• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Sigma Siloxan Hydrophob Aqua - 10 Liter

 

Sigma Siloxan Hydrophob Aqua - 10 Liter productinformatie

  • Professionele schilderskwaliteit
  • Waterdampdoorlatend

Sigma Siloxan Hydrophob Aqua - 10 Liter bestand(en) downloaden

Sigma Siloxan Hydrophob Aqua - 10 Liter omschrijving

Sigma Siloxan Hydrophob Aqua maakt steenachtige bouwmaterialen aan het oppervlak waterafstotend. Na de behandeling met dit product kan het regenwater niet meer indringen en behoudt de buitenmuur zijn isolatiewaarde. Daarnaast voorkomt Sigma Hydrophob WB mos- en algaangroei, vorstschade, vervuiling en zoutuitslag. Bijzonder is dat olieachtige verontreinigingen, zoals uitlaatgassen van auto's en uitstoot van zware industrie geen vat krijgen op een behandelde gevel.

LET OP: Het hydrofoberen van zuigende minerale ondergronden, zoals baksteen, kalkzandsteen, beton, cellenbeton, natuursteen en gevels die met cementpleister zijn afgewerkt. Het voorstrijken van cellenbeton die met kwartsverven worden geschilderd, zoals Sigma Facade Topcoat Quartz Matt.

Extra informatie over Sigma Siloxan Hydrophob Aqua
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Sigma Siloxan Hydrophob Aqua bestellen bij Verfwinkel.nl
Sigma Hydrophob Siloxan Aqua bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl

Basis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Diverse Ondergronden (mits juist voorbehandeld)
Soort Impregneer
Glansgraad Mat
Toepassing Voor buiten
Rendement 0,25-1,00m2 per liter
Merk Sigma
Levertijd 1 Werkdag

Sigma Siloxan Hydrophob Aqua - 10 Liter specificaties

 
Voorheen: Sigma Hydrophob WB

Omschrijving
Watergedragen hydrofobeermiddel op basis van amino-functionele siloxaanverbindingen en fluorcomponenten.

Gebruiksdoel
Het hydrofoberen van zuigende minerale ondergronden, zoals baksteen, kalkzandsteen, beton, cellenbeton en natuursteen, alsmede gevels die met cementpleister zijn afgewerkt. Het voorstrijken van cellenbeton die met kwartsverven worden geschilderd, zoals Sigma Façade Topcoat Quartz Matt.

Voornaamste kenmerken
Heft de capillaire werking van poreuze minerale bouwmaterialen op
Maakt steenachtige bouwmaterialen aan het oppervlak waterafstotend, zodat regenwater niet kan indringen en de buitenmuur zijn isolatiewaarde behoudt
Door behandeling krijgen olieachtige verontreinigingen, zoals uitlaatgassen van auto’s en uitstoot van zware industrie, geen vat op de gevel
Voorkomt vorstschade, vervuiling, zoutuitslag, algen en schimmelvorming
Geeft geen kleur aan bouwmaterialen
Hoog waterdampdoorlatend

Kleuren en glans
Kleurloos (blank). Mat.

Verpakking
Jerrycan van 10 liter.

Basisgegevens
Dichtheid: ca. 1,0 kg/dm3
Percentage vaste stof: ca. 5 vol.%
Vlampunt: niet van toepassing

Droogtijden bepaald bij 23°C en 50% R.V.
Droog na: 16 uur (optimale hydrofoberende werking na 48 uur)
Overschilderbaar na: 16 uur met kwartsverven

Houdbaarheid
Droog opgeslagen in gesloten originele verpakking bij een temperatuur tussen 5°C en 30°C ten minste 2 jaar.

Verbruik
Baksteen 0,25-0,75 l/m²
Kalkzandsteen 0,50-0,80 l/m²
Cellenbeton 0,50-1,00 l/m²
Natuursteen 0,25-1,00 l/m²
Beton 0,25-1,00 l/m²
Opmerking Het opnamevermogen van één soort ondergrond kan zeer sterk variëren, al naargelang de kwaliteit en de ouderdom. Voor een calculatie is het derhalve raadzaam om per project het verbruik vast te stellen aan de hand van een proefvlak.

Ondergrondcondities
Ondergrond volledig afgebonden, draagkrachtig en voldoende droog. Vochtpercentage max. 4%.

Verwerkingscondities
Voor de noodzakelijke filmvorming (doordroging) moet tijdens applicatie en droging aan de volgende voorwaarden worden voldaan:
- Ondergrond- en omgevingstemperatuur boven 5°C.
- Relatieve luchtvochtigheid maximaal 85%.
- Ondergrondtemperatuur ten minste 3°C boven het dauwpunt.

Systemen
- Niet eerder behandele minerale ondergrond: Ondergrond ontdoen van alles wat het indringen van het preparaat kan belemmeren. Zoutuitslag verwijderen. Algen verwijderen met ProGold Algvrij volgens voorschrift van de fabrikant. Ondeugdelijk voegwerk herstellen. De ondergrond verzadigend behandelen met Sigma Siloxan Hydrophob Aqua.
- Attentie: Voordat Sigma Siloxan Hydrophob Aqua wordt aangebracht, dient glas, hout, metaal en dergelijke in de gevel afgedekt te worden.

Instructies voor gebruik
Afdekken: aangrenzende bouwdelen, zoals kozijnen, ramen en deuren afdekken.

Vloeiapplicatie

- Gereedschap: eenvoudige hogedruk membraampomp met hydrofobeerset, bijv. GRACO PT 2000.
- Verdunning: het preparaat mag niet verdund worden.
- Werkwijze: aanbrengen in horizontale banen van beneden naar boven. Dusdanig royaal aanbrengen dat de ondergrond de optimale hoeveelheid vloeistof opneemt. Sigma Siloxan Hydrophob Aqua mag niet verneveld worden. De vloeiapplicatie werkt snel en is gemakkelijk.

Kwastapplicatie:
- Gereedschap: langharige, schone kwast.
- Verdunning: het preparaat mag niet verdund worden.
Werkwijze: aanbrengen in horizontale banen van beneden naar boven. Dusdanig royaal aanbrengen dat de ondergrond de optimale hoeveelheid vloeistof opneemt.

Gehydrofobeerde ondergronden nemen na circa 20 minuten geen nieuw materiaal meer op. Onvoldoende verzadigde plaatsen dienen derhalve binnen deze tijd nabehandeld te worden. Speciaal bij het hydrofoberen van donkere ondergronden dienen de achtergebleven straaltjes met een doek te worden verwijderd. Dit om te voorkomen dat na droging glansstreepjes ontstaan.

Reiniging
Vloeiapparatuur grondig doorspoelen met water. Kwasten uitspoelen met water. Vloeiapparatuur en kwasten zijn na gebruik niet meer geschikt voor normale verfsoorten.

Aanvullende gegevens
Horizontale vlakken Sigma Siloxan Hydrophob Aqua is niet geschikt voor horizontale vlakken.

Waterstotende werking
De waterafstotende werking is, afhankelijk van ondergrond en belasting, 8 tot 10 jaar. Het is mogelijk de waterafstotende werking van een met Sigma Siloxan Hydrophob Aqua behandelde ondergrond te bepalen. Dit kan eenvoudig door de ondergrond te besproeien met water. Wanneer het water van de ondergrond parelt heeft Sigma Siloxan Hydrophob Aqua nog een actieve oppervlakte werking. Alvorens deze test uit te voeren dient de ondergrond vrij te zijn van vervuilingen.

Opnieuw behandelen met Sigma Siloxan Hydrophob Aqua
Als de ondergrond geen waterafstotende werking meer heeft, kan opnieuw gehydrofobeerd worden met Sigma Siloxan Hydrophob Aqua.

Overschilderen met gevelverven
Sigma Siloxan Hydrophob Aqua is, zolang deze een actieve waterafstotende werking heeft, niet overschilderbaar met muurverven. Een uitzondering hierop zijn kwartsverven, zoals Sigma Façade Topcoat Quartz Matt. Als de ondergrond geen waterafstotende werking meer heeft, is schilderen met een glad muurverfsysteem mogelijk.

Optrekkend vocht
Optrekkend vocht kan niet worden tegengegaan door behandeling met Sigma Siloxan Hydrophob Aqua.

Aanvullende gegevens
Lege verpakking: De lege verpakking van Sigma Siloxan Hydrophob Aqua beslist niet voor andere verfsoorten of verdunningen (her)gebruiken.

Top