Slaapkamer verven in 2 kleuren op jouw manier

De slaapkamer verven in 2 kleuren: het is niet alleen mogelijk, maar het is gemakkelijker dan je misschien zou verwachten. Waar mensen vroeger vaak kozen voor een enkele kleur, is dat inmiddels anders. We richten onze woningen in op onze manier, en ook als we de slaapkamer gaan schilderen zijn we avontuurlijker dan ooit. Je slaapkamer verven in 2 kleuren geeft dit vertrek een unieke look. Bovendien is het mogelijk om oogstrelende combinaties te creëren. Hieronder vertellen we je meer over hoe je het beste je slaapkamer kunt verven.

Welke muur verven in de slaapkamer?

Het mooie aan een slaapkamer muur verven is dat je geheel zelf bepaalt wat je wel of niet wilt schilderen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om één wand in de slaapkamer te schilderen, maar je kunt ook alle muren hun eigen kleur geven. De keuze is geheel aan jou. Vaak kiezen mensen voor consistentie en verven ze hun gehele kamer in dezelfde kleur(en). Het is ook mogelijk om alleen het plafond van verf te voorzien met behulp van een plafondverf uit ons assortiment.

Slaapkamer verven: inspiratie nodig?

In één van onze andere blogs lieten we je al zien wat de mooiste slaapkamerkleuren van 2021 waren. Over het algemeen kiezen mensen voor zachte en rustgevende tinten in dit vertrek. De slaapkamer is dan ook dé plek binnen je woning waar je tot rust komt en ontspant. Kleuren hebben een invloed op ons en kunnen eraan bijdragen dat je beter de slaap kunt vatten en meer uitgerust wakker wordt. Daarnaast zijn neutrale kleuren een prima keuze voor de slaapkamer. Wil je een opvallendere kleur toepassen, dan is het hoofdeinde van je bed de beste locatie hiervoor. Waar je ook voor kiest, met behulp van onze kwalitatief hoogwaardige kleurenpasta’s mengen wij jouw verf in de door jou gewenste kleur.

De slaapkamer verven in 2 kleuren: hoe pak ik dit aan?

Als je jouw slaapkamer gaat schilderen, kun je het beste kiezen voor een matte of extra matte verf. Een goede optie uit ons assortiment is deze Flexa Pure Muurverf Extra Mat. Ook grote merken zoals Histor verkopen muurverven voor de slaapkamer van een hoge kwaliteit. Ontvet vooraf de muur en maak alles goed schoon. Plak iedere ondergrond af waar je geen verf op wilt krijgen. Breng een grondverf aan voor een mooier eindresultaat.

Als je de slaapkamer gaat verven in 2 kleuren, kun je het beste beginnen met het aanbrengen van de eerste kleur. Geef de eerste kleur de tijd om te drogen en pas vervolgens tape toe om de wand te verdelen in twee vlakken. Hiervoor gebruik je speciale tape die toegepast kan worden op recent geverfde ondergronden. Een goed voorbeeld hiervan is deze ProGold Maskingtape Blauw. Voor het maken van scherpe lijnen en om te voorkomen dat verf onder de tape door kan lopen, kies je voor deze Kip Ultra Sharp Tape – 3301 Red.

Hierna breng je de tweede kleur aan. Vooraf kun je het beste nog wat van de eerste kleur nemen en een dunne laag aanbrengen op de rand van de tape. Nadat dit heeft kunnen drogen, ga je de kamer muur verven in de tweede kleur. Er ontstaat een mooi resultaat met een duidelijke en rechte scheidingslijn tussen de twee kleuren. Ben je van plan om jouw slaapkamer van 2 kleuren te voorzien? Ontdek binnen ons assortiment de verf die je nodig hebt voor deze klus.

 1. Histor Kleurbedenktijd
  Histor MY color Muurverf - Extra Mat
  Histor MY color Muurverf - Extra Mat
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  11 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Extreem mat!
  Wijzonol Muurverf Extra Mat
  Wijzonol Muurverf Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  13 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Weekdeal
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  194 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  232 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: