Babykamer schilderen: doe hier je inspiratie op

De babykamer schilderen is één van de taken die je als ouder moet uitvoeren voordat je baby’tje er is. Een kinderkamer schilderen is een leuke verfklus om samen uit te voeren. Als het resultaat er eenmaal is, geeft dit altijd een gevoel van trots. De kamer is nu al bijna klaar voor je kleintje. Zo zal je kindje zich nog meer thuis voelen in deze nieuwe wereld. Of je nu een jongenskamer gaat schilderen of een meisjeskamer gaat verven, als je een kinderkamer gaat verven kun je wel wat inspiratie gebruiken. Bij Verfwinkel.nl ontdek je niet alleen de beste kinderkamer verf voor de scherpste prijzen, maar we laten je ook zien wat er mogelijk is op dit gebied. Doe bij ons je inspiratie op en lees verder.

De babykamer schilderen in verschillende kleuren

Baby’s zijn dol op kleuren. Vol fascinatie kunnen ze hier naar kijken. Ook als ze al wat ouder zijn, worden jonge kinderen vrolijk van veel kleuren. Daarom is het een leuk idee om een kinderkamer muur te verven in meerdere kleuren. Hierbij kun je gebruik maken van twee kleuren die goed op elkaar aansluiten, waarbij je de buitenste rand wit houdt. Je kunt gebruik maken van rustgevende kleuren. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen met rustgevende kleuren in de babykamer beter slapen dan kinderkamers waarbij de muren energieke kleuren bevatten. Zachte blauwtinten of zacht roze zijn uitstekende opties voor jongenskamers of meisjeskamers. Wie weet vind je in onze Muurverf Top 5 wel wat je nodig hebt. Zo kun je de babykamer schilderen in de kleur die je voor ogen hebt.

Figuren op de muur schilderen

Als je over het nodige schilderstalent beschikt, kun je ervoor kiezen om figuren op de muur te verven. Zo geef je jouw baby als het ware iemand die altijd over hem of haar waakt. Vooral cartoon figuren zijn populaire opties. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld Mickey Mouse, Baby Yoda uit The Mandalorian, Alfred J. Kwak, Maya de Bij en nog veel meer. Ook als je niet zeker weet of je dit uit de losse pols kunt, is het mogelijk om dit te doen. Zo kun je gebruik maken van zelfklevende sjablonen om de figuren te schilderen. Ook een muursticker overschilderen is een optie.

Een hoek in de kinderkamer schilderen

De wat oudere kinderen hebben al meer in de gaten hoe hun kamer eruit ziet. Wie weet heeft je kleintje zelfs al wel een eigen mening over de kleuren in hun slaapkamer. Hoe ouder je kind wordt, hoe meer hij of zij behoefte heeft aan eigen plekje. Hun slaapkamer is voor hen hun eigen plek, een kamer waar ze zich geborgen voelen. Deze kamer is van hen. Door hoeken in de kamer te schilderen, versterk je dit effect. Zo hebben ze een eigen hoekje. Dit geeft een knus effect.

Wolkjes in de babykamer schilderen

Een ander geliefd effect om op de kinderkamer muur te schilderen zijn wolkjes. Hierbij heb je twee opties. Ten eerste kun je de muur in twee ‘helften’ verdelen, waarbij de ene helft de witte wolk is en de andere helft de blauw lucht. Daarnaast kun je wolkjes op willekeurige plekken op de muur aanbrengen. Zo kun je wolkjes gebruiken om rekken, kasten of spiegels te accentueren. Zit je nu vol inspiratie en heb je zin om aan de slag te gaan? Verf voor de kinderkamer vind je binnen ons aanbod via Verfwinkel.nl! Wij adviseren voor deze verfklus de Sikkens Alpha Rezisto - Easy Clean Muurverf, Flexa Strak in de Lak Zijdeglans of de Flexa Strak op de Muur Muurverf Mat - Lichte Kleuren.

 1. Wijzonol Muurverf Extra Mat
  Wijzonol Muurverf Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  13 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Wijzonol Aqua Zijdeglans
  Wijzonol Aqua Zijdeglans
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  7 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Flexa Pure Krijtverf - Muurverf
  Flexa Pure Krijtverf - Muurverf
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  15 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Aanbieding
  Sigma S2U Nova Satin
  Sigma S2U Nova Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  734 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: