Op welke manieren kun je 2 componenten lak toepassen?

2 componenten lak is een lak die, het zal je niet verbazen, uit twee delen bestaat die gecombineerd worden. De eerste component is verf. De andere component van een 2 componenten lak is een bindmiddel/verharder. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld alkyd of polyurethaan. 2 componenten lak beschermt de ondergrond beter in vergelijking met normale verf. Bovendien is het een robuuste lak die bijzonder slijtvast is. Tevens springt de mooie glans van deze verf in het oog. 2 componenten lak kun je voor diverse ondergronden gebruiken. In deze blog geven we je een aantal voorbeelden hiervan.

2 componenten lak voor de vloer

Omdat 2 componenten lak van nature zo sterk is, is deze lak een goede match voor vloeren. Deze lak is vooral geschikt voor vloeren die intensief belast worden. Een goed voorbeeld hiervan is de Trae-Lyx NATUREL Ultra Mat of de Trae-Lyx Naturel 2K - Ultra Mat. Deze 2 componenten lak is uitzonderlijk slijt- en stootvast. Hierdoor is de bescherming van je vloer top, maar toch geeft deze soort lak je vloeren een onbehandelde uitstraling.Ook lakken zoals Trae-Lyx Projectlak Zijdeglans 2K en Trae-Lyx Projectlak Hoogglans 2K zijn geschikt voor dergelijke projecten en geven je vloer iets glans dan de matte variant. Zo blijft de natuurlijke look van je vloer beter behouden. 2 componenten lak voor je houten vloer is in veel gevallen ideaal. Hou met zeer zachte en flexibele houtsoorten goed in de gaten of je 2 compononten lak geschikt is voor zachte houtsoorten.

Kun je 2 componenten lak buiten gebruiken?

Binnen ons assortiment is ook 2 componenten lak voor buiten verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een 2 componenten lak van Sikkens: de Sikkens Wapex 647 Semi-Mat verf. Daarnaast kun je bij ons 2 componenten blanke lak bestellen. Lakken voor buiten dienen aan een aantal eisen te voldoen. Ze moeten bestand zijn tegen de elementen buiten. Zowel de regen als de zon kan een verflaag aantasten. Gelukkig is 2 componenten lak hiertegen bestand. Buiten zijn er een hoop toepassingen mogelijk. 

2 componenten lak voor beton

Niet iedere ondergrond is geschikt voor verf. Niet poreuze minerale ondergronden zijn hier een goed voorbeeld van. Binnen ons assortiment zijn meerdere soorten 2 componenten lakken te vinden die je wel op dit soort oppervlakken kunt gebruiken. Een goed voorbeeld hiervan is deze Trae-Lyx MINERAL FINISH Ultra Mat. Het is ook mogelijk om eerst een 2 componenten primer toe te passen, en hier vervolgens overheen te schilderen. Je kunt hierbij gebruik maken van deze Rust-Oleum Super Hechtprimer.

2 componenten lak kopen bij Verfwinkel.nl

Of je nu op zoek bent naar 1 of 2 componenten lak, je ontdekt altijd wat je nodig hebt bij Verfwinkel.nl. Binnen ons assortiment ontdek je een aantal van de beste 2 componenten lakken van dit moment. Ook de bekendste merken van nu kun je bij ons bestellen. SKYLT lak is specialist op het gebied van 2 componentenlak met een krasvast resultaat en SKYLT Original is de populaire ultra matte lak van dit merk. Ons grote aanbod is gevuld met producten van een hoge kwaliteit. Bovendien zijn onze prijzen tot 50% goedkoper in vergelijking met andere aanbieders. Daarom shop je voor al jouw verfklusjes bij Verfwinkel.nl. Ontdek zelf de mogelijkheden via onze website.

 1. SKYLT Original 2K Lak
  SKYLT Original 2K Lak
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  15 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Trae-Lyx Project- en Trappenlak 2K - Mat
  Trae-Lyx Project- en Trappenlak 2K - Mat
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Trae-Lyx Project- en Trappenlak 2K - Zijdeglans
  Trae-Lyx Project- en Trappenlak 2K - Zijdeglans
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. SKYLT Titanium 2K Lak
  SKYLT Titanium 2K Lak
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: