Cirkel op muur woonkamer: Rond deze klus perfect af

Lijkt een cirkel op de muur van je woonkamer je wel wat? Een cirkel op de muur verven staat erom bekend één van de lastigere verfklussen te zijn. Toch is dit in de praktijk prima te doen, zelfs als je geen ervaren schilder bent. Een cirkel verven is eenvoudiger als je een stappenplan volgt. In deze blog laten we je zien wat de stappen zijn die je moet uitvoeren om een cirkel op de muur te schilderen. Je kunt een ronde cirkel op de muur verven, maar met behulp van dit stappenplan is een halve cirkel op de muur verven ook een optie.

Cirkel op muur woonkamer voorbereidingen

Er zijn diverse geometrische vormen die je op een muur kunt aan brengen, en de cirkel is er hier één van. Deze verfklus begint met een aantal voorbereidende stappen. Ten eerste haal je alles in huis wat je nodig hebt. Hierbij kun je denken aan:

Ook al jouw schilderbenodigdheden kun je bij onze webwinkel bestellen. Voordat je begint met verven, plak je eerst alle oppervlakken in de buurt af waar je geen verf op wilt krijgen. Ontvet de muur en maak het schoon. Controleer of de muur een zuigende werking heeft en breng eventueel een voorstrijkmiddel aan. Pak oneffenheden en beschadigingen aan de muur aan, bijvoorbeeld met een muurvuller. Zorg voor een schone muur voordat je een cirkel gaat schilderen.

Hoe schilder je een cirkel op de muur?

Na het uitvoeren van de voorbereidende stappen, kan er begonnen worden met het schilderen van de cirkel op de muur van je woonkamer. Je begint met het toepassen van een basiskleur op de muur. Hierbij zoek je een kleur die een mooi contrast vormt met de kleur van de cirkel. Via ons blog kun je inspiratie opdoen voor verfkleuren, bijvoorbeeld door te lezen over de verschillende kleuren van het jaar die er door de jaren heen zijn geweest. Je kunt de cirkel gaan verven nadat je de basiskleur hebt aangebracht en de verf de tijd heeft gehad om te drogen.

Een cirkel verven in de woonkamer verloopt makkelijker als je eerst de cirkel tekent met een potlood. Bepaal de plek waar je de cirkel maakt. Pak een touwtje, waarbij je aan het ene uiteinde een potlood bevestigd en aan de andere zijde een punaise. Deze punaise plaats je in het middelpunt van waar je de cirkel wilt plaatsen. De buitenste diameter is afhankelijk van de lengte van het touwtje. Hou het touw strak en teken een cirkel. Je kunt de cirkel geheel vullen met een kleur, maar je kunt ook de cirkel een binnenrand geven door het touw iets in te korten en volgens de binnenste cirkelomtrek te tekenen.

Cirkel op de muur woonkamer verven met onze producten

Hierna kun je met behulp van een smalle kwast verven tussen de potloodlijnen die je hebt getekend. Je begint van boven en je maakt met de kwast bewegingen in beide richtingen, zodat je niet te maken krijgt met vegen. Ook jij kan een cirkel verven op je muur. Bij Verfwinkel.nl kun je allerlei muurverf kopen die voor deze verfklus geschikt is. Goede voorbeelden hiervan zijn deze Sikkens Alphacryl Pure Mat SF en deze Flexa Creations Muurverf – Extra Mat. Laat jouw verf in diverse kleuren mengen en bestel het nu bij Verfwinkel.nl.

 1. Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  55 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Goudhaantje Ronde Kwast - Serie 280 Futura
  Goudhaantje Ronde Kwast - Serie 280 Futura
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  30 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Beste Keus
  Anza Verfbak
  Anza Verfbak
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  17 reviews
  Vanaf

Lees ook: