• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Advies

Binnenbeits

€ 26,99

€ 21,59

€ 21,36

€ 15,59

€ 17,95

€ 14,36

Binnenbeits

Binnenbeits: waarom voor beits kiezen?

Binnenbeits is de perfecte manier om houten ondergronden binnen te beschermen. Zo wordt slijtage voorkomen en heb je langer plezier van bijvoorbeeld houten meubilair of houten vloeren. Beitsen associëren we vooral met houten oppervlakken buiten. Je wilt ervoor zorgen dat je houten tuinset of de schutting bestand is tegen bijvoorbeeld de weersomstandigheden buiten. Zowel extreme droogte als vocht kan hout negatief aantasten. Maar ook binnen zijn er genoeg factoren die een negatief effect kunnen hebben op houten ondergronden. Goede voorbeelden hiervan zijn vuil en vocht. Een binnenbeits van uitstekende kwaliteit beschermt een houten oppervlak niet alleen tegen dergelijke factoren, maar het biedt ook bescherming tegen krassen en andere vormen van slijtage. Als je op zoek bent naar een geschikte binnenbeits, vind je alles wat je nodig hebt binnen ons assortiment.

Waarom kies je voor binnenbeits?

Binnenbeits is speciaal gemaakt voor houten oppervlakken binnen. Door middel van een beits breng je een beschermende laag aan die een houten ondergrond duurzamer maakt. Zo voorkom je slijtage en is de kans op het per ongeluk maken van krassen kleiner. Daarnaast biedt beits bescherming tegen vuil en vocht. Binnen heb je natuurlijk geen last van de regen, maar een glas water over je houten vloer kan ook funest zijn. Vooral als er kleine kinderen in huis zijn, gebeuren zulke ongelukjes nog wel eens. Dankzij de bescherming van een beits hoef je jezelf hier geen zorgen over te maken.

Binnenbeits

Meubels, hout of parket beitsen? Om het hout binnenshuis te voorzien van een andere kleur gebruik je binnenbeits. Het voordeel van binnen beits is dat je wel nog steeds de mooie houttekening blijft zien.
Binnenbeits heeft eigenlijk alleen een verfraaiende functie, maar tegenwoordig zijn er ook ‘beitsen’ die ook een beschermende werking hebben maar eigenlijk is het dan een transparante binnenverf en geen binnenbeits.

Wat is binnenbeits?

Binnenbeits is een transparante, veelal gekleurde, verflaag die in het hout trekt. Het is dan ook belangrijk dat je beits aanbrengt op onbehandeld hout. Doordat beits transparant is blijven de houtnerf en noesten zichtbaar en worden ze vaak geaccentueerd. Beits is ook altijd vochtregulerend. Dat houdt in dat het vocht dat in het hout zit, er uit kan, maar de ondergrond zal geen vocht meer opnemen. Binnenbeits is niet krasvast en beschermt dus niet tegen krassen e.d. Door de binnenbeits te voorzien van één of twee lagen meubellak of vernis bescherm je je hout wel tegen krassen. De kleur van je binnenbeits zal dan iets intenser worden dan wanneer je alleen binnenbeits gebruikt.

Binnenbeits aanbrengen

Nadat je het hout goed ontvet en zorgvuldig geschuurd hebt breng je op het (liefst) onbehandelde hout met een platte kwast de binnenbeits aan. Door een platte kwast te gebruiken en geen ronde kwast verdeeld de transparante verf met de pigmenten zich beter en mooier op de ondergrond. We raden het af om beits met een verfroller aan brengen. Dit geeft lelijke structuren en kleurverschillen in je eindresultaat.

Verschil tussen blanke lak en beits

Een beits is een zogenaamd “open systeem”. Beits is zowel impregnerend als laagvormend. Een beits beschermt je hout dus van binnenuit , maar ook van buitenaf. Beitsen zijn daarom vochtregulerend (vocht wat in het hout zit kan terug naar buiten). Lakken daarentegen zijn afsluitend. Ze beschermen het hout van buitenaf.  Binnenbeits wordt vaak gebruikt voor het kleuren van de ondergrond. Hout dat verkleurd is kun je ophalen met een binnenbeits. Kaal gelopen vloer… met een binnenbeits of kleurbeits haal je de kleur terug. De echte kras- en stootvaste bescherming breng je na het beitsen aan met een blanke lak. Toch zijn er tegenwoordig ook ‘beitsen’ die ook een beschermende werking hebben maar eigenlijk is het dan een transparante binnenverf en geen binnenbeits. Let hierbij goed op of deze geschikt zijn voor jouw wensen.

Voordeel van binnenbeitsen

Binnenbeits is geschikt om hout te kleuren en daarbij de houtnerf zichtbaar te houden en te accentueren. Door binnenbeits te gebruiken kun je licht hout heel donker maken of kiezen voor een antieke look. Kies voor de originele houtkleuren of voor de kleuren van deze tijd zoals bijvoorbeeld een grey-wash. Wil je af van de gelige eikenkleur? Kies dan eens voor een white-wash en maak je eiken helemaal van nu. Geef vaal geworden hout een tweede (of derde) leven met een nieuwe kleur binnenbeits. Uitgekeken op dat grenen kastje van oma? Kies binnenbeits in je favoriete kleur en binnen no-time past het weer in je interieur. Het voordeel van binnenbeits is dat je elke houten ondergrond hiermee kunt behandelen in een kleur naar keuze.

 Binnenbeits online bestellen?

Binnenbeits bestel je eenvoudig en voordelig op verfwinkel.nl. Wil je snel aan de slag? Geen probleem! Binnenbeits en de benodigdheden daarvoor worden uit voorraad geleverd en zijn snel bij je in huis. Weet je niet goed hoe je deze schildersklus moet aanpakken ook daarbij helpen we je graag. Onze verfexperts van de klantenservice voorzien je graag van een professioneel schildersadvies en daar hoort ook beits-advies bij. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Via deze nieuwsbrief vallen we je niet lastig, maar voorzien we je van informatie over onze nieuwste producten, ontvang je schildertips over het aanbrengen van binnenbeits en blijf je op de hoogte van onze acties en aanbiedingen.

Altijd op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Top