Hoe behandel je houten tuinmeubelen?

Er zijn verschillende manieren waarop je houten tuinmeubelen kunt behandelen. Je gaat een houten tuinmeubel behandelen omdat je het van bescherming wilt voorzien en/of de uitstraling wilt aanpassen. Meerdere producten kunnen voor deze klus ingezet worden. Zo kun je olie voor tuinmeubelen toepassen of tuinmeubelen beitsen of lakken. Iedere methode heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.

In deze blog bespreken we de manieren waarop je houten tuinmeubelen kunt behandelen. Handig als je bijvoorbeeld een tuintafel wilt behandelen, een picknicktafel wilt behandelen of een hardhouten tuinbank wilt schilderen. Of je nu kiest voor tuinmeubelen lakken, tuinmeubelen met olie behandelen of een beits, het beste product voor jouw klus vind je binnen het ruime aanbod van Verfwinkel.nl.

Olie voor tuinmeubelen

Tuinmeubel olie of beits? Olie is de eerste optie die we bekijken. Olie biedt bescherming aan het hout, terwijl de natuurlijke uitstraling van het hout behouden blijft. De houtstructuur wordt duidelijk uitgelicht en uitdroging van het hout wordt voorkomen. Olie trekt diep in het hout, waarbij er geen laag op het hout ontstaat. Dit product is prettig te verwerken. Dat komt onder meer, omdat je meer tijd hebt om druipers bij te werken. Ook trekt olie in het hout, waardoor slordigheden minder snel opvallen. Binnen ons aanbod zijn diverse oliën te vinden die je kunt gebruiken voor tuinmeubel onderhoud. Wij raden bijvoorbeeld Hermadix Douglas Olie – Naturel, Owachem Rustol Owatrol Olie en Verfijn Zachthout Olie aan.

Tuinmeubels lakken of beitsen

Naast olie voor tuinmeubelen zijn er nog twee andere opties. Ten eerste kun je een tuinmeubel lakken. Je gaat bijvoorbeeld een tuintafel lakken. Tuintafel lak heeft als voordeel dat je er een extra laak op het hout mee aanbrengt. Deze laag zorgt voor bescherming tegen de weersomstandigheden. Een tuintafel schilderen draagt er daarnaast aan bij dat het eenvoudiger is om het tuinmeubel te onderhouden. Wel heeft een tuinmeubel lak als nadeel dat het gevoeliger is voor barsten. Ook kan het hout sneller te maken krijgen met vochtproblemen.

Als je houten tuinmeubelen gaat behandelen, kun je overwegen om bijvoorbeeld een tuintafel te lakken of te beitsen. Een beits biedt de beste bescherming. Het beschermt ook langer in vergelijking met de andere opties. Beitsen bieden bescherming tegen de weersomstandigheden en zijn vochtregulerend. Dit product is berekend op het krimpen en uitzetten van het hout. Er zijn transparante, semi-transparante en dekkende beitsen. Beitsen kunnen van een kleur worden voorzien. Favorieten uit ons aanbod beitsen, zijn Wijzonol Dekkend Tuinbeits en Tenco Douglas Beits Transparant – Kleurloos. Meer lezen over beitsen? Lees dan onze blogs over "Hoe je beits aanbrengt", "Welke beits kleuren er zijn" en "De verschillen tussen beits en lak".

Tuinmeubels behandelen? Bestel je producten bij ons

Houten tuinmeubelen onderhouden kan met een olie, lak of beits. Tuintafel olie geeft het hout de meest natuurlijke uitstraling. Een lak voor tuinmeubelen zorgt voor een mooie afwerklaag terwijl een beits de beste bescherming biedt. Je bepaalt zelf hoe je bijvoorbeeld een houten tuintafel gaat behandelen. Tuintafel beitsen of lakken? Tuintafel beits of olie? Deze keuze zal afhangen van je voorkeuren. Of je nu een lak voor je houten tafel nodig hebt, je tuintafel gaat schuren, de houten tafel gaat behandelen voor buiten met beits of het onderhoud van tuinmeubelen van hout gaat doen met behulp van olie, je koopt jouw producten en benodigdheden bij Verfwinkel.nl.

Hier behandel je houten tuinmeubelen mee
Product
Prijs
Bekijk
1.
€ 23,95
2.
€ 15,00
3.
€ 18,10
4.
€ 17,48
Prijs totaal € 74,53

Lees ook: