Past olijfgroene muurverf in jouw interieur?

Olijfgroen is als muurverf kleur een populaire keuze. Ook andere soorten olijf groene verf doen het goed onder onze klanten, bijvoorbeeld olijfgroene lakken. Olijfgroene muurverf heeft een distinctieve uitstraling. Bovendien kun je op de muur olijfgroen combineren met tal van andere kleuren. Zo bepaal je tot in de puntjes de uitstraling van je interieur. Zowel licht olijfgroen als donker olijfgroen varianten zijn te vinden binnen ons kleuraanbod. Check altijd goed vooraf welke varianten beschikbaar zijn bij welk product. In deze kleurenblog vertellen we je meer over de mogelijkheden van een olijfgroene muur.

Olijfgroen en RAL: welke RAL kleur is olijfgroen?

Olijfgroen en verf gaan uitstekend samen. Er zijn meerdere aanbieders die olijfgroen binnen hun kleurenpalet hebben. Zo ook het bekendste coderingssysteem voor de kleuren van verf en coatings: RAL. De juiste kleurcode als je jouw muurverf in het olijfgroen wil laten mengen is RAL 6003. RAL 6003 olijfgroen maakt onderdeel uit van de RAL Classic kleurcollectie. RAL 6003 op de muur? Kijk gerust eens rond binnen ons aanbod en ontdek zelf welke producten je in deze kleur kunt laten mengen.

Flexa olijfgroen muurverf in allerlei varianten

Tegenwoordig zijn er meerdere kleurcollecties waar je uit kunt kiezen, naast de befaamde RAL kleurcollectie. Zo heeft ook Flexa zijn eigen kleuren waarin je jouw verf kunt laten mengen, waaronder verf in het olijfgroen. Er zijn zelfs meerdere olijfachtige kleuren waar je uit kunt kiezen. Tot de Flexa Pure kleurencollectie behoren Gentle Olive, Full Olive, Subtle Olive, Delicate Olive, Real Olive en Lush Olive. Je kunt deze kleuren bekijken binnen de Flexa Pure kleurenwaaier. Je kunt ook kiezen voor Flexa Mooi Olijfgroen muurverf uit de Flexa Mooi Makkelijk collectie. Je hebt dus ruim de keuze als je Flexa muurverf in het olijfgroen wilt laten mengen.

Een olijfgroen verf kleur van Flexa die we uit willen lichten is Olive Tree. Dit is een kleur uit de Flexa Creations kleurcollectie. Deze mooie kleur kan op diverse muren worden toegepast als je kiest voor olijfgroen Flexa muurverf: olijfgroen muurverf in de woonkamer, de slaapkamer en de keuken bijvoorbeeld. Benieuwd naar hoe een olijfgroene muur van Flexa eruit komt te zien? Gebruik deze Flexa Creations Muurverf Tester Olive Tree 30 ml en bekijk het zelf.

Histor muurverf olijfgroen

Ook bij andere merken gaan olijfgroen en muurverf uitstekend samen. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor Histor olijfgroen. Zij hebben één van de mooiste varianten olijfgroen binnen hun kleurcollectie: de Histor kleur van het jaar 2022 Olive Sprig. Ben je benieuwd hoe deze Histor olijfgroen muurverf er op jouw wanden uit komt te zien? Maak dan gebruik van deze Histor ColorTester Kleurstaal – PPG1125-4 Olive Sprig en aanschouw het met je eigen ogen.

Binnen welke ruimtes gebruik je olijfgroen muurverf?

Een olijfgroene muur kun je binnen meerdere vertrekken binnen je woning toepassen. Zo wordt olijfgroene muurverf vaak in de woonkamer toegepast. Dit is een plek waar je tot rust wilt komen, en olijfgroene tinten staan er om bekend dat ze een ambiance van ontspanning laten ontstaan. Een andere optie is een olijfgroene muur in de keuken. Belangrijk is dat je hierbij een product kiest met schrobklasse 1, aangezien de verf in de keuken tegen meer bestand moet zijn. Olijfgroen muurverf in de slaapkamer doet het ook altijd goed. Dit is ook zo’n plek waar je rust wil creëren en deze tint kan je hierbij helpen. Voor een rustige entree pas je olijfgroen verf toe in de hal.

Olijfgroene muur combineren met andere kleuren

Olijfgroen op de muur is ook interessant om voor te kiezen omdat het uitstekend gecombineerd kan worden met andere tinten. Groen is van nature een kleur die voor rust en ontspanning zorgt. Dit effect kun je versterken door olijfgroen muurverf te combineren met andere tinten groen. Zowel lichte als donkere tinten groen sluiten goed aan op olijf groene verf. Een rustige uitstraling kun je ook behouden door een olijfgroene muur te combineren met neutrale tinten zoals grijs, taupe, bruin of beige. Wil je de warmte binnen een ruimte benadrukken, dan vormen olijfgroen en okergeel een geweldige combinatie. Voor een luxere uitstraling combineer je olijfgroen met goud of koper.

Olijf groene verf: welke producten kan ik in deze kleur laten mengen?

Er zijn veel soorten olijfgroen muurverf. Je kunt kiezen voor licht olijfgroen muurverf, donker olijfgroen muurverf en alles daar tussenin. Omdat donkerdere olijf kleuren een donkere basis hebben, is het aan te raden om vooraf even te checken of deze kleuren beschikbaar zijn. Dit kan per product verschillen. Omdat olijfgroen verf in allerlei verschillende tinten verkrijgbaar is, zijn er een hoop producten die je in deze kleur kunt laten mengen. De volgende producten zijn een greep van de verfproducten die je kunt laten mengen in RAL 6003 of een andere kleur uit het kleurenpalet van olijfgroene kleuren:

Prefereer je olijfgroen muurverf in een Flexa kleur? Ook in dat geval zijn er een hoop producten waar je uit kunt kiezen, onder meer:

Een olijfgroene muur met behulp van een Histor olijfgroen kleur behoort ook tot de mogelijkheden. In dat geval kun je onder meer kiezen voor de volgende verfproducten:

 1. Sikkens Rubbol SB
  Sikkens Rubbol SB
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  485 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Perfect Matt - Muurverf
  Sigma Perfect Matt - Muurverf
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  125 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Flexa Mooi Makkelijk Deur & Kozijnen
  Flexa Mooi Makkelijk Deur & Kozijnen
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Histor Kleurbedenktijd
  Histor MY color Muurverf - Zijdemat
  Histor MY color Muurverf - Zijdemat
  5 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: