• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Advies

Sikkens Rubbol EPS

Meer afbeeldingen

Uw keuze Normale prijs Kortingprijs
G0.05.85 Mergelwit Sikkens Authentieke Kleuren
RAL9010 RAL
RAL9001 - Crèmewit RAL
RAL9016 - Verkeerswit RAL
E8.35.65 Okergeel Sikkens Authentieke Kleuren
RAL3005 - Wijnrood RAL
U4.15.10 Gelders Blauw Sikkens Authentieke Kleuren
RAL5004 - Zwartblauw RAL
RAL6009 - Dennengroen RAL
N0.15.10 Monumentengroen Sikkens Authentieke Kleuren
Q0.05.10 Grachtengroen Sikkens Authentieke Kleuren
RAL7016 - Antracietgrijs RAL
RAL7021 - Zwartgrijs RAL
RAL9004 - Signaalzwart RAL
RAL7024 - Grafietgrijs RAL
RAL9005 - Gitzwart RAL

Sikkens Rubbol EPS productinformatie

  • Goed dekkend
  • Goede kantendekking
  • Goede weervastheid
  • Vochtregulerend
  • Voor buiten

Sikkens Rubbol EPS omschrijving

Sikkens Rubbol EPS is een vochtregulerende, halfglanzende overgrond- en aflak voor buiten. Sikkens Rubbol EPS is zeer geschikt voor het schilderen van houtwerk, gevelbetimmeringen, schuren en andere grotere houten oppervlakken maar ook voor onderhoud aan kozijnen en deuren. Tevens kan Sikkens Rubbol EPS ingezet worden voor het overgronden en aflakken van staal, non-ferro metalen en diverse harde kunststoffen, die volgens de voorschriften zijn voorbehandeld. 

Door de hoge dekkracht is Sikkens Rubbol EPS uitstekend geschikt voor schilderwerk waar grote kleurveranderingen worden toegepast. Sikkens Rubbol EPS wordt niet geadviseerd op onbehandeld hout. Schilder onbehandeld hout eerst een laag Sikkens Rubbol Primer en werk deze vervolgens af met twee lagen Sikkens Rubbol EPS.

Sikkens Rubbol EPS:
- Aanbrengen: met kwast en roller.
- Stofdroog na: ca. 1¾ uur. 
- Kleefvrij na: ca. 2 uur. 
- Overschilderbaar na: ca. 18 uur. 
- Verbruik: 15-18 m 2 /liter.
- Onderhoudscyclus van doorgaans 4-5 jaar.


Verschil Sikkens Rubbol EPS versus EPS Plus
Toen de VOC2010 geïntroduceerd werd kreeg de oude vertrouwde Sikkens Rubbol EPS een nieuwe naam. Sikkens Rubbol EPS werd Rubbol EPS Plus zodat het voor iedereen duidelijk was dat deze verf voldeed aan de VOC2010 richtlijnen. Inmiddels is alle verf volledig volgens de regelgeving en heet de Sikkens Rubbol EPS Plus weer Rubbol EPS. Heb je je buitenschilderwerk geschilderd met de Sikkens Rubbol EPS Plus dan kun je deze zonder problemen overschilderen met de Sikkens Rubbol EPS of Sikkens Rubbol EPS Thix.
Wie niet dagelijks met verf werkt zal het verschil tussen Sikkens Rubbol EPS Plus en de huidige Rubbol EPS niet merken. Verffabrikanten zijn er goed in geslaagd om de samenstelling van de verf zo aan te passen dat de eigenschappen gelijk of zelfs verbeterd zijn gebleven. Je kunt dus met een gerust hart Sikkens Rubbol EPS kopen als je de Sikkens Rubbol EPS Plus gewend bent.


Wat is de VOC2010 regelgeving?
In 2010 is er door nieuwe regelgeving besloten dat verf met meer dan 100g/l VOS niet meer door de professionele schilder binnen gebruikt mogen worden. De afkorting VOS staat voor “Vluchtige Organische Stoffen. Deze VOS’s verdampen tijdens en na het gebruik van de verf. Verder zorgen deze vluchtige stoffen, zoals terpentine, er onder andere voor dat een verf voldoende vloeibaar is. In de praktijk kwam het er dus op neer dat de professionele schilder niet meer met terpentinegedragen verf binnen mochten schilderen of andere verf met meer dan 100g/l VOS. Hierdoor is de hele verfproductie gewijzigd en hebben fabrikanten kritisch naar hun producten gekeken en deze verbeterd.
Op de verpakking van de verf kun je eenvoudig zien of je verf wel of niet binnen is toegestaan.


Sikkens Rubbol EPS Plus Base W05
Sikkens Rubbol EPS Plus Base W05 is de voorloper van de Sikkens Rubbol EPS Base W05. Zoals je hierboven kan lezen is de Rubbol EPS plus gewijzigd in de Rubbol EPS. Base W05 staat voor de basisverf die verfmengers gebruiken om vrijwel alle lichte kleuren te maken. Zo wordt bijvoorbeeld Sikkens Rubbol EPS Ral 9010 gemaakt in base W05. De verfmenger voegt volgens recept de orginele Sikkens kleurpasta’s toe aan Sikkens Rubbol EPS base W05 om jouw favoriete kleur te mengen.


Sikkens Rubbol EPS vochtregulerend
Sikkens vochtregulerende verf is favoriet voor houten ondergronden waarbij geen afgesloten laklaag op geschilderd kan worden. Denk hierbij aan gevelbetimmerineng, boeiboorden, schuttingen enz. Het voordeel van een vochtregulerende verf van Sikkens is dat deze zorgt dat er geen vocht in het hout kan trekken maar dat het aanwezige vocht wel een weg naar buiten heeft, door de open structuur van deze verf. Bijkomend voordeel van een vochtregulerende verf is dat dit meestal ook een één-pot-systeemverf is . Daarbij heb je dus niet altijd een extra grondverf nodig.


Sikkens Rubbol EPS verdunnen.
Hoewel Sikkens Rubbol EPS gebruiksklaar is, kan deze desgewenst verdunt worden met terpentine. Hou er rekening mee dat die de eigenschappen van de erf zoals duurzaamheid en dekkracht kan aantasten. Wees dus erg spaarzaam met Sikkens Rubbol EPS verdunnen.


Sikkens Rubbol EPS in verschillende volumes:
Wil je duurzame Sikkens vochtregulerende verf voor buiten dan kun je kiezen voor de Rubbol EPS of de Sikkens Rubbol EPS Thix. De Sikkens EPS verf zijn verkrijgbaar in drie verschillende volumes. Hierdoor is voor elke klus de perfecte hoeveelheid te verkrijgen. Zo schilder je met 500 ml Rubbol EPS ongeveer 7 m2, dat wil dus zeggen dat je 1 deur prima met 500 ml kunt voorzien van bijna twee lagen verf. Perfect dus voor als je alleen die beschadigde deur wil schilderen. Of de voordeur in een andere kleur wilt dan de rest van je huis. Daarnaast is de Sikkens Rubbol EPS  verkrijgbaar in 1 liter. Goed voor 14-16 m2. Verreweg het meest gebruikte volume verf. Met een liter kun je een groot gedeelte van je buitenklus klaren en voor de echt grote klussen bestel je eenvoudig 2,5 liter Sikkens Rubbol EPS aanbieding van verfwinkel.nl. Zo betaal je nooit teveel voor je klus. Klaar met de klus en een restje verf over? Giet het om in een glazen potje of een leeg blik dat je goed afsluit zodat je de verf prima kan bewaren zonder dat de verf indroogt. Vergeet niet het kleurnummer te noteren voor een volgend nieuw blik.


Aanbevolen kwasten en rollers voor de Sikkens Rubbol EPS
Goede kwasten en rollers zijn belangrijk om een mooi eindresultaat te krijgen. Deze Sikkens EPS verf  breng je het beste aan met een Meesterhand Gold – Ronde Kwast. De grote vlakken kun je schilderen met een viltroller. Gebruik voor strakke verflijnen een ronde kwast in combinatie met gele schilderstape.


Sikkens Duurzame en bio-based verf
De ontwikkeling van verf staat niet stil en ook verffabrikanten vinden het steeds belangrijker dat verf duurzaam geproduceerd wordt zonder dat de kwaliteit van de verf achteruit gaat. De Sikkens Rubbol EPS heeft een biobased klasse twee conform ASTM D6866. Dat wil zeggen dat de Sikkens Rubbol EPS 40-60% Biobased is.


Sikkens Rubbol EPS met jouw kleurkeuze
Kleuren van de online kleurenwaaier zijn ter indicatie en kunnen afwijken van de werkelijkheid. In verband met de beeldscherminstellingen kan de kleur afwijken. Wij adviseren te allen tijde om een kleurkeuze te maken uit een papieren kleurenwaaier. De kleuren van de online kleurenwaaier zijn slechts een greep uit ons ruime assortiment. Wil je een andere kleur? Noteer deze dan rechtstreeks in het vakje: gewenste kleur. 


Sikkens Rubbol EPS op kleur gemengd
Kleuren met een kleurnaam of kleurnummer anders dan 100% wit of standaard wit vallen onder Kleur. Dit geldt ook voor lichte kleuren zoals bijvoorbeeld ral 9010 en ral 9016.
Deze verf wordt speciaal voor jou in de door jouw gewenste kleur gemengd. Daardoor kan deze op kleur gemengde verf niet geretourneerd worden. 
Kies je voor 100% wit? Dan kies je voor verf zonder toegevoegde kleurpigmenten. Deze verf mag wel retour.

Extra informatie over Sikkens Rubbol EPS
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming. 

Sikkens Rubbol EPS bestellen bij Verfwinkel.nl
Sikkens Rubbol EPS bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze vochtregulerende verf of één van onze andere producten? Lees het Kenmerkenblad of stel je vraag aan onze verfexperts door een mail te sturen naar klantenservice@verfwinkel.nl

Basis Terpentinebasis
Vochtregulerende houtverf Ja
Ondergrond Hout
Soort Systeemverf & 1-Pot systeem
Glansgraad Halfglans / Semi-Gloss
Toepassing Voor buiten
Rendement 15-18 m2 per liter
Merk Sikkens
Levertijd Op voorraad

Sikkens Rubbol EPS bestand(en) downloaden

Top