• Grootste assortiment van Nederland
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Vandaag besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen Nederland)

Frog tape

Van hoog naar laag sorteren
 1. Kip Schilderstape Ultra Sharp - 3301 Red
  Kip Schilderstape Ultra Sharp - 3301 Red
  4.4 out of five star rating on Trustpilot
  7 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Kip Frog Tape
  Kip Frog Tape
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
Van hoog naar laag sorteren

Frog tape

Strakke verfranden krijgen op gestructureerde en oneffen ondergronden? Het is één van de meest frustrerende klusjes die je als doe-het-zelver of professionele klusser voor de kiezen geworpen krijgt. Een traditionele afplaktape is quasi nutteloos of toch op zijn minst niet veilig: vaak sluipt de verf er langs de structuur langs de onderkant door. Gelukkig is er wel een oplossing op de markt om van deze frustrerende klus een ‘walk in the park’ te maken. Misschien dat je ooit al wel eens de term Frog Tape voorbij hebt zien komen op de televisie of op de radio.

Wat is Frog Tape?

Frog Tape is een type afplakband, eigenlijk een afplaktape, die gebruik maakt van de revolutionaire PaintBlock technologie. Dat betekent dat deze markante groene tape scherpe verfranden garandeert. De gepatenteerde PaintBlock technologie is in poedervorm terug te vinden op de randen van de Frog Tape. Wanneer tijdens het verven de lak in aanraking komt met het PaintBlock poeder transformeert het poeder tot een gel die een barrière vormt. Het gevolg? Doorsijpelende verf krijgt geen kans en je kunt op je beide oren slapen wat de scheiding van de verf betreft. Frog Tape werkt voor de rest exact als een gewone afplaktape en is toepasbaar op ondergronden als hout, glas, metaal en gewone muren. Een kleine kanttekening is wel dat de PaintBlock technologie vooralsnog uitsluitend werkt bij watergedragen producten.

Waarop moet je letten?

Frog Tape kopen? Het is de eerste stap naar strakke verflijnen op eender welke ondergrond. Maar hoe breng je de tape nu eigenlijk precies aan om te verzekeren dat alle hoeken en speleten bedekt zijn? Bij een lichte structuur zoals glasvezel of een fijne structuurverf is er geen speciale techniek nodig. Gewoon even met de vingers aandrukken en klaar is kees. Heb je wel te maken met een grovere structuur die een likje verf kan gebruiken? Dan is de juiste werkwijze de volgende: breng de tape aan op de muur en druk deze met jouw vingers goed aan. Neem vervolgens een rubberspatel bij de hand en strijk deze over de lengte van de strook. Is het werk klaar? Verwijder dan de afplakband Frog Tape voor de verf helemaal droog is. Is de verf wel al droog? Dat is op zich geen probleem, maar wel extra werk. In dat geval ga je met een scherp mes langs de rand van de Frog Tape.

Ons assortiment

Frog Tape kopen of op zoek naar een andere kwalitatieve afplakband? Dan zit je bij verfwinkel.nl aan het juiste adres. Bij ons is Frog Tape beschikbaar in diverse formaten en afmetingen. Nog ander materiaal nodig om de schilderwerken thuis tot een goed eind te brengen? In ons ruim gamma, het grootste van Nederland!, vind je ongetwijfeld iets naar wens terug. Bovendien geniet je bij verfwinkel.nl van een razendsnelle levering!