Wat is kindvriendelijke verf?

Met kindvriendelijke verf bedoelen we veilige verf voor kinderen. De verf voor een babykamer moet veilig zijn, om maar een voorbeeld te noemen. Je wilt niet dat je kinderen hinder ondervinden van de verf die je toepast als je een kinderkamer gaat schilderen. Toch zijn er verfsoorten die nadelige gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid als ze binnen en in de buurt van kinderen worden toegepast. Verf op terpentinebasis is bijvoorbeeld niet bepaald babyproof verf. Maar welke verf kun je wel als kindvriendelijke verf bestempelen? Is er speciale verf die kindvriendelijk is?

Is verf voor een baby veilig?

Hoe kindvriendelijk is verf? De term kindvriendelijke verf kun je op meerdere manieren interpreteren. Ten eerste kun je deze verfsoort zien als niet-schadelijk voor de gezondheid van je kind. Dit is verf waar je baby geen last van zal krijgen. Verf op waterbasis is kindvriendelijk. Daarom wordt deze verfsoort altijd binnen toegepast. Bij verf op terpentinebasis loop je wel het risico dat de gezondheid geschaad wordt. Hoe sterker de geur van een verf is, hoe slechter voor de gezondheid de verf is. Een verf op waterbasis is in vrijwel alle gevallen baby veilige verf.

Met verf voor kinderen of baby verf kan ook verf bedoeld worden die wel tegen een stootje kan. Kinderen ontdekken de wereld op hun eigen manier. Helaas gaat dit hier en daar nog wel eens met een ongelukje gepaard. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld het tekenen op muren, het knoeien tegen de wand of met vieze schoenen tegen de muur aan komen. In zulke gevallen zoek je kindvriendelijke verf die gemakkelijk schoongemaakt kan worden. Bij verf met schrobklasse 1 is dit mogelijk.

Kindvriendelijke verf uit ons assortiment

Er kunnen diverse soorten oppervlakken en objecten zijn die je van een nieuwe laag verf wilt voorzien waarmee je kind in aanraking komt. Misschien ben je op zoek naar verf voor houten kinderspeelgoed, kindvriendelijke verf voor een box, kindvriendelijk verf voor hout of kindvriendelijke verf voor meubels. Of wellicht wil je een baby ledikant verven. Een kindvriendelijke lak waar je voor kunt kiezen is een Sigma S2U Nova lak. Een lak zoals deze Sigma S2U Nova Gloss of deze Sigma S2U Nova Satin is een goede optie als je bijvoorbeeld kindvriendelijke verf voor speelgoed zoekt.

Kindvriendelijke verf kopen bij Verfwinkel

Je hebt verschillende opties als je op zoek bent naar kindvriendelijke verf. Je zit altijd goed als je kiest voor een verf op waterbasis voor binnen, of het hierbij nu gaat om muurverf om je kinderkamer mee te schilderen of om een lak voor het verven van houten oppervlakken. Kijk gerust eens rond binnen ons aanbod en ontdek de beste kindvriendelijke verf bij ons.

 1. Aanbieding
  Sigma S2U Nova Satin
  Sigma S2U Nova Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  735 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma S2U Nova Semi-Gloss
  Sigma S2U Nova Semi-Gloss
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  44 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin
  Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin
  4.4 out of five star rating on Trustpilot
  120 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Sigma S2U Nova Matt
  Sigma S2U Nova Matt
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  118 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: