Muurverf in okergeel: een ijzersterke kleur

Een trendkleur van dit moment is okergeel. Okergeel muurverf is dan ook een kleur die wij geregeld mengen voor onze klanten. Deze tint is perfect voor een gele muur die niet te overheersend is. Okergeel is overduidelijk een variant van geel, maar dan met meer bruine en gouden tonen. Er zijn zelfs varianten die wat meer naar goud neigen, zoals okergoud van Flexa. Okergeel heeft een aangenaam warme uitstraling en is hierdoor geschikt voor meerdere vertrekken. In deze kleurenblog vertellen we je meer over de kleur okergeel. Hierbij gaan we dieper in op de kleurcollecties waarin okergeel te vinden is (inclusief oker geel kleurcode), de tinten waarmee je een okergele muur kunt combineren, de ruimtes waarvoor okergeel geschikt is en welke producten je in deze kleur kunt laten mengen.

Okergeel verf RAL en meer

Okergeel heeft een kleurcode binnen de RAL Classic collectie. De kleurcode van deze tint is RAL 1024. Als je een product in deze kleur wilt laten mengen, bijvoorbeeld RAL 1024 voor een Flexa product, dan kun je dit eenvoudig en snel online doen. Je gaat naar de productpagina van de verf die je op het oog hebt. Hier selecteer je een hoeveelheid, waarna je via de online kleurwaaier op zoek kunt gaan naar de door jou gewenste kleur. In het geval van RAL 1024 okergeel vind je deze kleur binnen de RAL Classic kleurenwaaier. Selecteer, bestel en klaar is kees. Wil je het beste beeld krijgen van hoe deze kleur er uitziet in het echt? Bestel in dat geval een RAL Kleurenwaaier K5 of een RAL Kleurenwaaier K7.

Naast de RAL Classic collectie zijn er nog andere kleurcollecties waarin okergeel, of een variant hiervan, te ontdekken valt. Het bekendste voorbeeld hiervan benoemden we al hierboven: Flexa okergoud. De naam zegt het al: bij okergoud ligt de nadruk iets meer op het goud binnen de kleur okergeel. Wil je een Flexa product okergeel maken, dan laat je de verf mengen in bijvoorbeeld RAL 1024. Daarnaast is er nog een Histor okergeel variant: Histor Oker. De kleurcode hiervan is 6430. Deze okergeel variant neigt wat meer richting oranje in vergelijking met RAL okergeel. Zo zijn er nog veel meer varianten te vinden binnen ons aanbod aan kleuren, bijvoorbeeld Sikkens Rijks oker, Sikkens Rijks puur oker, Boonstopper oker oranje, Boonstoppel Duitse bruine oker, Rambo Oudhollands oker en nog veel meer.

Welke kleur past bij okergeel?

Je kunt okergeel combineren met allerlei andere tinten. Zo kun je okergeel combineren met groen. Okergeel bevat een fijne warmte, terwijl groen juist wat frisser is. Hierdoor vullen deze twee tinten elkaar uitstekend aan. Diverse soorten groen kunnen gecombineerd worden met deze kleur, waaronder olijfgroen (RAL 6003) met okergeel. Daarnaast is okergeel met blauw een goede combinatie. Wederom is het de lichte tegenstelling waardoor deze twee tinten elkaar zo goed aanvullen. Okergeel is warm en opbeurend, terwijl blauw wat meer koel en rustig is. Ook kun je okergeel combineren in de woonkamer met witte, zwarte, grijze en bruine tinten.

Okergele muur in de woonkamer en meer

Een okergele muur is geschikt voor diverse ruimtes binnen je woning. Zo doet okergeel in de woonkamer het altijd erg goed. Okergeel zorgt voor meer sfeer en warmte binnen een ruimte. Je kunt alle wanden van deze kleur voorzien, maar je kunt okergeel muurverf ook combineren met neutralere tinten op andere muren. Binnen je woonkamer kun je daarnaast okergele motieven aanbrengen, bijvoorbeeld door een kast okergeel te verven.

Er zijn nog meer ruimtes binnen je woning waar je okergeel muurverf kunt toepassen. Een goed voorbeeld hiervan is okergeel in de slaapkamer. Door de warme uitstraling heeft okergeel een ontspannende werking in de avond. Tegelijkertijd is deze kleur wat feller als de zon er op staat. Dit geeft okergeel een energiekere glow, wat perfect is als je moet wakker worden in de ochtend. Okergeel is daarnaast geschikt voor de hal, de keuken, de werkkamer, de zolderkamer of de badkamer. Zelfs metaalverf in het okergeel is een optie bij Verfwinkel.nl, als je een andere ondergrond dan een wand van verf wilt voorzien.

Verf in het okergeel: welke producten kies je?

Er zijn muurverven in allerlei soorten en maten die je in de kleur okergeel kunt laten mengen. Ook zijn er een hoop producten die je in één van de varianten van okergeel kunt laten mengen, zoals okergoud van Flexa of Histor Oker. Een goed voorbeeld hiervan is deze Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Deze muurverf van een hoge kwaliteit kun je diverse varianten van okergeel laten mengen. Een andere optie is deze Sigma Sigmapearl Clean Matt – Muurverf.

Ook producten van Flexa kun je in verschillende varianten van okergeel laten mengen, naast het eigen okergoud. Goede voorbeelden hiervan zijn deze Flexa Creations Muurverf – Extra Mat en deze Flexa Creations Muurverf – Zijdemat. Benieuwd welke verfproducten je nog meer in het okergeel kunt laten mengen? Kijk gerust eens rond binnen ons aanbod en ontdek zelf de mogelijkheden.

 1. Weekdeal
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  194 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  232 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  95 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Flexa Creations Muurverf - Zijdemat
  Flexa Creations Muurverf - Zijdemat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  10 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: