Gratis SigmaPearl Cleaner bij 10 liter SigmaPearl Clean Matt

  • Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Advies

Ral 5022

Ral 5022

€ 47,38

€ 30,80

€ 40,95

€ 26,62

€ 58,70

€ 36,69

€ 37,05

€ 24,08

€ 34,30

€ 20,92

€ 33,20

€ 21,58

Ral 5022

Blauwe ralkleuren zoals Ral 5022

Ralkleuren zijn verreweg de meeste gebruikte kleuren in de industrie- en verfwereld. Maar wat is een RAL-kleur eigenlijk? Ral- kleuren komen voort uit een Europees Matching Systeem dat kleuren heeft bepaald voor verf, coating en kunststof-soorten. De meest gebruikte RAL- waaier is de RAL-standaard-waaier. Ondanks dat in de naam Standaard gebruikt worden deze kleuren op kleur gemengd in het gewenste product. Juist doordat ze zijn vastgelegd bij het RAL Deutsches Institut für Gütesicherung und Kennzeichnung zijn deze kleuren altijd hetzelfde. Ze zijn de standaard voor verf, coating en kunststof. Daarom matchen de kunststof kozijnen zo goed bij de metalen poort. 

Ral Classic

In 1927 werd de allereerste RAL-collectie samengesteld. Deze bestond uit 40 kleuren. Zorgvuldig uitgekozen en vooral een gemak voor de producten en afnemers. Eindelijk hadden kleuren nummers. Voorheen moest men kleurstalen uitwisselen om een tint te beschrijven en de juiste kleur te ontvangen. Omdat er voortdurend kleuren werden toegevoegd aan de RAL- Classic Kleuren, werd deze kleurencollectie in 1961 herzien en uitgebreid tot de huidige 213 kleuren. Later in de jaren ’60 kregen de kleuren ook nog namen om verwarring en verwisseling van cijfers te voorkomen.        

Ral 5022 - Nachtblauw

Iedere 1000-serie bevat een eigen kleurtint. De RAL 5000 Serie bevat vooral blauwe tinten. Ral 5022 één van de donkere, meest mooie blauw kleuren uit deze reeks RAL-kleuren en is ook wel bekend als de kleur; Nachtblauw. In de volksmond toch ook vaak Donkerblauw of Paarsig Blauw genoemd. Omdat de meeste RAL-waaiers in het Engels en Duits zijn uitgevoerd is RAL 5022 ook bekend als Night Blue en Nachtblau.

Ral 5022 online bestellen?

Donkerblauwe verf zoals Ral 5022 bestel je eenvoudig en voordelig op verfwinkel.nl in je favoriete product. Onze mengers mengen RAL 5022 voor je op maat in de beste verf op de juiste mengmachine met de originele kleurpasta’s. Wil je snel aan de slag? Geen probleem! Door onze grote voorraad verf heb je snel de meest geschikte verf in huis voor jouw project. Weet je niet goed hoe je je schilderklus moet aanpakken?  Ook daarbij helpen we je graag. Onze verfexperts van de klantenservice voorzien je graag van een professioneel schildersadvies. Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Via deze nieuwsbrief vallen we je niet lastig, maar voorzien we je van informatie over onze nieuwste producten van verfwinkel.nl, ontvang je schildertips, lees je meer over wat je kunt schilderen met diepe, donkere ral-kleuren zoals RAL 5022 en blijf je op de hoogte van onze acties en aanbiedingen.

Altijd op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Top