De beste kleurencombinaties verf voor de woonkamer

Op het gebied van kleurencombinaties met verf kun je jouw fantasie de vrije loop laten. Kleurcombinaties met verf in de woonkamer komen het meest voor, maar ook voor andere ruimtes binnen je woning kun je kiezen voor een unieke combinatie met kleuren. Er zijn genoeg mooie kleurencombinaties met verf te maken. Opzoek naar een verf die makkelijk te combineren is? Kies dan voor de Wijzonol Muurverf Extra Mat. Hieronder zetten we een aantal van de mooiste kleurcombinaties met verf voor de woonkamer van dit moment voor je op een rij. Wij helpen je om jouw ideale kleur te realiseren. Bij Verfwinkel.nl is het mogelijk om verf in alle kleuren te laten mengen. Bovendien tref je bij ons de beste prijzen van dit moment aan.

Welke mooie kleurencombinaties met verf kun je maken?

De kleurencombinatie die je het beste kunt kiezen hangt af van een aantal factoren. Zo is een kleinere woonkamer gebaat bij lichtere kleuren die het vertrek ruimer laten lijken. De combinatie van licht geel en licht oranje is hier geschikt voor. Daarentegen kun je bij een grotere woonkamer beter gebruik maken van warmere of donkerdere kleuren om de ruimte meer intiem te laten lijken. Hierbij kun je kiezen voor aardetinten zoals bruin, rood en oranje. Bij woonkamers met weinig lichtinval kun je het beste kiezen voor lichtere tinten. Je kunt dan denken aan een combinatie van licht blauw en licht groen. Woonkamers met veel lichtinval zijn geschikt voor donkerdere kleuren die veel licht absorberen. Een combinatie van donkerblauw en donkergrijs zou hier goed bij passen.

de beste kleurencombinaties verf woonkamer

Kleurencombinatie verf: gebroken wit

Een populaire kleur om een combinatie mee te maken is gebroken wit. Gebroken wit is een goede basiskleur en wordt vaak voor muren gebruikt. Het doel van een tint als gebroken wit is niet om op de voorgrond te treden. Het is een meer rustgevende variant van de kleur wit. Gebroken wit laat een vertrek er niet alleen ruimer uitzien, maar het kan ook prima gecombineerd worden met andere kleuren. Je kunt een contrast vormen met een meer energieke kleur zoals rood, maar je kunt ook kiezen voor een donkerdere tint blauw om het rustgevende effect te versterken.

Kleurencombinaties verf in de woonkamer aanbrengen

Hierboven heb je meer kunnen lezen over kleurencombinaties die helemaal in zijn op dit moment. Je kunt ervoor kiezen om verschillende wanden elk een eigen kleur te geven, maar je kunt ook kleuren combineren op dezelfde wand. Ook hierbij heb je de keuze uit meerdere effecten. Op dit moment is het ombre effect helemaal in. Hierbij hanteer je geen strakke scheiding tussen twee kleuren, maar laat je de kleuren in elkaar overgaan. Je blendt ze als het ware samen. Je kunt dit zelfs met drie of vier kleuren op één muur doen. Daarnaast is lambrisering ook populair. Hierbij gebruik je ook twee kleuren op dezelfde wand, maar je hanteert hierbij een strakkere verdeling. Je kunt de muur door de helft delen, maar je kunt ook kiezen voor 1/3e van de muur één kleur en 2/3e van de muur een andere kleur.

Verf kleurencombinaties met authentieke kleuren bestel je bij Verfwinkel.nl

Bij Verfwinkel.nl kun je genieten van meerdere voordelen. Ten eerste kunnen we muurverf voor je woonkamer in alle kleuren mengen. Zo stellen we je in staat om je ideale woonkamer te creëren met behulp van onze producten. Ook voor schildersbenodigdheden zit je bij ons goed. Wij beschikken over het grootste online assortiment van Nederland op het gebied van verfproducten. Bovendien zijn onze prijzen tot 50% goedkoper in vergelijking met andere aanbieders.

 1. Wijzonol Muurverf Extra Mat
  Wijzonol Muurverf Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  13 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Histor Kleurbedenktijd
  Histor MY color Muurverf - Zijdemat
  Histor MY color Muurverf - Zijdemat
  5 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Flexa Pure Muurverf - Zijdemat
  Flexa Pure Muurverf - Zijdemat
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: