Vurenhout beitsen: hoe pak je dit aan?

Vurenhout beitsen is de beste manier om deze houtsoort bescherming te bieden. Een behandeling van dit hout is noodzakelijk als je het in de buitenlucht wilt gebruiken. Doe je dit niet, dan kan dit negatieve gevolgen hebben voor het hout. Niet alleen kan dit leiden tot verkleuring, maar op den duur zal er ook houtrot ontstaan. Een goede beits kan je helpen om dit te voorkomen. Binnen het uitgebreide assortiment van Verfwinkel.nl zijn genoeg beitsen van een hoge kwaliteit te vinden. Deze producten zullen ervoor zorgen dat jouw vurenhout beschermd wordt en bestand is tegen de elementen buiten. In deze blog vertellen we je meer over vurenhout beitsen.

Waarom is onbehandeld vurenhout beitsen een goed idee?

Als je onbehandeld vurenhout buiten gaat gebruiken, is het van essentieel belang dat je dit hout bescherming biedt. In de buitenlucht krijgt het hout te maken met diverse externe factoren. Een goed voorbeeld hiervan is regen. Dit zorgt niet alleen voor een hoop nattigheid, maar het vocht kan in het hout trekken. Hierdoor zal er na verloop van tijd houtrot ontstaan. Vurenhout beitsen zorgt ervoor dat vocht niet meer in het hout kan trekken, terwijl het vocht dat in het hout zit wel naar buiten kan. Hierdoor wordt het hout optimaal beschermd tegen de regen en kan het vocht niet meer voor problemen zorgen. Bovendien biedt een goede beits ook bescherming tegen de UV stralen van de zon. Dit voorkomt dat het hout verkleurt.

Moet je geïmpregneerd vurenhout beitsen?

Vurenhout kun je in onbehandelde staat kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om geïmpregneerd vurenhout aan te schaffen. Dankzij de impregnatie beschikt dit hout al over een mate van bescherming. Niet alleen beschermt een impregnatiemiddel tegen de regen en de zon, maar het bevat ook van zichzelf schimmelwerende eigenschappen. Het is dus niet per se nodig om geïmpregneerd hout te beitsen, maar als je de beste bescherming aan je hout wilt geven is het een aanrader om zowel te impregneren als te beitsen.

Hoe moet ik vurenhout beitsen?

Alhoewel vurenhout lakken een prima bescherming geeft, zijn veel kenners het erover eens dat vurenhout beitsen de beste bescherming biedt. Je kunt kiezen voor een transparante beits, maar je kunt het hout ook donkerder maken door te kiezen voor een beits met een donkere kleur. Als je vurenhout gaat beitsen buiten, is het van belang om een dag te kiezen waarop het goed weer is. Voor hout beitsen binnen hoeft dit logischerwijs niet. Maak eerst het hout goed schoon en ontvet het. Schuur het vurenhout en verwijder vervolgens het stof. Hierna kun je het hout beitsen. Breng minimaal twee lagen aan en op onbehandeld hout minimaal drie lagen. Werk met de nerf mee. Hoe meer lagen beits, hoe dieper de kleur. Hiervoor kun je de Cetabever Tuinbeits Schuur & Tuinhuis Dekkend 750ml of Cetabever Tuinbeits Schuur & Tuinhuis Dekkend 2,5L gebruiken.

Beits voor vurenhout bestellen bij Verfwinkel.nl

Binnen het ruime aanbod van Verfwinkel.nl tref je een aantal van de beste merken van dit moment aan op het gebied van beits. Goede voorbeelden hiervan zijn Trae-Lyx Naturel 2K - Ultra Mat, Wijzonol Transparant UV Zijdeglans, Wijzonol Transparant UV Hoogglans, Wijzonol Transparant Hoogglanslak 750 ml. - Standaard Kleuren, Sikkens Cetol Novatech, Sikkens Cetol TGL Satin Plus, Sikkens Cetol TGX Gloss, Sigmalife DS TX Gloss en Wijzonol Dekkend Tuinbeits. Je kunt deze beitsen in diverse kleuren laten mengen. Nergens anders tref je betere prijzen aan voor deze verfproducten. Ontdek zelf wat je nodig hebt en neem een kijkje binnen onze webshop.

 1. Wijzonol Dekkend tuinbeits
  Wijzonol Dekkend tuinbeits
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  65 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sikkens Cetol Novatech
  Sikkens Cetol Novatech
  4 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sigma Schakelverf Semi Gloss
  Sigma Schakelverf Semi Gloss
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  200 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: