Welke verf voor de trap kies ik?

Op zoek naar verf voor je trap? Bij Verfwinkel.nl heb je ruim de keuze. Een trap schilderen is een goede manier om zowel de uitstraling van dit onderdeel van je woning te veranderen als de trap van extra bescherming te voorzien. Zo weet je zeker dat je trap er weer jaren tegenaan kan. Bovendien is een trap verven een uitstekende wijze om jezelf extra te beschermen, bijvoorbeeld door de trap van een antislip laag te voorzien. Daarnaast heb je de keuze qua kleur. Je kunt een trap zwart verven, je kunt een trap antraciet verven of je kunt een houten trap wit verven: de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over verf voor je trap.

Welke verf voor de trap kun je gebruiken?

Er zijn een aantal vaste eigenschappen waar een goede lak voor je trap aan moet voldoen. Ten eerste ga je altijd je trap lakken. Dit doe je vanwege de ondergrond, die veelal van hout gemaakt is. Muurverf kun je hier bijvoorbeeld beter niet op toepassen. Daarnaast kun je het beste gebruik maken van een verf op waterbasis. Watergedragen verven zijn de beste producten om binnen te gebruiken. Ze drogen sneller en bovendien hebben verven op waterbasis geen stinkende geur zoals verven op terpentinebasis dat wel hebben. Verf op terpentinebasis is bovendien slecht voor de gezondheid als het binnen gebruikt wordt. Een bijkomend voordeel van een verf op waterbasis is het feit dat deze producten beter zijn voor het milieu.

Snel naar de beste Trapverf

Trap lakken of verven: andere zaken om in de gaten te houden

De trap is over het algemeen gemaakt van hout. Daarom ga je de trap schilderen met een traplak. Hoe beter de kwaliteit van de verf, hoe beter het resultaat zal zijn. Daarom kies je voor een trapverf van een bekend merk, bijvoorbeeld een Sikkens traplak of een trappenverf van Sigma of Histor. Het liefst zoek je een verfsoort die tegen een stootje kan. Een slijtvaste verf voor de traptreden is daarom een aanrader. Daarnaast is er lak voor de traptreden die antislip kan bevatten. Zo heeft iedereen die gebruik maakt van de trap meer grip, wat de kans op uitglijden en andere ongelukjes minimaliseert.

Trap schilderen: welke verf koop ik?

Kijk altijd even vooraf wat voor trap je gaat lakken. Ga je een open trap verven, een houten trap verven of een wenteltrap verven? Bekijk daarnaast ook wat je exact wilt gaan verven. Ga je alleen de zijkanten van de trap verven, ga je de trapopgang verven of ga je alles schilderen? Ook zijn er een aantal keuzes die je moet maken voordat je kunt bepalen welke verf je nodig gaat hebben voor een trap.

Ten eerste is er de vraag of je kiest voor traplak met antislip of niet. Let hierbij wel op dat als je kiest voor een variant met antislip, je deze lak alleen op de traptreden kunt toepassen. Binnen ons assortiment zijn meerdere uitstekende traplakken met antislip te vinden. Goede voorbeelden hiervan zijn deze Sigma S2U Nova Traplak, deze Histor Perfect Finish Traplak en deze Hermadix Trappenlak. Of je nu kiest voor antislip of niet, je hebt ook een grondverf voor de trap nodig. Hierdoor zal de lak beter hechten. Daarnaast heb je een lak zonder antislip nodig om onderdelen zoals de boom en de leuningen te verven. Een goede kandidaat hiervoor is deze Sigma S2U Nova Satin. Kies je liever voor een blanke verf voor je trap zonder antislip? Dan kun je kiezen voor deze Rambo Pantserlak Trap Transparant – Zijdeglans of deze Cetabever Trappenlak Dekkend – Zijdeglans.

De beste verf voor je trap bestel je bij Verfwinkel.nl

Als je wilt profiteren van een aangename trapverf aanbieding, ben je bij onze webshop aan het juiste adres. Onze prijzen kunnen tot maar liefst 50% goedkoper zijn in vergelijking met onze concurrenten. Bovendien zijn in ons assortiment de beste merken van dit moment terug te vinden. Deze merken staan garant voor kwaliteit en nergens anders kun je deze merken voor een lagere prijs aanschaffen.

Wij beschikken over het grootste online assortiment van Nederland op het gebied van verf. Van de beste trapverf tot aan slijtvaste verf voor drempels, binnen ons uitgebreide assortiment is het allemaal terug te vinden. Bovendien kunnen we deze producten in alle kleuren voor je mengen, of je nu traplak in het zwart wilt of trapverf in het grijs. Daarnaast heb je de keuze qua glansgraden, van trapverf in hoogglans wit tot aan matte verf voor een trap. Ontdek het zelf en neem gerust een kijkje binnen ons aanbod.

 1. Sigma S2U Nova Primer
  Sigma S2U Nova Primer
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  286 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Glitsa Trappenlak Antislip - 750 ml
  Glitsa Trappenlak Antislip - 750 ml
  2 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sigma S2U Nova Matt
  Sigma S2U Nova Matt
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  118 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: