Oranje verf: Oranje boven en onder

Bij Verfwinkel.nl kun je jouw verf laten mengen in allerlei kleuren, waarbij oranje verf ook tot de mogelijkheden behoort. Je hoeft niet chauvinistisch te zijn om voor oranje verf te kiezen. Deze warme en vrolijke kleur is in allerlei tinten verkrijgbaar, zodat er altijd wel een passende tint te vinden is voor jouw toepassing. Deze vitale kleur wordt geassocieerd met levenskracht, creativiteit en positiviteit. Oranje verf werkt stimulerend. De oranje kleur heeft een positief effect op je humeur. Een oranje muur, in welk vertrek dan ook, is daarom helemaal geen verkeerd idee.

Oranje verf, specifiek oranje muurverf, is wat ons betreft nog wat ondergewaardeerd. Tegelijkertijd zijn er steeds meer mensen die de meerwaarde van deze kleur ontdekken. Hieronder vertellen we je meer over de verschillende varianten van muurverf in het oranje die bestaan, waarbij ook zaken als de kleurcode en de kleurenwaaiers voorbij komen. Hierna tonen we je welke kleurcombinaties je kunt maken met oranje verf, waar je deze kleur kunt gebruiken en welke producten je in deze kleur kunt laten mengen via onze webwinkel.

RAL oranje verf

Eén van de bekendste kleurencollecties voor verf en andere coatings is de RAL Classic collectie. Deze befaamde verfkleuren zijn terug te vinden binnen ons kleuraanbod. De RAL Classic collectie bevat een aantal mooie oranjetinten, veertien in totaal. De kleurcodes van deze oranjetinten lopen uiteen van RAL 2000 tot RAL 2017. Persoonlijk zijn we groot fan van RAL 2004, ook wel bekend als zuiver oranje. Daarnaast is RAL 2005 een aanrader, ook wel briljantoranje genoemd.

Zoek je een donkerdere variant van oranje, dan is RAL 2013 (parelmoeroranje) een goede optie. Een variant die wat meer richting geel neigt is RAL 2007 (briljant lichtoranje). Je kunt deze oranjetinten in het echt bekijken met behulp van deze RAL Kleurenwaaier K5 – Groot of deze RAL Kleurenwaaier K7 – Klein. Er vallen nog veel meer mooie oranjetinten te ontdekken binnen deze uitgebreide collectie.

Flexa oranje

Naast RAL zijn er ook diverse verfmerken die hun eigen verfkleuren uitbrengen. Een goed voorbeeld hiervan is Flexa. Volgens hen is oranje een energieke powerkleur die mensen stimuleert. Daarom is het niet verwonderlijk dat er meerdere mooie oranjetinten binnen hun kleuraanbod te vinden zijn. Een goed voorbeeld hiervan is Real Red Terra, die wat meer richting rood neigt. Deze tint maakt onderdeel uit van de Flexa Pure Kleurenwaaier. Je kunt deze kleur in het echt bekijken met behulp van deze Flexa Pure Kleurenstaal A4 – Real Red Terra.

Andere opties zijn veelal terug te vinden binnen de Flexa Mengkleuren Collectie: Vol Pompoen, Puur Pompoen, Vleugje Klaproos, Iets Klaproos en diverse anderen. Kijk gerust eens rond binnen het kleuraanbod van Flexa en ontdek welke oranjetint het beste past bij jouw verfklus. Vervolgens kun je kiezen voor Flexa oranje muurverf.

Andere oranje verfkleuren uit ons kleuraanbod

Binnen ons kleuraanbod ontdek je verschillende collecties. Hierdoor is de keuze ruim, ook als je oranje verf wilt kopen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor één van de Mandarin kleuren uit de Caparol Color collectie. Voor een zacht oranje muur kies je Mandarin 18, terwijl Mandarin 0 een betere optie is als je een meer uitgesproken oranje muur wilt creëren. Een lichte oranje variant die haast naar gebroken wit neigt is Hint of Orange uit de Sigma Voice of Colour collectie (kleurcode: PPG1192-1). Deze kleur is terug te vinden in deze Sigma Kleurenwaaier – Voice of Colour. Hetzelfde geldt voor oranje varianten zoals Orange Liqueur en Orange Poppy. Daarnaast is Dutch Orange van Farrow and Ball natuurlijk echt een typisch Nederlandse kleur.

Daarnaast heeft het bekende verfmerk Histor een aantal mooie oranjetinten ontwikkeld. Goede voorbeelden hiervan zijn Mandarijn (kleurcode: 1070-Y40R uit de Histor Compleet collectie) en Hint of Orange (kleurcode: PPG1192-1 uit de Histor Voice of Colour collectie). Wil je de uitstraling van deze oranjetinten in het echt bekijken, dan kun je gebruik maken van een Histor tester. Je kunt hierbij kiezen voor deze Histor Perfect Finish Tester Mat – 250 ml of deze Histor MY Color Muurverf Tester Extra Mat – 250 ml. Dit soort samplepotjes zijn ook te gebruiken voor kleine verfklussen.

Oranje verf combineren met andere kleuren

Oranje verf is er in verschillende varianten, waardoor allerlei kleurcombinaties tot de mogelijkheden behoren. Een lichte oranjetint zoals Delicate Berry van Flexa gaat bijvoorbeeld goed samen met andere neutrale kleuren zoals Gentle Taupe of Real Umber. Een wat meer uitgesproken kleur oranje, RAL 2004, gaat goed samen met rood, geel en bruin. Hiermee kun je een uitgesproken combinatie maken, maar je kunt ook kiezen voor zachte varianten van deze kleuren voor een meer neutrale look.

Bij oranje kleuren kan ook gekozen worden voor een ton sur ton combinatie, waarbij je verschillende tinten van dezelfde kleur gebruikt. Voor een meer gewaagde look kun je oranje en blauw combineren. Deze combinatie van kleuren wordt vaak gebruikt voor filmposters, omdat het opvalt en mensen aanspreekt.

Waar kun je oranje verf toepassen?

Over het algemeen heeft oranje muurverf een energieke uitstraling. Het activeert mensen. Daarom is deze kleur een goede keuze als je een energie woonkamer wilt creëren. Ideaal voor mensen die graag bezig zijn. Natuurlijk kun je ook voor een lichtere of neutralere tint oranje kiezen, wil je juist van jouw woning een rustpunt maken. Doordat de kleur oranje activerend werkt op mensen, is oranje verf een goede optie voor je werkkamer. Je zult merken dat je productiviteit een stuk hoger komt te liggen. Oranje verf werkt niet alleen stimulerend, maar het zorgt er ook voor dat je minder stress ervaart. Nog een reden om oranje muurverf op je werkkamer toe te passen.

Oranje is een energieke kleur, maar het is ook een kleur die goed is voor de ziel. Meerdere mensen hebben ervaren dat deze kleur gevoelens van stress en neerslachtigheid kan verdrijven. Daarom is oranje verf een interessante optie voor jouw slaapkamer. Kies voor een fellere oranje tint als je graag vol energie wakker wordt of kies voor een zachte oranje tint als je van jouw slaapkamer een knusse plek wilt maken waar je optimaal tot rust kan komen. Zo zijn er nog veel meer plekken waar oranje warmte en energie kan toevoegen. Hierbij kun je denken aan de eetkamer, badkamer, keuken, hal, zolderkamer of kinderkamer.

Oranje verf bestellen bij Verfwinkel.nl

Van warm oranje muurverf tot licht oranje muurverf: wij hebben het allemaal. Online kun je gemakkelijk en snel de juiste oranje tint voor jouw verf kiezen, waarna wij het product voor je mengen en snel leveren. De laatste jaren kiezen mensen steeds vaker voor oranje muurverf. Kies je voor een oranje tint zoals Delicate Berry uit de Flexa Pure collectie, dan kun je bij ons kiezen voor een bijpassend product zoals deze Flexa Pure Muurverf – Extra Mat. Maar ook andere muurverf producten van een hoge kwaliteit behoren tot de mogelijkheden, onder meer deze Sikkens Alphacryl Pure Mat SF, deze Sigma Sigmatex Superlatex Matt – Muurverf, deze Wijzonol Muurverf Mat en deze Sikkens Alpha Rezisto – Easy Clean Muurverf. Daarnaast kun je lakverf van een oranje kleur laten voorzien. Bestel nu jouw oranje verf bij Verfwinkel.nl.

 1. Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  187 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  185 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Muurverf Mat
  Wijzonol Muurverf Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  38 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  55 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: