Sikkens Bentheimer geel

Sikkens Bentheimer geel is één van de meest klassieke kleuren van dit bekende verfmerk. Deze kleur is geïnspireerd door de Bentheimer, een soort zandsteen met een gelijkmatige structuur. Het is een zacht gele kleur die aangenaam is om te zien. In ons land wordt Bentheimer geel van oudsher veel gebruikt voor kozijnen, maar er zijn nog genoeg andere plekken waar je deze tint toe kunt passen.

In deze kleurenblog vertellen we je alles wat je moet weten over Bentheimer geel. We gaan in op de kleurcode en tot welke kleurenwaaier deze tint behoort. Daarnaast is dit één van de Brabantse boerderij kleuren. Ook laten we je zien dat er een hoop kleurcombinaties mogelijk zijn met deze tint. Vervolgens laten we je zien waar je Bentheimer geel kunt toepassen en welke producten je via onze webshop in deze kleur kunt laten mengen. Jouw Bentheimer gele verf bestel je bij Verfwinkel.nl.

Sikkens Bentheimergeel kleurcode

Het vinden van deze kleur wordt je een stuk makkelijker gemaakt als je beschikt over de kleurcode. Dit soort codes maken het gemakkelijker om verfkleuren te categoriseren. Online kun je sneller de tint vinden die je zoekt. De kleurcode van Bentheimergeel is G0.08.84. Ga naar de pagina van het product dat je in de Sikkens Bentheimer geel kleur wilt laten mengen. Kies een hoeveelheid en klik op de online kleurenwaaier. Hier voer je Sikkens G0.08.84 in, waarna je deze tint als verfkleur kunt selecteren. Bestel het product, waarna wij de kleur voor je mengen.

Met een kleurcode als G0.08.84 kun je snel Bentheimergeel vinden binnen ons riante aanbod aan kleuren. Geregeld wordt aan onze specialisten gevraagd of je G0.08.084 naar RAL kunt omzetten. Eén op één lukt dit niet, want Bentheimer geel behoort niet tot de RAL Classic collectie. Wel is er binnen deze collectie een kleur te vinden die sterk lijkt op Bentheimer geel: RAL 1013, ook wel bekend als parelwit. Deze kleur is net een tikkeltje donkerder.

Sikkens Bentheimer geel kleurenwaaier

Bentheimer geel kun je bekijken via een online kleurenwaaier. Je loopt dan wel het risico dat het beeldscherm de kleur vervormt. Een kleur kan bijvoorbeeld lichter of donkerder worden weergegeven dan het in werkelijkheid is. Daarom raden wij altijd aan om een kleur in het echt te bekijken. Dit kan met behulp van een kleurenwaaier. Bentheimer geel maakt onderdeel uit van de Authentieke Kleuren van Sikkens. Dit zijn een serie tijdloze, herkenbare kleuren die vaak gebruikt worden voor monumentale gebouwen in Nederland. Wil je een authentieke sfeer creëren met behulp van verf, dan is deze kleurenreeks wat voor jou. Ook worden deze kleuren vaak gebruikt door professionals. Bestel daarom nu deze Sikkens Authentieke Kleurenkaart en bekijk het zelf.

Bentheimer geel: één van de klassieke boerderij kleuren

Samen met verschillende andere kleuren behoort Bentheimer geel tot de Brabantse boerderij kleuren. In 1975 werd deze kleurenkaart opgesteld, gebaseerd op de Kempische boerderijen uit het verleden. Alhoewel er een verscheidenheid aan kleuren mogelijk is voor boerderijen, zien we deze kleuren vaak terug. Naast Bentheimer geel behoren de volgende kleuren tot deze verzameling:

 • Mergelwit
 • Zandsteengeel
 • Okergeel
 • Drents bruin
 • Engels rood
 • Zweeds rood
 • Rijtuigengroen
 • Standgroen
 • Monumentengroen
 • Grachtengroen
 • Gelders Blauw

Deze kleuren kunnen dan ook uitstekend met elkaar gecombineerd worden. Zo zie je vaak Bentheimergeel met Grachtengroen samen. Dit kan toegepast worden op bijvoorbeeld deuren, kozijnen en luiken.

Met welke kleuren kun je Bentheimer geel combineren?

Naast de authentieke Brabantse boerderij kleuren zijn er nog diverse andere kleurcombinaties mogelijk met deze tint. Zo doet de combinatie van Bentheimer met wit van RAL het altijd goed. Een populair voorbeeld hiervan is de combinatie van Bentheimergeel met RAL 9001. Deze tint staat ook wel bekend als crèmewit. Je kunt hiermee een neutrale combinatie maken, maar je kunt deze twee kleuren ook samen binnen een ton sur ton combinatie gebruiken. Datzelfde geldt voor Bentheimer geel en okergeel. Daarnaast gaan Bentheimer geel en grijs goed samen. Binnen ons aanbod ontdek je de mooiste kleuren van dit moment. Hiermee kun je jouw eigen kleurencombinaties maken.

Bentheimer geel voor kozijnen en meer

In Nederland wordt Bentheimer geel nog regelmatig gebruikt als de kleur voor kozijnen. Dit komt onder meer door de boerderijen van vroeger, waar Bentheimer geel en okergeel vaak hiervoor gebruikt werden. De kozijnen krijgen dankzij deze kleur een zachte en frisse look. Via onze webshop kun je ook muurverf in deze tint laten mengen. Hierdoor kun je Bentheimer geel in de woonkamer, slaapkamer, hal, eetkamer, keuken, badkamer, werkkamer en meer toepassen. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten.

Bentheimer geel laat je mengen bij Verfwinkel.nl

Bentheimer geel is een geliefde kleur voor kozijnen. Voor deze ondergrond zijn passende producten te vinden binnen ons aanbod. Zoek je een lak voor kozijnen binnen, dan zijn deze Sikkens Cetol BL Decor en deze Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin uitstekende opties. Voor kozijnen buiten kun je gebruik maken van deze Sikkens Rubbol EPS, deze Sikkens Rubbol Finura Satin of deze Sikkens Rubbol XD Semi-Gloss. Authentieke Sikkens kleuren komen het best tot hun recht als je kiest voor Sikkens producten.

Naast lakken kun je ook muurverf producten in deze kleur laten mengen. Eén van de populairste muurverven van dit moment is deze Sikkens Alphacryl SF Pure Mat. Dit is een product van een professionele kwaliteit die uitstekend dekt, prettig te verwerken is en over een uniek isolerend vermogen beschikt. Nog een topper is deze Sikkens Alphatex SF Mat – Muurverf. Zoek je een makkelijk schoon te maken muurverf, dan kies je voor deze Sikkens Alpha Rezisto – Easy Clean Muurverf. Ideaal voor bijvoorbeeld keukens of in de hal. Zoek je een waterdamp doorlatende en schimmelwerende verf die bestand is tegen vochtige ruimtes, bijvoorbeeld de badkamer, dan kies je voor deze Sikkens Alpha Humitex SF – Muurverf. Kijk gerust eens rond binnen ons aanbod en ontdek jouw ideale verf, waarna je die door ons van deze mooie Bentheimer geel kleur laat voorzien.

 1. Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  304 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Ga erop uit met Sikkens! Tot 70% korting op pretparken, dierentuinen en meer!
  Sikkens Rubbol XD Semi-Gloss
  Sikkens Rubbol XD Semi-Gloss
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  129 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Weekdeal
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  205 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Sikkens Alpha Rezisto - Easy Clean Muurverf
  Sikkens Alpha Rezisto - Easy Clean Muurverf
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  19 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: