De beste tips om een binnendeur te schilderen

Een binnendeur schilderen is niet lastig, maar we kunnen ons voorstellen dat je alsnog vragen hebt over deze verfklus. Daarom vertellen we je in deze blog alles wat je moet weten over binnendeuren verven. Zelfs als je geen ervaren schilder bent, is een binnendeur verven een klus die je prima zelf uit kunt voeren. Een deur van een nieuwe kleur voorzien is een uitmuntende manier om een binnendeur te pimpen. Je kunt binnendeuren schilderen met verven op waterbasis. Je ontdekt en bestelt binnen ons ruime aanbod producten van een hoge kwaliteit.

De voorbereidingen op een binnendeur schilderen

Een goede voorbereiding is essentieel voor een formidabel eindresultaat. Begin met het verwijderen van het deurbeslag. Je kunt ervoor kiezen om een deur uit zijn scharnieren te halen, maar dat is geen vereiste om een binnendeur te kunnen schilderen. Mocht er al een verflaag op de deur aanwezig zijn en is deze in slechte staat, dan verwijder je deze laag met behulp van een verfkrabber. Ontdoe de deur van vet en allerlei andere viezigheden door de binnendeur te ontvetten en de deur vervolgens na te wassen met water. Mochten er beschadigingen aanwezig zijn, dan kun je ze opvullen met een vulmiddel. Voor het opvullen adviseren wij de Repair Care Dry Flex SF. Hierna kan de binnendeur geschuurd worden. Korrel 240 tot 320 is de beste optie voor al geschilderde binnendeuren of voor op kaal hout, terwijl je korrel 80 tot 120 kiest voor deuren in een slechte staat. Ga je een kale binnendeur verven, dan moet je de deur altijd gronden.

Binnendeur verven: maak gebruik van een grondverf

Voor het behalen van het beste eindresultaat is het gebruik van grondverf voor je binnendeur van essentieel belang. Het soort binnendeur dat je hebt heeft weinig invloed op de verf voor je binnendeuren die je nodig hebt, maar wel op de grondverf die je dient toe te passen. Voor houten binnendeuren volstaat een primer voor hout zoals de Sigma S2U Nova Primer, Wijzonol Grondverf - Waterverdunbaar of Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer. Ga je een kunststof binnendeur verven, dan kun je beter kiezen voor een hechtprimer of multiprimer zoals deze Sigma Multiprimer Aqua. Bij kale binnendeuren is het nog meer van belang om eerst de boel te gronden.

Snel naar de beste grondverf voor binnendeuren!

Hoe moet je een binnendeur schilderen?

Je kunt een binnendeur het beste staand schilderen. Met een combinatie van rollers en kwasten breng je de toplaag aan. Meestal zul je twee lagen lak aan moeten brengen voor het beste resultaat. Let goed op de aangegeven droogtijden op de verpakking, zodat je niet te snel de tweede laag aanbrengt.

Wat is de beste verf voor binnendeuren?

Welke verf voor deuren binnen je ook kiest, bij Verfwinkel.nl ben je verzekerd van een hoge kwaliteit. Binnen ons assortiment tref je een aantal van de beste merken van nu aan. Een goed voorbeeld hiervan is Sigma. Producten zoals deze Sigma S2U Nova Satin en deze Sigma S2U Nova Matt zijn populaire lakken voor binnendeuren. Daarnaast kiezen veel van onze klanten voor deze Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin voor hun deuren. Tot slot zijn de  Wijzonol Zijdeglans Acryl een populaire optie.

Snel naar de beste verf voor binnendeuren!

De beste verf voor binnendeuren koop je bij Verfwinkel.nl

Een binnendeur schilderen is helemaal niet lastig, zeker als je onze tips navolgt. Binnen ons uitgebreide assortiment ontdek je de producten die je nodig hebt om deze klus te klaren. Bovendien profiteer je bij ons van hoge kortingen en andere klantvoordelen. Voor de klus adviseren we de Anza Viltroller - Vilt Elite Dun. Ontdek onze scherpe prijzen zelf en kijk rond binnen onze webshop.

 1. Sigma S2U Nova Primer
  Sigma S2U Nova Primer
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  286 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Anza Lakset ANTEX - 5 delig
  Anza Lakset ANTEX - 5 delig
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  24 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 3. Sikkens Rubbol BL Rezisto Semi Gloss
  Sikkens Rubbol BL Rezisto Semi Gloss
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  60 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Wijzonol Matlak - Waterverdunbaar
  Wijzonol Matlak - Waterverdunbaar
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  33 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: