Advies over de beste Sigma muurverf voor binnen

De keuze voor de beste Sigma muurverf voor binnen is van veel factoren afhankelijk. Zo speelt de ondergrond, de plek van aanbrengen en of de geverfde muur of plafond gereinigd dient te worden een rol. Veel professionals in Nederland kiezen voor Sigma verf en dat is niet zonder reden. In deze informatieve blog lees je alles wat je moet weten over het kopen van de beste Sigma muurverf.

Waar moet ik op letten bij het kopen van de beste Sigma muurverf?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om vast te stellen welke ondergrond je wilt gaan schilderen. Zo raden wij voor het plafond andere Sigma verf aan dan bijvoorbeeld op nieuw stucwerk. De keuze hangt ook sterk af van de plaats waarop je de Sigma verf wilt aanbrengen. Hieronder tref je advies per te schilderen ondergrond en plek in het huis.

Sigma verf voor het plafond

Wij adviseren voor het schilderen van een plafond Sigma Perfect Matt, Sigmatex Superlatex, of Sigmatin DGL Matt aan. Hieronder lees je waarom.

Met Sigma Perfect Matt behaal je een mooi resultaat op een plafond. Een plafond, en vooral een ruimte met veel strijklicht, is vaak toch een lastige klus. De Sigma Perfect Matt heeft een langere open tijd. Je kunt er dus veel gemakkelijker nat in nat mee werken en de kans op banen en strepen is dan heel klein, mits goed voorbehandeld natuurlijk. Doordat het plafond niet gereinigd hoeft te worden, is de Sigmatex Superlatex of Sigmatin DGL Matt ook zeer geschikt.

De beste Sigma muurverf

De keuze voor een Sigma muurverf is sterk afhankelijk van de ondergrond. Zo raden wij voor de muren in het toilet en keuken andere Sigma producten aan dan voor bijvoorbeeld een muur in de woonkamer. Hieronder vind je meer informatie over welke Sigma verf het meest geschikt is voor jouw schilderproject.

Muren badkamer/ toilet en keuken

Voor de muren van de badkamer, het toilet en de keuken raden wij Sigma Pearl Clean Matt of Satin aan. Lees hieronder verder waarom.

In deze ruimtes van het huis is het belangrijk dat de muren eenvoudig te reinigen zijn. Zowel de Sigma Pearl Clean Matt als de Sigma Satin verf zijn goed te onderhouden, zonder in te leveren op kwaliteit. In het geval een goed reinigend karakter minder belangrijk is, kun je als alternatief ook voor Sigma Perfect Matt of Sigmatex Superlatex kiezen. Wij raden altijd af om in het natte douchegedeelte zelf te schilderen.

Nieuwe muren en glad stucwerk

Is je muur net voorzien van glad stucwerk en wil je deze opleuken met Sigma muurverf, behandel deze dan eerst met voorstrijk. Daarna kun je het beste met de Sigma Perfect Matt aan de slag. Hiermee behaal je een mooi, glad en streeploos resultaat. Vooral bij muren in ruimtes waar veel strijklicht is (woonkamer, of slaapkamers met grote ramen), zul je merken dat deze Sigma muurverf zorgt voor het beste resultaat.

Zoek je naar een Sigma verf die goed te reinigen is?

Het komt geregeld voor dat de muren in het huis in aanraking komen met vuil. Vlekken en ander soort viezigheid komen op de verf terecht door intensief gebruik en aanraking van de muren met de handen. Voor veel mensen is het belangrijk dat muren gereinigd kunnen worden. Het is dan ook verstandig om hier rekening mee te houden als je muren gaat voorzien van Sigma verf. Sigma muurverf die goed reinigbaar is, zijn de Sigma Pearl Clean Matt en de Satin verf. Waar andere muurverven na reinigen kunnen opglimmen, is dat bij deze Sigma verven niet het geval.

Last van schimmel op de ondergrond of vochtplekken?

Het is bij schimmelvorming belangrijk om deze eerst te reinigen met een reinigingsmiddel. Na het reinigen is het aan te raden om Sigmaresist Fungi Matt te gebruiken. Deze Sigma muurverf is schimmelbestendig, waardoor schimmel minder kans heeft om terug te komen. Net als bij schimmelvorming is het bij vocht- of roetplekken allereerst belangrijk om de oorzaak op te lossen. Is dit gelukt en is de plek helemaal droog/schoon? Dan adviseren wij Sigma StainAway Matt. Hierdoor zullen de plekken niet doorslaan. Hierbij is het verstandig om twee lagen verf aan te brengen. In het geval de ondergrond middelzwaar tot zwaar verontreinigd is, adviseren wij om eerst Sigma StainAway Primer aan te brengen.

Het beste Sigma muurverf advies

De keuze voor de beste Sigma verf is afhankelijk van een aantal factoren. Met de adviezen in dit blog behaal je het beste resultaat met Sigma muurverf voor binnen. Bij het kopen van Sigma verf is het belangrijk om goed in kaart te brengen hoe de staat van de ondergrond is en waar binnenshuis je de muurverf wilt aanbrengen. Vervolgens kies je een muurverf die het best past binnen jouw Sigma schilderproject. Ben je nog niet zeker van je keuze? Hier bekijk en vergelijk je eenvoudig alle eigenschappen van Sigma muurverf.

 1. Sigma Perfect Matt - Muurverf
  Sigma Perfect Matt - Muurverf
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  123 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  197 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf
  Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  107 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  234 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 5. Sigma Sigmaresist Fungi Matt - Matte Schimmelwerende Muurverf
  Sigma Sigmaresist Fungi Matt - Matte Schimmelwerende Muurverf
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  29 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 6. Sigma StainAway Matt - Muurverf
  Sigma StainAway Matt - Muurverf
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  8 reviews
  Vanaf Adviesprijs