• Grootste assortiment van Nederland
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Snelle levering!
 • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen Nederland)

Radiator verven

Een radiator verven, hoe doe je dat?

Een verwarming verven is geen moeilijke klus, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden. Niet iedere verfsoort is geschikt als radiatorverf; let erop dat je gebruik maakt van hittebestendige lak. Een verwarming verven doe je dan ook met speciale radiatorverf of radiatorlak. Gebruik voor je klus een speciale radiatorkwast en een fijne verfroller voor het mooiste resultaat. Een andere optie is een radiator spuiten. Dit gaat snel en dekt zeer goed. Lees de onderstaande informatie en ontdek hoe je deze klus het beste aan kunt pakken. 

Hittebestendige lak

De eerste stap is het kiezen van het juiste product. Radiatorverf wordt geleverd op acryl of op alkyd basis. Acrylverf is, omdat het op waterbasis gemaakt wordt, sneller droog dan alkyd radiatorlak. Ook is deze verf nagenoeg reukloos. Voordeel van radiatorverf op alkyd basis daarentegen is dat deze iets beter dekt dan de acryl variant. Als je een goede dekking wilt kun je ook kiezen voor hittebestendige lak en de radiator spuiten. Houd er dit geval wel rekening mee dat je de omgeving goed afdekt zodat er geen verfvlekken achterblijven. Een verwarming verven doe je overigens niet alleen voor de kleur: de radiatorverf biedt ook bescherming tegen beschadigingen. 

De juiste voorbereiding 

Een verwarming verven vraagt het één en ander aan voorbereiding. Misschien een beetje een open deur, maar zorg ervoor dat de verwarming is uitgeschakeld voordat je de radiatorlak aan gaat brengen. De verwarming dient 4 a 5 uur voordat je gaat beginnen uitgeschakeld te zijn, zodat deze goed is afgekoeld. Wil je niet alleen de verwarming verven maar ook de buizen meenemen, dan kan het noodzakelijk zijn om de kachel helemaal uit te zetten. Voordat je aan je klus gaat beginnen, kun je de radiator eerst goed afschuren. Dit is even wat werk, maar zorgt er wel voor dat de nieuwe radiatorlak goed strak op de verwarming wordt aangebracht. Na het schuren maak je het metaal goed stofvrij zodat er geen stofdeeltjes in de radiatorverf achterblijven. Neem het metaal hierna af met een klamvochtige doek en laat het drogen. Nu kun je aan de verfklus beginnen. 

Radiator spuiten of verven? 

Ga je radiator spuiten of verven, maak hoe dan ook gebruik van een grondverf. Dit zorgt ervoor dat de radiatorlak beter hecht. Bovendien is de tweede laag verf bestendiger en loop je minder risico op beschadigingen door stoten of krassen. Na het aanbrengen van de grondverf is het verstandig om het oppervlak, als de verf droog is, nog eens licht na te schuren. Zo ga je uiteindelijk aan de slag met een mooi glad oppervlak. Een radiator heeft niet het meest ideale oppervlak om te verven. Een radiator spuiten lijkt dan ook het gemakkelijkst. Maar met een handige radiatorkwast kun je deze klus ook prima klaren. Door de handige gebogen vorm kom je ook bij minder toegankelijke stukken van de verwarming. 

Nog vragen? 

Kijk hier voor ons assortiment hittebestendige lak. Wij hebben gekozen voor A-merken met een hoge kwaliteit. Je wilt immers waar voor je geld, en bovendien wil je bij jouw klus het beste resultaat. Onze producten zijn uit voorraad leverbaar, dus dat betekent: vandaag besteld is morgen in huis. Als je echter haast hebt, kun je de radiatorlak zelfs dezelfde dag laten bezorgen! Heb je meer vragen over een verwarming verven, dan kun je die natuurlijk altijd stellen aan onze klantenservice. Onze medewerkers weten precies wat jij nodig hebt om iedere verfklus te kunnen klaren.

 1. Flexa Radiatorlak Wit - Acryl
  Flexa Radiatorlak Wit - Acryl
  4.2 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Südwest All-Grund Multiprimer U51 Wit - Acryl
  Südwest All-Grund Multiprimer U51 Wit - Acryl
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  38 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Beste binnenlak
  Sigma S2U Nova Satin
  Sigma S2U Nova Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  737 reviews
  Vanaf Adviesprijs