• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Advies

Sikkens Rubbol AZ

Meer afbeeldingen

Uw keuze Normale prijs Kortingprijs
G0.05.85 Mergelwit Sikkens Authentieke Kleuren
RAL9010 RAL
RAL9001 - Crèmewit RAL
RAL9016 - Verkeerswit RAL
E8.35.65 Okergeel Sikkens Authentieke Kleuren
RAL3005 - Wijnrood RAL
U4.15.10 Gelders Blauw Sikkens Authentieke Kleuren
RAL5004 - Zwartblauw RAL
RAL6009 - Dennengroen RAL
N0.15.10 Monumentengroen Sikkens Authentieke Kleuren
Q0.05.10 Grachtengroen Sikkens Authentieke Kleuren
RAL7016 - Antracietgrijs RAL
RAL7021 - Zwartgrijs RAL
RAL9004 - Signaalzwart RAL
RAL7024 - Grafietgrijs RAL
RAL9005 - Gitzwart RAL

Sikkens Rubbol AZ productinformatie

  • Goed dekkend
  • Goede vloeiing
  • Terpentine basis
  • Uitstekende weervastheid en duurzaamheid
  • Wij mengen uitsluitend met originele kleurpasta's

Sikkens Rubbol AZ omschrijving

Sikkens Rubbol AZ is een universele, gebruiksklare, hoogglans lak voor buiten. Sikkens Rubbol AZ Hoogglans is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, die volgens de voorschriften zijn voorbehandeld. Door de hoge dekkracht en uitstekende vloeiing is Sikkens Rubbol AZ prettig in het gebruik en geeft dit product een mooi eindresultaat. 


Sikkens Rubbol AZ:
- Aanbrengen: met kwast en roller
- Stofdroog: na ca.2 uur 
- Kleefvrij: na ca. 4-5 uur 
- Overschilderbaar: na ca. 18 uur. 
- Verbruik: 14-16 m2 /liter. 
- Onderhoudscyclus is doorgaans 5 jaar


Sikkens Rubbol AZ binnen
Voorheen werd deze verf ook binnen toegepast. De huidige nieuwe kwaliteit Sikkens Rubbol AZ wordt geadviseerd om enkel buiten te gebruiken. Indien een terpentine gedragen verf binnen wordt toegepast zal een donkervergeling optreden. Wil je een Sikkens hoogglanslak voor binnen die niet vergeelt? Kies dan voor de niet vergelende Sikkens Rubbol BL Rezisto High-Gloss


Verschil Sikkens Rubbol AZ versus AZ Plus
Toen de VOC2010 geïntroduceerd werd kreeg de oude vertrouwde Sikkens Rubbol AZ een nieuwe naam. Sikkens Rubbol AZ werd Sikkens Rubbol AZ Plus Hoogglans zodat het voor iedereen duidelijk was dat deze verf voldeed aan de VOC2010 richtlijnen. De Rubbol AZ plus prijs was dan ook gelijk aan de Sikkens Rubbol AZ prijs. Inmiddels is alle verf volledig volgens de regelgeving en heet de Sikkens Rubbol AZ Plus weer Rubbol AZ. Heb je je buitenschilderwerk geschilderd met de Sikkens AZ Plus dan kun je deze zonder problemen overschilderen met de Sikkens Rubbol AZ. Wie niet dagelijks met verf werkt zal het verschil tussen Sikkens Rubbol AZ Plus en de huidige Rubbol AZ niet merken. Verffabrikanten zijn er goed in geslaagd om de samenstelling van de verf zo aan te passen dat de eigenschappen gelijk of zelfs verbeterd zijn gebleven. Je kunt dus met een gerust hart Sikkens Rubbol AZ kopen als je de Sikkens Rubbol AZ Plus gewend bent.


Sikkens Rubbol AZ Base W05
Sikkens Rubbol AZ Plus Base W05 is de voorloper van de Sikkens Rubbol AZ Base W05. Zoals je hierboven kan lezen is de Rubbol AZ plus gewijzigd in de Rubbol AZ Base W05 staat voor de basisverf die verfmengers gebruiken om vrijwel alle lichte kleuren te maken. Zo wordt bijvoorbeeld Sikkens Rubbol AZ Ral 9010 gemaakt in base W05. De verfmenger voegt volgens recept de originele Sikkens kleurpasta’s toe aan Sikkens Rubbol AZ base W05 om jouw favoriete kleur te mengen.


Sikkens Rubbol AZ Acotint
Om jouw favoriete kleur te mengen wordt de basisverf gemengd met kleurpasta om tot de juiste keur te komen. De verfmenger voegt volgens recept de originele Sikkens kleurpasta’s toe aan Sikkens Rubbol AZ base W05 om jouw favoriete lichte kleur te mengen. Voor donkere kleuren wordt de Sikkens Rubbol AZ base NOO gebruikt. De kleurpasta die gebruikt wordt om Sikkens Rubbol AZ op kleur te mengen zijn de Sikkens Acotint mengpasta’s. Zo kan het dus voorkomen dat op de mengsticker naast de gekozen kleur ook Rubbol AZ Acotint vermeld staat.


Sikkens Rubbol AZ met jouw kleurkeuze
Kleuren van de online kleurenwaaier zijn ter indicatie en kunnen afwijken van de werkelijkheid. In verband met de beeldscherminstellingen kan de kleur afwijken. Wij adviseren te allen tijde om een kleurkeuze te maken uit een papieren kleurenwaaier. De kleuren van de online kleurenwaaier zijn slechts een greep uit ons ruime assortiment. Wil je een andere kleur? Noteer deze dan rechtstreeks in het vakje: gewenste kleur. 

Sikkens Rubbol AZ op kleur gemengd
Kleuren met een kleurnaam of kleurnummer anders dan 100% wit of standaard wit vallen onder Kleur. Dit geldt ook voor lichte kleuren zoals bijvoorbeeld ral 9010 en ral 9016.
Deze verf wordt speciaal voor jou in de door jouw gewenste kleur gemengd. Daardoor kan deze op kleur gemengde verf niet geretourneerd worden. 
Kies je voor 100% wit? Dan kies je voor verf zonder toegevoegde kleurpigmenten. Deze verf mag wel retour

Wat is de VOC2010 regelgeving?
In 2010 is er door nieuwe regelgeving besloten dat verf met meer dan 100g/l VOS niet meer door de professionele schilder binnen gebruikt mogen worden. De afkorting VOS staat voor “Vluchtige Organische Stoffen. Deze VOS’s verdampen tijdens en na het gebruik van de verf. Verder zorgen deze vluchtige stoffen, zoals terpentine, er onder andere voor dat een verf voldoende vloeibaar is. In de praktijk kwam het er dus op neer dat de professionele schilder niet meer met terpentinegedragen verf binnen mochten schilderen of andere verf met meer dan 100g/l VOS. Hierdoor is de hele verfproductie gewijzigd en hebben fabrikanten kritisch naar hun producten gekeken en deze verbeterd.
Op de verpakking van de verf kun je eenvoudig zien of je verf wel of niet binnen is toegestaan.

Aanbevolen kwasten en rollers voor de Sikkens Rubbol AZ
Goede kwasten en rollers zijn belangrijk om een mooi eindresultaat te krijgen. Deze Sikkens AZ verf  breng je het beste aan met een Meesterhand Gold – Ronde Kwast. De grote vlakken kun je schilderen met een viltroller. Gebruik voor strakke verflijnen een ronde kwast in combinatie met gele schilderstape.


Sikkens Rubbol AZ aanbieding:
Ontdek het gemak van online verf kopen en bestel je verf en verfbenodigdheden voordelig bij Verfwinkel.nl. Naast dat je vanuit je luie stoel aan je klus begint door verf te bestellen, vind je bij verfwinkel.nl ook nog eens de beste Sikkens aanbiedingen.
Daarnaast vind je bij Verfwinkel.nl ook alle andere spullen die je nodig hebt voor je schildersklus zoals kwasten, rollers, plamuur, schuurpapier en afplaktape.
Bestel je verf en benodigdheden op het moment dat voor jou het beste uitkomt en laat deze bij je thuis of op de klus bezorgen.

Sikkens Rubbol AZ in verschillende volumes:
Wil je Sikkens hoogglans verf voor buiten dan kun je kiezen voor de Rubbol AZ of de Sikkens Rubbol XD High Gloss. De Sikkens Rubbol AZ verf is verkrijgbaar in drie verschillende volumes. Hierdoor is voor elke klus de perfecte hoeveelheid te verkrijgen. Zo schilder je met 500 ml Rubbol AZ ongeveer 7-8 m2, dat wil dus zeggen dat je 1 deur prima met 500 ml kunt voorzien van bijna twee lagen verf. Perfect dus voor als je alleen die beschadigde deur wil schilderen. Of de voordeur in een andere kleur wilt dan de rest van je huis. Daarnaast is de Sikkens Rubbol AZ verkrijgbaar in 1 liter. Goed voor 14-16 m2. Verreweg het meest gebruikte volume verf. Met een liter kun je een groot gedeelte van je buitenklus klaren en voor de echt grote klussen bestel je eenvoudig 2,5 liter Sikkens Rubbol AZ aanbieding van verfwinkel.nl. Zo betaal je nooit teveel voor je klus.

Sikkens Rubbol AZ 1 liter
Door de veelzijdigheid van de Sikkens Rubbol AZ Hoogglans is deze lak voor bijna elke verfklus buiten te gebruiken. Of je nu de buitendeuren, de kozijnen, de boeiboorden en daklijsten of de poort wil schilderen. Met Sikkens verf Rubbol AZ weet je zeker dat je voor de komende 5 jaar de ondergrond beschermd tegen alle weersinvloeden. Doordat deze lak op diverse ondergronden aangebracht kan worden. Daarom is een Sikkens AZ fijn om in huis te hebben. Klaar met de klus en nog een beetje verf over? Giet het om in een glazen potje of een leeg blik dat je goed afsluit zodat je de verf prima kan bewaren zonder dat de verf indroogt. Vergeet niet het kleurnummer te noteren voor een volgend nieuw blik.


Sikkens Rubbol AZ 2,5 liter
Door de veelzijdigheid van deze hoogglans verf kun je de Rubbol AZ voor bijna elke verfklus buiten gebruiken. Of je nu de buitendeuren, de kozijnen, de boeiboorden en daklijsten of de poort wil schilderen. Met Sikkens Rubbol AZ weet je zeker dat je voor lange tijd de ondergrond beschermd tegen alle weersinvloeden. Door te kiezen voor Sikkens AZ kies je voor kwaliteit en duurzaamheid. Daarom is een Rubbol AZ van Sikkens fijn om in huis te hebben. Klaar met de klus en nog een beetje verf over? Giet het om in een glazen potje of een leeg blik dat je goed afsluit zodat je de verf prima kan bewaren zonder dat de verf indroogt. Vergeet niet het kleurnummer te noteren voor een volgend nieuw blik.


Extra informatie over Sikkens Rubbol AZ
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming. 

Sikkens Rubbol AZ bestellen bij Verfwinkel.nl
Sikkens Rubbol AZ bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of één van onze andere producten? Lees het Kenmerkenblad of stel je vraag aan onze verfexperts door een mail te sturen naar klantenservice@verfwinkel.nl

Basis Terpentinebasis
Ondergrond Diverse Ondergronden (mits juist voorbehandeld)
Soort Dekkende Verf
Glansgraad Hoogglans / Gloss
Toepassing Voor buiten
Rendement 14-16 m2 per liter
Merk Sikkens
Levertijd Op voorraad

Sikkens Rubbol AZ bestand(en) downloaden

Top