Wijzonol Aqua, je nieuwe favoriete verf voor binnen!

Wijzonol is een Nederlands verfmerk dat onstaan is uit een onafhankelijk familiebedrijf dat al sinds 1916 bezig is met het maken van verf. Van Goede Verf!  Hoewel Wijzonol niet zo bekend is als de twee grote verfmerken Sigma en Sikkens, is Wijzonol echt een merk dat meteen geliefd is zodra je met verf van Wijzonol schildert. Want eenmaal Wijzonol gebruikt, dan wil je niet anders meer.

In dit blog maak je kennis met de Wijzonol Aqua, de professionele verf voor binnen die ook zeker bij de doe-het-zelver in de smaak valt. Wat maakt de Wijzonol Aqua lijn zo uniek: Eerlijk is eerlijk….. er zijn natuurlijk veel vergelijkbare producten van andere merken op de markt. Ieder verfmerk heeft wel een watergedragen lak voor binnen in het assortiment.

Wijzonol Aqua

Het grote voordeel van de Wijzonol Aqua (en eigenlijk voor alle Wijzonol verf) is het gebruiksgemak.Wijzonol verf schildert ontzettend lekker. Het smeert goed uit, dekt uitstekend en is geurarm. Wanneer je met de Wijzonol Aqua schildert dan heb je eigenlijk niet eens door dat je met een watergedragen verf bezig bent. Deze verf vloeit echt fantaschtisch uit en droogt precies snel genoeg om lekker te kunnen schilderen en toch geen zakkers te krijgen.

Dat klinkt natuurlijk al als een hele fijne verf maar eenmaal droog is deze Aqua verflijn ook nog eens heel prettig. De Wijzonol Aqua heeft namelijk een uitstekend kleurbehoud en duurzaamheid. Schilderen is een ambacht. Dat begrijpen ze ontzettend goed bij Wijzonol. Daarom doen ze ook niet aan innoveren om het innoveren, maar innoveren ze om daadwerkelijke verbeteringen uit te kunnen voeren. Daar worden alle schilders blij van, maar zeker ook de doe-het-zelver. Daarmee is Wijzonol één van de meest gebruiksvriendelijke verfmerken van de Nederland verfmarkt.

Wijzonol Aqua Zijdeglans

De Wijzonol Aqua is de meest bekende en gebruikte lak uit de Aqua-lijn. Deze zijdeglans lak voor binnen is kras- en slijtvast én handvetbestendig. Dat maakt deze lak eigenlijk voor al het schilderwerk in je huis geschikt. Van de houten vloer in de slaapkamer die je in een kleurtje wil schilderen tot de trapleuning die dagelijks heel wat handen heeft te verduren. Maar ook de binnendeuren die je huisgenoten altijd vastpakken aan de zijkant in plaats van daar waar dat hoort. Door de verlengde opentijd en de goede vloei wordt schilderen met de Wijzonol Aqua Zijdeglans echt een feestje om te doen. Door de hoge dekkracht is één laag meestal voldoende op nieuwe ondergronden maar raden we toch aan om twee lagen aan te brengen. Dit om een voldoende laagdikte te krijgen zodat de verf de ondergrond goed kan beschermen. Uiteraard is bij onderhoudswerk 1 laag meestal voldoende.
Wat ook echt een pluspunt is van de Wijzonol Aqua Zijdeglans is dat deze kleurvast en niet vergelend is. Je lichte kleuren blijven dus ook echt licht. 

Wijzonol Aqua Hechtprimer

Wijzonol Aqua Hechtprimer is een primer die je gewoon moet hebben staan in de schuur. Geschikt voor alle schildersklussen zowel binnen als buiten. Wijzonol Aqua Hechtprimer heeft net als de Aqua Zijdeglans een perfecte opentijd en een mooie vloei. Daardoor verwerkt deze hechtprimer echt heerlijk. Wijzonol Aqua Hechtprimer is geschikt voor op hout, metaal, (verzinkt) staal, kunststof, aluminium en steenachtige ondergronden. Dat is dus bijna alles in huis. Nooit meer gedoe met allerlei blikjes grondverf in huis hebben en net niet de juiste voor je ondergrond. En wat nog het fijnste is: Wijzonol Aqua Hechtprimer is universeel overschilderbaar. Perfect dus als grondverf onder je Wijzonol Aqua Zijdeglans of welke ander lak je dan ook wil gebruiken.

Wijzonol Aqua Hoogglans

Wil je binnenshuis het schilderwerk in hoogglanslak? Kies dan voor de Wijzonol Aqua Hoogglans. Deze lak is net als de Wijzonol Aqua Zijdeglans handvetbestendig en erg prettig te verwerken.Hoewel watergedragen hoogglans vaak minder glanst dan een hoogglanslak op terpentinebasis geeft de Wijzonol Aqua Hoogglans een mooie volle glans. In tegenstelling tot de zijdeglans is de Wijzonol Aqua Hoogglans ook geschikt voor buiten. En met een duurzaamheid van circa 5 jaar is dat voor een watergedragen product een mooie prestatie.

Wijzonol Aqua Systeemverf

Speciaal voor buiten is de Wijzonol Aqua Systeemverf. Deze glanzende en vochtregulerende verf voor buiten is perfect voor het afwerken van ondergronden zoals (ruwe) betimmeringen en andere houten bouwdelen waarbij een vochtregulerend systeem gewenst is. Bijkomend voordeel van deze systeemverf is dat het een grondverf en eindlaag in één is. Je hebt dus niet altijd een aparte primer nodig. Ook deze verf is niet donkervergelend en wat ook bijzonder aan deze fijne buitenverf is: hij is elastisch. Daardoor kan de Wijzonol Aqua Systeemverf je hout volgen zonder kapot te barsten of te gaan bladderen.

Wijzonol Aqua Corrosiewerende Primer

Deze roestwerende primer voor binnen en buiten kan meer! Wijzonol Aqua Corrosiewerende Primer is namelijk ook isolerend. Daarmee houdt hij inhoudsstoffen uit hout tegen en voorkom je bijvoorbeeld lelijke gele kringen in je witte lakwerk. Deze primer is universeel overschilderbaar en kan naast hout ook op staal, ijzer, aluminium, koper en kunststof (hard pvc).Net als de andere producten uit de Wijzonol Aqua lijn is de Aqua Corrosiewerende Primer gemakkelijk te verwerken en niet vergelend.

 1. Wijzonol Aqua Zijdeglans
  Wijzonol Aqua Zijdeglans
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  7 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Wijzonol Aqua Hechtprimer
  Wijzonol Aqua Hechtprimer
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  7 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Aqua Hoogglans
  Wijzonol Aqua Hoogglans
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Wijzonol Aqua Corrosiewerende Primer
  Wijzonol Aqua Corrosiewerende Primer
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 1. Wijzonol Aqua Vloercoat
  Wijzonol Aqua Vloercoat
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Wijzonol Aqua Kleurbeits
  Wijzonol Aqua Kleurbeits
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Aqua Blank
  Wijzonol Aqua Blank
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Wijzonol Aqua Systeemverf
  Wijzonol Aqua Systeemverf
  4 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: