Slaapkamer ideeën en kleuren: Doe hier inspiratie op

Op zoek naar leuke slaapkamer ideeën en kleuren? Er zijn veel mogelijkheden te bedenken voor je slaapkamer muur. De één wil rustgevende kleuren in de slaapkamer, de ander wil juist romantische slaapkamer kleuren of activerende slaapkamer kleuren. De kleuren in de slaapkamer hebben een grote invloed op de uitstraling en sfeer van deze ruimte. In deze blog tonen we je de leukste slaapkamer ideeën en kleuren. Allereerst geven we je wat ideeën voor een slaapkamer schilderen. Vervolgens gaan we dieper in op de slaapkamer kleuren die je hierbij kunt gebruiken. Welke kleur slaapkamer je ook kiest, je bestelt jouw producten voor deze verfklus bij Verfwinkel.nl.

Warme kleuren in de slaapkamer of juist niet?

Ten eerste is het goed om na te denken over de sfeer die je wilt creëren als je met slaapkamer ideeën en kleuren aan de gang gaat. Vaak kiezen mensen voor warme slaapkamer kleuren. Deze kleuren zijn rustgevend, wat bijdraagt aan een betere nachtrust. Zoek je warme slaapkamer inspiratie? Mooie kleuren voor de slaapkamer zijn onder meer een beige slaapkamer, warme bruintinten als muurverf, groene verf voor de slaapkamer en een slaapkamer in oude roze en grijs. Tot onze andere warme slaapkamer ideeën behoort rood ook. Je kunt natuurlijk ook het tegenovergestelde doen: een slaapkamer kleur op de muur die activerend werkt. Zo begin je jouw dag vol energie.

Ideeën voor muur achter bed

Je kunt de slaapkamer muur kleur overal toepassen, maar je kunt ook variëren qua kleur van de slaapkamer muur. Muren kunnen verschillende kleuren krijgen. Ga je een slaapkamer muur verven, dan kun je er ook voor kiezen om een slaapkamer te verven in 2 kleuren. Hierdoor ontstaan twee mooie helften die elkaar goed aanvullen. Dit hoeven geen exacte helften te zijn, want je kunt ook voor een lambrisering kiezen. Je zou daarnaast een vak of halve cirkel kunnen verven rondom het bed. Zo benadruk je deze slaapplek. Dit levert een leuk effect op. Er is ontzettend veel mogelijk als je verf in de slaapkamer gaat toepassen.

Welke kleur is het beste voor de slaapkamer?

Welke kleur voor de slaapkamer je kiest, zal afhangen van je eigen smaak. Er is niet zoiets als de beste kleuren voor een slaapkamer, want je eigen voorkeuren zijn leidend. Wel kunnen we je wat inspiratie voor slaapkamer kleuren bieden. Zo zou je bijvoorbeeld eens voor een blauwe slaapkamer kunnen kiezen. Hierbij kun je kiezen voor een donkerblauwe slaapkamer, maar ook combinaties zoals een slaapkamer in blauw en goud en een slaapkamer in blauw en grijs zijn mogelijkheden. Wat meer gewaagd is een roze slaapkamer, specifiek een oud roze slaapkamer.

Veel mensen kiezen nog altijd voor een witte slaapkamer. Een slaapkamer die wit is klinkt wellicht saai, maar dat hoeft het niet te zijn. Zo zijn er vele verschillende wittinten waar je uit kunt kiezen, ieder met hun eigen uitstraling. Ook een combinatie is mogelijk, bijvoorbeeld een slaapkamer in groen en wit. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos voor de kleur muur in je slaapkamer: een slaapkamer in groen en zwart, een grijze slaapkamer, een beige muur in de slaapkamer, een slaapkamer in zwart, wit en roze, rode muurverf in de slaapkamer en diverse andere muurkleuren in de slaapkamer. Wat je ook de beste kleur voor je slaapkamer vindt, wij kunnen het voor je mengen. Bestel daarom jouw verf met mooie kleuren voor de slaapkamer bij Verfwinkel.nl.

 1. Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  204 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  197 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Muurverf Mat
  Wijzonol Muurverf Mat
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  43 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  95 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: