• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Advies

Kalkverf

€ 268,49

€ 167,81

Kalkverf

Kalkverf kopen bij Verfwinkel.nl

Vanaf nu kun je ook kalkverf kopen bij Verfwinkel.nl. Kalkverf is een variant van krijtverf, maar deze twee soorten verf verschillen aanzienlijk van elkaar. Krijtverf bevat namelijk geen kalk, terwijl dit het hoofdbestanddeel is van kalkverf. Je kunt een kalkverf voornamelijk aanbrengen op steenachtige ondergronden. Je hebt een poreuze ondergrond nodig om deze verfsoort optimaal te laten hechten. Dit komt onder meer omdat kalkverf van zichzelf een mineraal product is. Minerale producten kun je het beste aanbrengen op andere mineralen zoals stenen. Deze verfsoort geeft zijn eigen unieke effect en look aan een ondergrond. Je kunt het effect omschrijven als mat en wolkachtig. In deze blog vertellen we je meer over hoe je deze verfsoort kunt gebruiken.

Kun je kalkverf voor een muur gebruiken? 

Hierboven vertelden we je al dat kalkverf aangebracht kan worden op steenachtige ondergronden. Deze verfsoort is dus ook geschikt voor je muren. Dit 100% natuurlijke product geeft een compleet eigen matte uitstraling aan een muur. Bovendien heb je zelf invloed op het effect. Je kunt deze variant namelijk op diverse manieren aanbrengen op de muur. Zo bepaal je zelf de textuur die deze verf aan een wand geeft. Bijkomend voordeel is de ademende werking. Hierdoor wordt voorkomen dat vocht en schimmel een negatieve impact kunnen hebben op je muren. Koop jouw kalkverf voor de muur via onze webshop.

Kun je kalkverf buiten gebruiken? 

Kalkverf heeft de reputatie dat het kwetsbaar is. Hierdoor wordt al snel aangenomen dat deze verfsoort niet buiten gebruikt kan worden. Dat is niet correct. Het klopt dat deze verfvariant gevoeliger is voor vuil. Tegelijkertijd heb je ook opties die meer geschikt zijn voor buiten. Deze varianten zijn minder kwetsbaar en beter bestand tegen de omstandigheden buiten. In de buitenlucht krijg je te maken met diverse omstandigheden. Vooral weersomstandigheden kunnen een negatief effect hebben op muren buiten. Je wilt niet dat de regen ervoor zorgt dat je verf meteen verdwijnt. Bij de kalkverf voor buiten is dit niet het geval.

Kalkverf overschilderen: is dit een optie?

Kalkverf op een muur aanbrengen is prima te doen. Kalkverf verwijderen van een muur is een stuk moeilijker. Het is daarom van belang dat je secuur te werk gaat wanneer je deze verfsoort aanbrengt. Maak je wel een fout, dan moet je de gehele wand weer opnieuw schilderen. Dat wil je liever voorkomen. Daarnaast is het moeilijk om kalkverf over te schilderen. In principe is dit niet mogelijk met gewone verf. In dat geval heb je twee opties. Ten eerste kun je ervoor kiezen om de kalkverf geheel te verwijderen. Daarnaast is het een optie om de kalklaag geheel te bedekken met een primer, waarna je de nieuwe verf aanbrengt.

Bestel jouw kalkverf bij Verfwinkel.nl?

Deze verfsoort is trendy op dit moment. Daarom mag het niet ontbreken binnen ons assortiment. Het streperige, wolkachtige effect geeft elke wand een eigen uitstraling. Deze verfsoort past dan ook perfect bij zowel klassieke als Mediterrane interieurs. Via onze site koop je kalkverf voor een lage prijs. Deze prijzen zijn tot wel 50% goedkoper in vergelijking met onze concurrenten. Niet alleen is de verzending gratis voor bestelling van meer dan 50 euro, maar wij leveren altijd snel en correct. Kijk gerust rond binnen ons assortiment en vind jouw ideale verf.  

Altijd op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Top