Plafond verven: dit zijn onze tips!

Een plafond verven is een verfklus die je prima zelf kunt doen, maar tegelijkertijd is deze klus wel lastiger in vergelijking met het verven van muren. Dit komt doordat je hoger werkt en je boven jezelf het plafond moet verven. Daarom vertellen we je in deze blog een aantal handige plafond schilderen tips. Dankzij deze tips behaal je een beter resultaat, weet je wat de valkuilen zijn van een plafond verven en voorkom je onder meer baanvorming.

Plafond verven met een voorstrijk

Als een plafond nog niet eerder geschilderd is, is het aan te raden om altijd een voorstrijk aan te brengen. Ook op sterk zuigende plafonds is dit een slim idee. Daarnaast is een dergelijk product een aanrader als je een recent gestuct plafond gaat verven. Een gestucte plafond verven kan lastig zijn omdat deze ondergrond nog poederig en poreus is. Een voorstrijkmiddel gaat het poederende en zuigende effect tegen en zorgt voor een betere hechting van de verf. Dit verkleint de kans op banen en strepen. Binnen ons assortiment zijn verschillende voorstrijkmiddelen voor plafonds te vinden. Populaire opties zijn deze Wijzonol Muurvoorstrijk – Aankleurbaar en deze Sigma Wallprim Primer. Zo kun je een plafond optimaal wit verven. Maar je mag natuurlijk ook voor een andere kleuren kiezen.

Plafond verven zonder spatten

Als we je voor het plafond verven tips geven, mag natuurlijk niet ontbreken hoe je een plafond kunt schilderen zonder spatten. Vaak kiezen mensen ervoor om muurverf te gebruiken als ze hun plafond van verf gaan voorzien. Dit is een prima optie, maar binnen ons assortiment is ook speciale plafondverf te vinden. Een groot voordeel van verf die speciaal gemaakt is voor het plafond, is het feit dat de verf minder zal spetteren. Dit in tegenstelling tot muurverf, waarbij het risico hierop groter is. Plafondverf heeft een hogere viscositeit. Dit houdt in dat de verf wat dikker is. Bij dikkere verf is de kans op spatten kleiner.

Lekkage plafond verven

Het is enorm vervelend als een lekkage heeft plaatsgevonden binnen je woning. Hierdoor kan je plafond getroffen zijn. Je kunt over vochtplekken heen schilderen, maar het is ten eerste van belang dat de oorzaak van de lekkage wordt gerepareerd. Vervolgens pas je een isolerende muurverf of plafondverf toe.

Plafond schilderen: hoe pak ik dit aan?

In één van onze andere blogs hebben we je al laten zien hoe je het beste je plafond kan sauzen. Daarnaast hebben we een blog geschreven over hoe je jouw plafond het beste kunt witten. Hier zijn vele belangrijke plafond schilderen tips in terug te lezen.

Plafond verven: welke kleur kies ik?

Of je nu een gespoten plafond gaat verven of een nog geheel kaal plafond, je bepaalt zelf voor welke kleur je kiest. Vaak kiezen klanten voor wit. Dit is de standaard kleur voor plafonds en ziet er ook altijd goed uit. Maar het mooie aan plafondverf bestellen bij Verfwinkel.nl is dat je zelf bepaalt in welke kleur de verf gemengd wordt. Je kunt kiezen voor 100% witte verf (zonder pigment), maar je kunt ook kiezen voor een andere witte tint. Maar ook een geheel andere kleur is een optie. Ben je benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn? Bestel dan jouw plafondverf bij Verfwinkel.nl.

 1. Flexa Powerdek Muren & Plafonds Muurverf
  Flexa Powerdek Muren & Plafonds Muurverf
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  15 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Sigmafix Universal
  Sigma Sigmafix Universal
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  17 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Anza Verlengsteel - Diverse Maten
  Anza Verlengsteel - Diverse Maten
  3.9 out of five star rating on Trustpilot
  9 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: