Kunststof deur verven: zo pak je dat aan!

Een kunststof deur verven is van zichzelf geen moeilijke verfklus. Het probleem zit hem vooral in het feit dat kunststof een lastig materiaal is om van verf te voorzien. Dit komt doordat kunststof totaal niet poreus is. Hierdoor kunnen veel verfsoorten zich niet hechten. De verf glijdt van deze ondergrond af. Dat betekent gelukkig niet dat een kunststof deur schilderen onmogelijk is. Het is belangrijk om voor de juiste aanpak te kiezen. Hieronder laten we je zien dat je een kunststof deur kunt verven. We laten je zien hoe je dit aanpakt en welke verf het meest geschikt is voor kunststof deuren.

Kun je kunststof deuren schilderen?

Alhoewel het lastiger is in vergelijking met andere materialen, is het schilderen van kunststof deuren wel degelijk mogelijk. Kunststof is een materiaal dat niet poreus is. Dit maakt het verven van kunststof deuren moeilijk, maar niet onmogelijk. Het is belangrijk om over de juiste soort verf te beschikken als je gladde deuren gaat verven. Wel zijn een aantal zaken hierbij van belang, waaronder het aanbrengen van een hechtprimer of multiprimer. Zonder een primer vooraf is het verven van een kunststof deur vrijwel onmogelijk. Vaak gekozen hechtprimers en multiprimers uit ons eigen aanbod zijn deze Avis Aqua Multi-Primer, deze Histor Perfect Base Grondverf Universeel en deze Sikkens Redox BL Multiprimer. Een goede basis is essentieel voor de opbouw van het verfsysteem.

Welke verf voor kunststof deuren gebruik je?

Naast een goede hechtprimer of multiprimer voor kunststof, dien je te kiezen voor de correcte verf als je een kunststof deur gaat verven. Je zoekt een lak die toegepast kan worden op kunststof oppervlakken. Het goede nieuws is dat je binnen ons assortiment veel geschikte producten kunt ontdekken. Met de juiste voorbehandeling kunnen veel lakken aangebracht worden op een kunststof ondergrond. Binnen ons aanbod zijn zowel verven voor binnen als voor buiten te vinden die toegepast kunnen worden op kunststof. Voor binnen kun je bijvoorbeeld kiezen voor deze Flexa Creations Lak Extra Mat of deze Wijzonol Aqua Hoogglans. Voorbeelden voor buiten zijn deze Sikkens Rubbol XD Semi-Gloss en deze Sikkens Rubbol Finura Satin.

Kunststof binnendeur verven

Je begint deze verfklus met het grondig schoonmaken van de kunststof binnendeur. Dit doe je door het oppervlak te ontvetten en vervolgens nog eens na te wassen en enkel lauw water. Hierna ga je de kunststof deur matteren. Schuur de ondergrond zeer fijn met behulp van een matje. Ga hierbij voorzichtig te werk om zichtbare krassen te voorkomen. Maak het oppervlak nogmaals schoon, waarna de hechtprimer of multiprimer aangebracht kan worden. Geef de primer de tijd om te drogen. Het verven van een kunststof binnendeur pak je op dezelfde manier aan als het verven van een houten binnendeur.

Kunststof garagedeur verven

Het is ook goed mogelijk dat je een kunststof deur buiten gaat verven, bijvoorbeeld een kunststof garagedeur. Ook bij deze klus begin je met het reinigen van het oppervlak. Plak de randen af waar nodig, zodat je voorkomt dat hier verf op komt. Met behulp van een kortharige lakroller breng je de primer aan op je garagedeur. Nadat de primer de tijd heeft gehad om te kunnen drogen, schuur je de grondlaag lichtjes op met schuurpapier (P240). Vervolgens kun je de toplaag aanbrengen. Over het algemeen zullen twee verflagen nodig zijn om het beste resultaat te behalen. Verf voor een kunststof deur nodig? Bezoek dan onze webshop en ontdek de ideale producten voor jouw klus.  

 1. Sigma Multiprimer Aqua
  Sigma Multiprimer Aqua
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  18 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Südwest All-Grund Multiprimer K51 Wit - Alkyd
  Südwest All-Grund Multiprimer K51 Wit - Alkyd
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  25 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: