Warme kleuren muurverf: Behaaglijk thuis

Warme kleuren voor muurverf zijn altijd in de mode. Met behulp van warme muurkleuren kun je een aangename warmte toevoegen aan een vertrek. Dit draagt bij aan een mate van comfort, vooral voor actieve mensen. Een warme kleur muurverf zorgt voor energie binnen een ruimte. Het voelt fijn om door dit soort kleuren omgeven te worden. Warme kleuren zijn vaak woonkamer kleuren, maar je kunt ze natuurlijk ook in andere vertrekken toepassen. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over warme kleuren en muurverf. We laten je zien welke warme kleuren voor muurverf populair zijn, waar je deze kleuren kunt toepassen en welke producten je in deze tinten kunt laten mengen.

Wat zijn warme kleuren?

Warme kleuren hebben een geheel andere uitstraling in vergelijking met koele kleuren. Dit soort kleuren kunnen getypeerd worden als warm, energiek, actief, krachtig en extravert. Waar koude kleuren voor meer ontspanning zorgen, neigen warme kleuren juist meer te activeren. Ben je van jezelf actief ingesteld, dan zul je jezelf waarschijnlijk comfortabeler voelen als je omgeven wordt door een warme kleur. Rood, geel en oranje worden gezien als de voornaamste warme kleuren. Dat komt niet alleen door hun eigen uitstraling, maar ook door de associatie met bijvoorbeeld vuur en hitte. Ook bruin wordt vaak tot de warme kleuren gerekend.

Flexa warme kleuren

Zoek je een warme kleur voor je muur? Dan is Flexa een uitstekend merk om voor te kiezen. Deze verfproducent staat bekend om het ruime assortiment aan verfkleuren. Er is voor ieder wat wils. Ook op het gebied van warme kleuren voor muurverf valt er een hoop te kiezen. Een populaire optie is Sandy Beach. Deze warme zandkleur geeft je het gevoel van een strandvakantie. Het warme zand aan je voeten. Bovendien valt deze tint prima te combineren met andere kleuren. Hetzelfde geldt voor Subtle Stone. Deze steenkleur heeft een fijne, warme uitstraling. Sandy Beach maakt onderdeel uit van de Flexa Creations kleurenwaaier, terwijl Subtle Stone tot de Flexa Pure kleurenwaaier behoort. Je kunt deze tinten op een oppervlak uittesten met behulp van deze Flexa Creations Muurverf Tester Sandy Beach 30 ml of bekijken met behulp van deze Flexa Pure Kleurenstaal A4 – Subtle Stone.

Daarnaast zijn er binnen het Atmosphere Palet meerdere warme kleuren te vinden die ideaal zijn voor verschillende vertrekken binnen je woning. Dit Atmosphere Palet maakt onderdeel uit van de Flexa Creations kleurencollectie. Zoek je een warm rode kleur met hinten van paars, dan is Red Elegance een uitstekende keuze. Je kunt deze tint testen met behulp van deze Flexa Creations Muurverf Tester Red Elegance 30 ml. Voor een warme bruine kleur is Dandy Dust een optie. Kijk of deze kleur wat voor jou is met behulp van deze Flexa Creations Muurverf Tester Dandy Dust 30 ml. Daarnaast is Bakery Brown een optie. Bekijk deze tint met behulp van deze Flexa Creations Muurverf Tester Bakery Brown 30 ml.

Populaire warme kleuren

Naast Flexa zijn er nog diverse andere merken die mooie, warme kleuren binnen hun aanbod hebben. Op het gebied van verfkleuren is RAL één van de bekendste namen. Veel mensen kiezen een verfkleur uit de RAL Classic collectie. Hier zijn ook warme kleuren te vinden. Een goed voorbeeld hiervan is RAL 3005, ook wel bekend als wijnrood. Andere goede opties uit deze collectie zijn RAL 8002 (signaalbruin), RAL 8012 (roodbruin), RAL 8023 (oranjebruin), RAL 8024 (beigebruin), RAL 8003 (leembruin), RAL 8016 (mahoniebruin), RAL 8028 (terrabruin), RAL 3028 (zuiver rood), RAL 1037 (zonnegeel), RAL 8007 (reebruin), RAL 3004 (purperrood), RAL 3011 (bruinrood), RAL 2001 (roodoranje), RAL 8001 (okerbruin), RAL 8015 (kastanjebruin) en RAL 1021 (koolzaadgeel). Aan keuze geen gebrek.

Sikkens is een ander merk dat het goed doet op het gebied van verfkleuren. Binnen hun kleuraanbod zijn genoeg passende warme kleuren te vinden. Binnen de Sikkens Kleurenkaart: Authentieke Kleuren kun je bijvoorbeeld kiezen voor warme opties zoals zandsteengeel, okergeel, Engels rood en Drents bruin. Binnen de Sikkens Erkende Kleuren verzameling ontdek je opties zoals dodekop rood en mosterdgeel. Een hoop warme kleuren zijn te vinden binnen de Sikkens Steenkleuren verzameling. Daarnaast kun je kiezen voor één van de kleuren uit de Sikkens Kleurenkaart – Rijks Kleuren. Dit zijn de authentieke kleuren van het Rijksmuseum. Warme kleuren uit deze collectie zijn zacht terra, puur bruin, puur oker, oker, puur terra, terra, puur rood en rood.

Warme kleuren muurverf combineren

Je hebt allerlei opties als je warme kleuren wilt combineren met andere tinten. Ten eerste kun je warme kleuren met elkaar combineren, maar hierbij loop je het risico dat de kleuren elkaar te veel versterken. Dit kan te overweldigend worden. Om de warmte te behouden maar niet te overweldigend te laten worden, kun je warme kleuren combineren met neutrale tinten. Wit is wellicht iets te koel, maar goede opties hiervoor zijn grijs of een variant van taupe, bijvoorbeeld Urban Taupe. Test deze kleur met behulp van deze Flexa Creations Muurverf Tester Urban Taupe 30 ml.

Daarnaast kun je warme kleuren combineren met koude kleuren. Hierbij gebruik je een warme kleur als basis, want balans tussen de twee tegenpolen is van belang. Een interessante optie is een ton sur ton combinatie, waarbij je variaties van dezelfde kleur toepast. Sommige kleuren hebben zowel warme als koele varianten. Roze en geel zijn hier goede voorbeelden van. Een goede basis binnen dit soort combinaties is okergeel. Voor meer informatie over deze kleur lees je onze blog over okergeel.

Warme kleuren in de woonkamer en andere plekken

Warme kleuren kun je op verschillende plaatsen binnen je woning toepassen. In de introductie vertelden we je al dat warme muurkleuren in de woonkamer populair zijn. Warme kleuren in de woonkamer zijn perfect voor actieve mensen die zich graag omgeven door energieke kleuren. In de praktijk zien we vaak dat extraverte mensen zich het liefst omgeven met warme woonkamer kleuren, terwijl introverte mensen liever koele kleuren om zich heen hebben. Zoals je al hebt kunnen lezen, heb je veel opties als je warme kleuren voor woonkamer muurverf zoekt. Doe bij ons je inspiratie op.

Maar de woonkamer is niet het enige vertrek binnen je woning waar je warme kleuren muurverf kunt toepassen. Warme kleuren in de slaapkamer zijn ook een optie. Dit hangt samen met het type slaper dat je bent. Houd je van een rustige slaapkamer, dan kies je een meer ontspannende kleur. Word je in de ochtend juist vol energie wakker, dan past een warme kleur in de slaapkamer beter bij jouw persoonlijkheid. Daarnaast doet een warme kleur in de keuken of de eetkamer het goed. Rood associëren we niet alleen met warmte, maar ook met eten. Het is een kleur waarvan mensen honger krijgen en die het eten net dat beetje extra lekker laat smaken. Heb je een kamer waar het licht uit het zuiden binnenvalt? Warme kleuren komen nog beter tot hun recht dankzij dit daglicht.

Muurverf in warme kleuren

Binnen ons uitgebreide assortiment vind je verschillende muurverf producten die je in een warme kleur kunt laten mengen door onze verfspecialisten. Door het gebruik van kleurenpasta’s van een hoge kwaliteit, zorgen wij ervoor dat jouw muurverf de warme kleur krijgt die het verdient. Zelf je kleur kiezen doe je eenvoudig en snel via onze website. Ga naar de pagina van het product dat je wilt bestellen. Selecteer een hoeveelheid, waarna je via de online kleurenkaart jouw warme kleur kunt kiezen. Bestel jouw verf, waarna onze snelle levering ervoor zorgt dat je meteen aan de slag kunt gaan met schilderen.

Ga je voor muurverf in warme kleuren, dan raden we aan om gebruik te maken van een product van een hoge kwaliteit. Een goed voorbeeld hiervan is deze Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Dit product kun je in een Sikkens kleur laten mengen, maar het mooie aan het kleuraanbod van Verfwinkel.nl is dat je nog veel meer opties hebt. Een RAL kleur of Flexa tint is bijvoorbeeld ook een mogelijkheid. Je kunt ook kiezen voor een Flexa verfproduct, bijvoorbeeld deze Flexa Creations Muurverf – Extra Mat of deze Flexa Pure Muurverf – Extra Mat. Nog een muurverf topper is deze Sigma Sigmatex Superlatex Matt. Kijk gerust eens rond binnen ons aanbod en bestel jouw verf in een warme kleur bij Verfwinkel.nl.

 1. Flexa Creations Muurverf Tester Urban Taupe 30ml
  Flexa Creations Muurverf Tester Urban Taupe 30ml
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 2. Weekdeal
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  193 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  95 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Weekdeal
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  188 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: