra aan te brengen. Deze zijdeglanzende grondverf zorgt ervoor dat de Rubbol SB nog beter tegen weersinvloeden bestand is. Ook blijft de glans langer mooi. Wil je kunststof, metaal, ijzer of een andere ondergrond schilderen met de Sikkens Rubbol SB? Voorzie deze dan eerst van een geschikte primer zoals bv de Sikkens Redox AK Primer of Südwest Allgrund voordat je de Primer Extra aanbrengt.

Sikkens Rubbol SB = vier seizoenenverf

Sikkens Rubbol SB is een vier-seizoenenverf. Dat wil zeggen dat deze al vroeg in het seizoen buiten gebruikt kan worden, maar ook later in het seizoen is deze verf nog prima te verwerken om de klus af te maken. De Rubbol SB van Sikkens is inzetbaar van 0˚C tot 30˚C. Ook in het voor- en naseizoen is deze hoogglanslak van Sikkens uitstekend UV-bestendig en behoudt hij glans en kleur.

Sikkens Duurzame en bio-based verf

De ontwikkeling van verf staat niet stil en ook verffabrikanten vinden het steeds belangrijker dat verf duurzaam geproduceerd wordt zonder dat de kwaliteit van de verf achteruit gaat. De Sikkens Rubbol SB heeft een biobased klasse twee conform ASTM D6866. Dat wil zeggen dat de Sikkens Rubbol SB 40-60% Biobased is.

Extra informatie over Sikkens Rubbol SB

Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming. Kleuren van de online kleurenkaart zijn ter indicatie en kunnen afwijken van de werkelijkheid. Dit is afhankelijk van de beeldscherminstellingen.

Sikkens Rubbol SB bestellen bij Verfwinkel.nl

Sikkens Rubbol SB bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of één van onze andere producten? Lees het Kenmerkenblad of stel je vraag aan onze verfexperts door een mail te sturen naar klantenservice@verfwinkel.nl

Meer informatie
Merk Sikkens
Levertijd Op voorraad
Kwaliteit Professioneel
variant_image1 5/6/4/2/564254881c64bff20f7e8c1ae126ed4a9c3aa230_sikkens_rubbol_sb_aflakken_vw_sk1066_2.jpg
Ondergrond Hout
Aanbrengen Kwast, Roller
Toepassing Deur & Kozijn
Verbruik per liter 15 Vierkante meter
Metallic Nee
Basis Terpentinebasis
Binnen of buiten Buiten
Geschikt voor verfspuit Nee
Glansgraad Hoogglans
Kleefvrij 4 Uur
Overschilderbaar 18 Uur
Stofdroog 2 Uur
Volledig uitgehard 1 Week
5 out of five star rating on Trustpilot
5 5 484 reviews

5 out of five star rating on Trustpilot Yvonne S. 7 juli Goed product. Goed bedrijf. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Hans 6 juli Een geweldige dekking en mooie lange glans op de kozijnen Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

1 out of five star rating on Trustpilot Aart Den Haan 5 juli Zeer slechte kwaliteit ik heb inmiddels veel verf besteld. De eerste en tweede levering goed de rest lijkt wel verf van lage kwaliteit. Klonten erin droogt niet mooi. Concreet ben terreur gesteld in de geleverde kwaliteit en dit heeft mij meer gekost dan dan verf bij de schilder laten mengen Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot p hoogerwaard 29 juni prima verf, smeert soepel en beste dekking Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Marco Van rijn 28 juni Goed prijs kwaliteits verhouding Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Marcia Van nes 20 juni Fijne dunne verf Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot M.W. Klootwijk 18 juni Prima product Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Jan Zeegers 17 juni Goede en snelle levering. Een zeer goede verf, voor een mooie prijs. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

1 out of five star rating on Trustpilot koolen 16 juni ik weet waardoor maar er zitten allemaal kuiltjes in het lakwerk...?? Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot George Hofstede 12 juni goed produkt, goed te verwerken. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Justin Zeeman 10 juni Smeert perfect uit Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot Tjalling Hoekstra 9 juni Prima verf ik hoop dat deze verf heel lang meegaat. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Klant Gerard Kwakkel 5 juni Fantastische verf. Dekt in een keer en geeft geen strepen. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot N Schram 30 mei Prima spul Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Peters Gradus 29 mei prima verf, dekt in een keer goed Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Rik Ballegooijen 26 mei Geweldig blik verf Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot klant 24 mei Prima verf, gebruik alleen maar Sikkens voor een nette prijs Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Arend 22 mei Heerlijk om te verwerken, vloeit goed uit Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot An hutting 22 mei Perfect produkt Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot J.Putterrs 22 mei deze verf is van een bijzondere kwaliteit, het kost een paar centen maar dan heb je ook wat. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Jan Kuiper 19 mei Prima product. Goed verwerkbaar met goede glanslaag. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Jos van Haaren 10 mei Makkelijk te bestellen en een snelle bezorging Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Klaas Visser 7 mei Ik gebruik dit product al vele jaren en ben er zeer tevreden over. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot jan . 2 mei Zeer fijne verf en vloeit erg mooi Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Klant 7 februari Fijne hoogglansverf die goed dekt. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot L. Lakken 2 december De betere lijn van sikkens en dat is ook te zien in het resultaat Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot Mevrouw buwalda 16 november prima product Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

1 out of five star rating on Trustpilot Henk Breen 12 november Jullie hebben 9001 opgestuurd in plaats van 9010. Op de bus stond wel 9010. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Wilma Mulder 26 oktober Een goede verf behoeft geen krans. Uitstekend product. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot De Jong 19 oktober Zeer goed te verwerken met kwast en/ of roller. Vloeit tot strakke laag. Droogtijd is werkbaar ( voor 14.00u de bewegende delen!) Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Margot 13 oktober Super verf. Prachtige glans en zeer sterk. Makkelijk aan te brengen. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Mevr. de moree 9 oktober Goed spul Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot kees Luijk 8 oktober Fantastische verf Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

4 out of five star rating on Trustpilot klant 7 oktober Het lijkt of de verf minder dekt, dan voorheen. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Helga Gerritzen 1 oktober Beste verf goede kwaliteit strijkt licht en makkelijk en je hebt er jaren plezier van! Wij gebruiken sikkens rubbol al 40 jaar! Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Gerard Peters 30 september Gebruikt voor overschilderen rolluikenbakken en geleiders, boeiplaat luifel, deur garage. Dekt prima en droogde egaal en strak op. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Berlinda Schaap 27 september Fijne verf, dekt goed. Goede verf is gewoon duur. Zeg altijd goedkoop is duurkoop. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Linda Jansen 24 september Goede kwaliteit. Fijne verf om mee te werken. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Linda Jansen 24 september Goede kwaliteit. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

5 out of five star rating on Trustpilot Roel 20 september Prima mee te werken. Ik hoop dat het zijn reputatie (als beste getest) waar maakt. Geverifieerd — verzameld door Verfwinkel.nl

Laad meer reviews
Gevaar:
EUH208:Bevat ##SUBSTANCE##. Kan een allergische reactie veroorzaken.
EUH211:Let op! Bij verneveling kunnen gevaarlijke inhaleerbare druppels worden gevormd. Spuitnevel niet inademen
H226:Ontvlambare vloeistof en damp
H412:Schadelijk voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen
Algemeen:
P101:Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden
P102:Buiten het bereik van kinderen houden
Preventie:
P210:Verwijderd houden van warmte / vonken / open vuur / hete oppervlakken. Niet roken
P273:Voorkom lozing in het milieu
Opslag:
P403+P235:Op een goed geventileerde plaats bewaren. Koel bewaren

Anderen kochten ook