• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Advies

Ral 7048

Ral 7048

€ 49,95

€ 31,22

€ 41,95

€ 26,22

€ 62,99

€ 39,37

€ 38,20

€ 22,16

€ 35,30

€ 19,77

€ 32,98

€ 20,45

Ral 7048

 

Ralkleuren

Ralkleuren zijn verreweg de meeste gebruikte kleuren in de industrie- en verfwereld. Maar wat is een RAL-kleur eigenlijk? Ral- kleuren komen voort uit een Europees Matching Systeem dat kleuren heeft bepaald voor verf, coating en kunststof-soorten. De meest gebruikte RAL- waaier is de RAL-standaard-waaier. Ondanks dat in de naam Standaard gebruikt worden deze kleuren op kleur gemengd in het gewenste product. Juist doordat ze zijn vastgelegd bij het RAL Deutsches Institut für Gütesicherung und Kennzeichnung zijn deze kleuren altijd hetzelfde. Ze zijn de standaard voor verf, coating en kunststof. Daarom matchen de kunststof kozijnen zo goed bij de metalen poort. 

Ral Classic.

In 1927 werd de allereerste RAL-collectie samengesteld. Deze bestond uit 40 kleuren. Zorgvuldig uitgekozen en vooral een gemak voor de producten en afnemers. Eindelijk hadden kleuren nummers. Voorheen moest men kleurstalen uitwisselen om een tint te beschrijven en de juiste kleur te ontvangen. Omdat er voortdurend kleuren werden toegevoegd aan de RAL- Classic Kleuren, werd deze kleurencollectie in 1961 herzien en uitgebreid tot de huidige 213 kleuren. Later in de jaren ’60 kregen de kleuren ook nog namen om verwarring en verwisseling van cijfers te voorkomen.        

Ral 7048 - Parelmoer Muisgrijs

Iedere 1000-serie bevat een eigen kleurtint. De RAL 7000 Serie bevat alleen maar grijstinten. RAL 7016 is momenteel verreweg de meest gebruikte grijze ral-kleur, op de voet gevolgd door RAL 7022. Toch komt Ral 7048 ook geregeld voor in het straatbeeld. Deze grijze RAL-kleur is één van de lichtere grijze kleuren uit deze reeks grijs en is ook wel bekend als de kleur; Parelmoer Muisgrijs. Omdat de meeste RAL-waaiers in het Engels en Duits zijn uitgevoerd is RAL 7048 ook bekend als Pearl Mouse Grey en Perlmausgrau. Let op: Dit is een kleur met parelmoer-effect en is daardoor niet in alle producten leverbaar.

Ral 7048 online bestellen?

Ral 7048 bestel je eenvoudig en voordelig op verfwinkel.nl in je favoriete product. Onze mengers mengen RAL 7048 voor je op maat in de beste verf op de juiste mengmachine met de originele kleurpasta’s. Wil je snel aan de slag? Geen probleem! Door onze grote voorraad verf heb je snel de meest geschikte verf in huis voor jouw project. Weet je niet goed hoe je je schilderklus moet aanpakken?  Ook daarbij helpen we je graag. Onze verfexperts van de klantenservice voorzien je graag van een professioneel schildersadvies. Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Via deze nieuwsbrief vallen we je niet lastig, maar voorzien we je van informatie over onze nieuwste producten van verfwinkel.nl, ontvang je schildertips, lees je meer over grijze RAL- kleuren zoals RAL 7048 en blijf je op de hoogte van onze acties en aanbiedingen.

Altijd op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Top