Zandkleur muurverf: creëer een rustige basis

Zandkleur muurverf is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar bij Verfwinkel.nl. Zandkleur verf is een populaire optie vanwege de natuurlijke uitstraling. Zoals de naam al aangeeft, lijkt de kleur van de verf hierdoor op zand. Muurverf met een zandkleur wordt ook wel beige muurverf genoemd. Toch is zandkleur nog net iets breder dan dat. Zo kun je kiezen voor een lichte zandkleur voor je muurverf, maar horen ook donkerdere tinten tot je opties. Daarnaast heb je zandkleuren die meer neigen naar geel en zandkleuren die wat meer grijs bevatten. Of wil je toch een meer bruine zandkleur? In deze kleurblog vertellen we je meer over de mogelijkheden die zandkleur voor je muur je te bieden heeft.

RAL kleuren zandkleur: wat is de zandkleur RAL code?

Het bekendste coderingssysteem voor de kleuren van verf en andere coatings is nog altijd het RAL systeem. Nog geregeld laten mensen hun verf mengen in één van de RAL kleuren. Vooral de kleuren uit het RAL Classic kleurensysteem doen het nog altijd goed. Zandkleur verf heeft een RAL code. De bekendste RAL zandkleur is RAL 1002 zandgeel. Zandgeel van RAL is terug te vinden binnen deze RAL K5 Kleurenwaaier. Binnen deze waaier wordt deze zandtint het meest natuurgetrouw weergegeven. Perfect als je wilt bekijken of deze zandkleur op de muur iets voor jou is.

Flexa zandkleur en andere varianten

RAL is niet de enige kleurcollectie waar je uit kunt kiezen als je zand muurverf wilt toepassen. Ook zandkleur muurverf van Flexa behoort tot de mogelijkheden. Een bekende zand- of beigekleur uit hun aanbod is Urban Taupe. In één van onze blogs hebben we je al meer verteld over waarom dit zo’n veelzijdige kleur is. Deze zandkleur bevat beige, zwarte en grijze tinten. Het heeft een warme uitstraling. Ook Worthy Clay vinden we een mooie zandkleur voor muurverf. Ben je benieuwd hoe deze tint er in het echt uitziet op je muur? Gebruik dan deze Flexa Worthy Clay muurverf tester en ontdek het zelf.

Er is ook een Histor zandkleur voor muurverf. Net als RAL 1002 heet deze kleur zandgeel. Binnen de Histor kleurenwaaier heeft deze kleur de code 6595. In vergelijking met RAL 1002 zandgeel neigt zandgeel van Histor meer naar beige in plaats van geel. Het is hierdoor een geheel andere tint. Daarnaast heeft ook Wijzonol zijn eigen zandgeel. Dit is Wijzonol 9186. Deze zandgele kleur is net wat lichter beige in vergelijking met de Histor zandkleur.

Binnen welke ruimtes gebruik je zandkleur muurverf en zandkleur verf?

Zandkleur muurverf is de perfecte rustige basis voor diverse vertrekken binnen je woning. Deze neutrale kleur heeft een natuurlijke elegantie en straalt een aangename warmte uit. Het effect hiervan is subtiel. Als je omgeven wordt door deze kleur, merk je dat je jezelf meer ontspannen voelt. Natuurlijke kleuren hebben dit effect op mensen. Daarom is een zandkleur muur in de woonkamer een uitstekende keuze. Dit is bij uitstek de plek binnen je woning waar je na een lange dag even tot rust wilt komen. Een zandkleur in de woonkamer heeft een ontspannend effect. Hetzelfde geldt voor zandkleur muurverf in de slaapkamer.

Zandkleur kan op een muur toegepast worden, maar dat hoeft niet. Ook andere soorten verf kunnen van een zandkleur voorzien worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om zandkleur als accent toe te passen binnen een ruimte. Je zou bijvoorbeeld een meubelstuk kunnen verven met een zandkleur lak. Dit past binnen diverse soorten interieurs, van modern tot landelijk.

Zandkleur combineren met andere kleuren

Zandkleur verf heeft een beige uitstraling. Dankzij zijn neutraliteit kan deze tint uitstekend gecombineerd worden met andere kleuren. Wil je de natuurlijke warmte van muurverf met zand als kleur versterken, dan combineer je zandkleur muurverf met een andere warme tint zoals bijvoorbeeld bordeaux rood of mosterdgeel. Je kunt ook een contrast creëren door zandkleur verf te combineren met zwart. Felle accenten met oranje of blauw zijn ook een optie. Zandkleur kan ook uitstekend gecombineerd worden met andere neutrale kleuren. Let hierbij wel op dat je geen te beigeachtige tinten gebruikt, want dan kunnen de kleuren te veel op elkaar gaan lijken.

Zand kleuren verf: welke producten kan ik in deze kleur laten mengen?

Wij kunnen diverse producten van deze kleur voorzien. Wij maken gebruik van kwalitatief hoogstaande kleurpasta’s, zodat de zandkleur het beste tot zijn recht komt. Bij ons komen de kleuren letterlijk goed uit de verf. Wil je een zandkleur muurverf toepassen? Dan kun je kiezen voor, onder meer, de volgende producten:

Daarnaast zijn er nog diverse producten die je in een zandkleur uit de kleurencollecties van onder meer Flexa en Histor kunt laten mengen:

 1. Flexa Powerdek Muren & Plafonds Muurverf
  Flexa Powerdek Muren & Plafonds Muurverf
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  15 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Muurverf - Mat
  Histor Perfect Finish Muurverf - Mat
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  44 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  191 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  187 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: