Van welke kleur muur houdt een houten vloer?

Voor welke kleur muur bij een houten vloer kies je? Het is een vraag die je jezelf wellicht eens hebt gesteld. Misschien ben je op dit moment op zoek naar een passende kleur muur voor bij je houten vloer. Maar welke kleur muur past bij een houten vloer? We laten je in deze blog verschillende mogelijkheden zien, waarbij je keuze ook afhangt van de kleur van je vloer en het type houten vloer dat je hebt. Een normale houten vloer vereist bijvoorbeeld iets anders dan een visgraat vloer. We laten je zien wat bij een lichte, een donkere en een bruine vloer past. 

Lichte vloer: welke kleur muur?

Welke kleur muur bij een houten vloer kies je, specifiek als het gaat om een lichte vloer? Met een lichte vloer kun je twee kanten op gaan. Je kunt een kleur voor de muur kiezen die de tint van de vloer accentueert, maar je kunt ook voor een contrast kiezen. Een kleur die goed samengaat met een lichte vloer van hout is okergeel. Wil je liever meer een contrast, dan kies je voor een donkergrijze kleur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen RAL 7016 of RAL 7021, respectievelijk antracietgrijs en zwartgrijs. Een lichte vloer, bijvoorbeeld een licht eiken vloer, gaat ook goed samen met zachte groene kleuren, lever-, roze- en blauwtinten.

Welke kleur muur bij donkere houten vloer?

Welke kleur muur bij een houten vloer kies je als de vloer donker van kleur is? Bij een donkere vloer wordt aangeraden om te kiezen voor een licht gekleurde muur. Kies je voor zowel de vloer als de muur een donkere kleur, dan gaat de ruimte er kleiner uitzien. Dit is een optisch effect. De ruimte ziet er juist ruimer uit als je kiest voor een lichte kleur op de muur. Tegelijkertijd kan een te groot contrast tussen de twee oppervlakken zorgen voor te veel kilheid. Kies daarom niet voor spierwit, maar een gebroken wit zoals RAL 9010 (zuiver wit) of RAL 9001 (crèmewit). Daarnaast gaan warme kleuren goed samen met een donkere houten vloer, bijvoorbeeld Urban Taupe of oud roze.

Bruine vloer: welke kleur muur?

Bruin is een natuurlijke kleur die warmte uitstraalt. We voelen ons fijn bij deze kleur omdat het een kalmerend effect heeft. Dat is de kracht van natuurlijke kleuren. Bruin is een relatief neutrale kleur, waardoor verschillende kleurcombinaties mogelijk zijn. Een combinatie met een andere neutrale kleur, bijvoorbeeld wit of grijs, doet het altijd goed. De gebroken wit varianten die we hierboven benoemen, zijn ook voor een bruine vloer uitstekende opties. Een andere optie is een rode kleur, zoals Bordeaux rood. Daarnaast doet een bruine vloer het goed in combinatie met een blauwe tint, zoals Vining Ivy.

Welke kleur muur bij visgraat vloer?

Een visgraat vloer heeft een opvallend patroon. Hierdoor eist het al snel de aandacht op. Een uitgesproken kleur op de muur zorgt voor een druk geheel, omdat er nu twee plekken zijn die je aandacht opeisen. Daarom kun je bij een visgraat vloer beter kiezen voor een rustige kleur. Een witte muur gaat goed samen met dit type vloer. Wil je jouw vloer beschermen? Kies dan voor SKYLT lak. In welke kleur je jouw verf ook wilt laten mengen, het kan bij Verfwinkel.nl. Bestel nu jouw verf bij ons.

 1. Wijzonol Muurverf Mat
  Wijzonol Muurverf Mat
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  43 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Trimetal Magnatex Mat SF - Muurverf
  Trimetal Magnatex Mat SF - Muurverf
  5 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Avis Muurverf Schimmelbestendig Wit - 2,5 Liter
  Avis Muurverf Schimmelbestendig Wit - 2,5 Liter
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs

Lees ook: