Vlakken op muur schilderen: hoe pak ik dit aan?

Als je eens wat anders wilt doen met de wanden van je huiskamer, kun je ervoor kiezen om vlakken op je muur te schilderen. Kleurvlakken op de muur zien er niet alleen goed uit, maar je kunt er ook optische effecten mee creëren. Door het gebruik van vlakken zorg je ervoor dat een wand niet meer één geheel is. Er ontstaat een scheiding tussen gedeeltes. Dit kun je gebruiken om ‘eilandjes’ in de kamer te creëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een aparte leeshoek? Vlakken op je muur schilderen biedt je een hoop mogelijkheden. In deze blog vertellen we je hoe je vlakken schilderen het beste kunt aanpakken.

Waarom vlakken op de muur schilderen?

Vlakken schilderen op de muur is een ware woontrend op dit moment. Vlakken op de muur kun je op meerdere manieren inzetten. Hierboven lieten we je al zien dat klanten vaak gebruik maken van vlakken om een hoekje te creëren. Zo staat een apart hoekje nog meer los van de rest van de kamer. Maar je kunt ook een rechthoek op de muur schilderen om iets mee te benadrukken. Hierbij kan het gaan om een foto, schilderij of iets anders dat aan de muur hangt. Daarnaast kan een kleurvak een gevoel van geborgenheid opwekken. Dergelijke vlakken kunnen verschillende vormen hebben, van rechthoeken tot aan cirkels. De keuze is aan jou.

Hoe kan ik vlakken op de muur schilderen?

Als je vlakken op de muur gaat schilderen, is het gebruik van tape essentieel. Het soort ondergrond bepaalt welke tape je nodig hebt. Voor (licht) ruwe ondergronden maak je gebruik van tapes die hiervoor geschikt zijn, zoals deze Kip Frog Tape of deze Kip Ultra Sharp Tape – 3301 Red. Voor strakke lijnen op gladde muren, plafonds en trappen maak je gebruik van deze Verfwinkel.nl Maskingtape Geel. Voor pas geschilderde ondergronden is deze ProGold Maskingtape – Blauw geschikt.

Als je over de juiste tape beschikt, kun je de tape gaan aanbrengen op de muur. Zet potloodlijntjes bij de uiteinden en check met behulp van een waterpas of het vlak recht is. Vergeet niet om alles af te plakken waar je geen verf op wilt krijgen. Vervolgens breng je op de tape de kleur aan die al op de muur zit. Zo voorkom je dat de nieuwe kleur onder de tape kan komen. Als dit heeft kunnen drogen, verf je het vlak. Verf zo goed mogelijk binnen de tape.

Met welke verf kan ik een vlak op de muur schilderen?

Als je vlakken op de muur wilt schilderen, kun je het beste gebruik maken van een muurverf van een hoge kwaliteit. Daar zijn er genoeg van te vinden binnen ons uitgebreide assortiment. Een goede keuze voor deze klus is deze Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Andere toppers zijn de Wijzonol Muurverf Extra Mat en de Flexa Pure Muurverf - Extra Mat.

Kleurvakken op de muur maken? Kies voor onze producten

Naast de hierboven genoemde producten, zijn er nog veel meer geschikte producten voor deze verfklus te vinden binnen ons assortiment. Voor zowel verf als schilderbenodigdheden zit je bij ons helemaal goed. Je hebt de keuze uit meerdere hoeveelheden en bovendien kun je de verf laten mengen in de door jou gewenste kleur. Verfwinkel.nl biedt prijzen aan die tot wel 50% goedkoper zijn in vergelijking met onze concurrenten. Profiteer ook van deze lage prijzen en neem een kijkje binnen ons assortiment.

 1. Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  197 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  57 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Tesa Precision Maskingtape Sensitive - 4333
  Tesa Precision Maskingtape Sensitive - 4333
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  7 reviews
  Vanaf
 4. Histor Kleurbedenktijd
  Histor My color Muurverf - Metallic
  Histor My color Muurverf - Metallic
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: