Waarom je houten schuur beitsen?

Een schuur is voor veel mensen onmisbaar. Fietsen, gereedschap en kerstversiering worden vaak opgeslagen in dit relatief kleine bijgebouw. Om te zorgen dat alle opgeslagen spullen goed bewaard blijven, is het een must om je schuur goed te onderhouden. Beits beschermt hout onder andere tegen het rotten. Rot hout brengt vaak lekkages met zich mee. Maar hoe en waarom moet je een schuur onderhouden? De oplossing is schuur- en tuinhuis beits. Deze beits beschermt hout het hele jaar door.

Bescherm je houten schuur met beits

Een schuur krijgt het hele jaar door veel te verduren. Afwisseling van wind, regen en zon maakt het de houten constructies niet altijd even makkelijk. Om je schuur te beschermen, is het daarom belangrijk om beits te gebruiken.

Waarom beits?

  • Het helpt goed met het reguleren van vocht
  • Het voorkomt groene aanslag
  • Beschermt tegen rot en daarmee lekkages. 

In de herfst- en winterperiode is groene alg vaak niet weg te slaan van je houten schuur. De natte en vochtige periodes geven de perfecte omstandigheden voor alg om te groeien. Met beits wordt je houten schuur bestendig voor groene aanslag.

Je schuur beitsen met lichte kleuren

Tegenwoordig is schuurbeits in verschillende kleuren beschikbaar. Er zijn donkere kleuren, maar ook lichtere kleuren. Bovendien is er ook de keuze tussen een transparante of een dekkende beits. Voor een frisse uitstraling wordt de kleur RAL 9001, ook wel crème wit, toegepast. Deze kleur heeft een harde, maar lichte uitstraling. Voor een iets zachtere kleur kies je RAL 9010. Deze kleur heeft een ietwat gelige ondertoon en past op deze manier goed bij het voorjaar en de zomer. Bij Rambo heb je de beits is ook in het bosgroen en antraciet. Zo zorg je voor een eigentijdse look van je tuinschuur.

De Rambo Pantserbeits Schuur en Tuinhuis is voor alle seizoenen geschikt. In de zomer geef je je schuur een frisse uitstraling en in de winter een goede bescherming. Vijf jaar houtbescherming is gegarandeerd. Verder is de beits makkelijk in gebruik en beschikbaar in veel kleuren. Shop nu beits voor je houten schuur in onze webshop.

Lees ook: