Kozijnen zwart verven: hoe doe ik dit?

Ben je van plan om je kozijnen zwart te verven? Zwart is een populaire keuze voor dit onderdeel van je woning. Dit komt onder meer omdat deze kleur past bij ieder interieur. Zwarte kozijnen binnen kunnen bijdragen aan een industriële look of een moderne look. Maar ook bekeken vanaf de buitenkant zien zwarte kozijnen er goed uit. Heb je een witte gevel? In dat geval kan je kozijnen zwart verven ervoor zorgen dat er een mooi contrast wordt gevormd. Daarnaast kunnen zwarte kozijnen gecombineerd worden met een wit rolgordijn, wat ook voor een schitterend contrast zorgt. We vertellen je hieronder meer over wat er mogelijk is als je jouw kozijnen zwart gaat verven.

Kozijnen zwart verven buiten

Zwarte kozijnen zijn een formidabele keuze voor buiten. Maar hoe pak je dit het beste aan? Ten eerste is het van belang om het weer in de gaten te houden. Je wilt gaan verven op een dag waarop het niet gaat regenen, maar ook de temperatuur moet goed zijn. Ontvetten en schuren zijn vaste voorbereidingen. 

De primer die je kiest hangt af van het materiaal waarvan je kozijnen gemaakt zijn. Daarnaast dien je een keuze te maken qua de verf die je voor deze kleur gebruikt. Binnen ons assortiment is verf voor houten kozijnen verkrijgbaar, maar ook voor andere ondergronden zijn passende producten te vinden. Een prima optie is deze Sikkens Rubbol AZ. Ook deze Sikkens Rubbol XD Semi-Gloss kan voor deze verfklus gebruikt worden. Goed om te weten: donkere verf aan de zonzijde van je huis heeft eerder een onderhoudsbeurt nodig.

Kozijnen zwart verven binnen

Ook binnen kun je jouw kozijnen verven in het zwart. Zelfs witte kozijnen zwart verven behoort tot de mogelijkheden. Je kunt ook verfklussen combineren, bijvoorbeeld deuren en kozijnen samen zwart verven. Binnen schilder je jouw kozijnen met een acryllak. Qua glansgraad heb je de keuze als je jouw kozijnen zwart gaat verven: mat of zijdeglans. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor deze Sigma S2U Nova Satin of deze Sigma S2U Nova Matt. Je kunt je kozijnen mat zwart verven als je de glansgraad wilt laten aansluiten op de glansgraad van de muur, maar je kunt er ook voor kiezen om zwarte zijdeglans kozijnen te verven voor een verschil tussen de twee oppervlakken.

Verschillende soorten kozijnen zwart verven

Kozijnen kunnen van verschillende materialen vervaardigd zijn. Hierdoor is het mogelijk dat je bijvoorbeeld houten kozijnen zwart gaat verven, aluminium kozijnen zwart gaat verven, stalen kozijnen zwart gaat verven of kunststof kozijnen zwart gaat verven. Wat voor materiaal je ook van een laag verf wilt gaan voorzien, binnen het assortiment van Verfwinkel.nl vind je alles wat je nodig hebt voor deze verfklus. Deze producten zijn in grote hoeveelheden verkrijgbaar, dus je kunt zelfs kozijnen en deuren tegelijk zwart verven met dezelfde verf.

Kozijnen van wit naar zwart verven? Onze producten maken het mogelijk

Kozijnen zwart verven is een uitmuntende manier om dit onderdeel van je woning van een unieke look te voorzien. Zowel binnen als buiten valt dit op. Zwart is een kleur die andere kleuren kan aanvullen, maar in combinatie met lichte tinten kan er ook een mooi contrast ontstaan. Je kunt jouw verf in het zwart laten mengen via onze webshop. Hierbij heb je de keuze uit verschillende zwarte tinten, zodat jouw verfproduct de ideale kleur krijgt. Kijk gerust rond binnen ons assortiment en ontdek de mogelijkheden zelf.  

Dit heb je nodig om je kozijnen zwart te verven:
Product
Prijs
Bekijk
1.
€ 18,95
2.
€ 37,46
Prijs totaal € 56,41

Lees ook: