Omdat de badkamer een vochtige ruimte is, zal het verven van de badkamer een speciale aanpak nodig hebben. Zo is er een vochtbestendige en waterafstotende verf nodig. 

Waterafstotende verf badkamer

In een badkamer heb je snel kans op schimmel en bladderende verf doordat het relatief vochtig is in deze, veelal kleine, ruimte. Door een badkamer te schilderen met badkamerverf blijft het schilderwerk mooi, fris en schimmelvrij.
Schimmel ontstaat als vocht zich ophoopt en op plekken waar het lekker warm is… precies…. De badkamer. Doordat ‘gewone’ muurverf vocht opneemt is het belangrijk om een verf te kiezen in de badkamer die die niet doet zodat je schimmel groeiplekken tot een minimum beperkt. Uiteraard blijft ventileren belangrijk om er zeker van te zijn dat je geen schimmels in je badkamer krijgt.

Waterafstotende verf keuken

Nu het helemaal hip is om een keuken zonder tegeltjes te nemen neemt de vraag naar keukenverf toe. Hier gebruik je natuurlijk het liefst een waterafstotende muurverf voor omdat deze naast water ook vuil afstoot. Zo kun je vol passie gaan koken ;-)
Er zijn diverse soorten verf verkrijgbaar waaronder Sigma Pearl Clean Matt of Sikkens Alpha Rezisto Mat. Deze muurverven zijn waterafstotend en ontzettend goed schoon te maken. Je kan er ook voor kiezen om een ander muurverf te kiezen en deze af te werken met een blanke lak speciaal voor op muren, zoals Trae-lyx Naturel Finish.

Waterafstotende verf voor buiten - buitenmuur

Voor het schilderen van buitenmuren is het eigenlijk het allerbelangrijkste dat je gaat voor  een goede kwaliteit en duurzaamheid. In ons blog over het schilderen van een buitenmuur lees je alles over waterafstotende verf voor buiten. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw buitenmuur er weer jarenlang tegenaan kan.

Verftips voor het aanbrengen van waterafstotende verf

-          Bereid je ondergrond goed voor

-          Gebruik een telescoopsteel voor plafonds, dat scheelt een hoop klimwerk.

-          Voorkom zoveel mogelijk tocht, hierdoor droogt de verf sneller dan je eigenlijk wilt.

-          Kies voor het juiste product en investeer in goed materiaal

-          Voorkom banen en strepen door nat-in-nat te schilderen en de muur in één keer te schilderen. Pauzeren kan later.

Laat de verf volledig doorharden zodat de eigenschapen van de verf op zijn best zijn.