Verven zonder te schuren? Hoe doe je dat?

Is schuren voordat je gaat verven altijd nodig? Kan je bijvoorbeeld over hout verven zonder te schuren? Hier kunnen we kort over zijn. Het antwoord is ja; soms is het mogelijk om te verven zonder te schuren. Zo kun je onder andere meubels verven zonder te schuren. Benieuwd of jij je oude kast kan verven zonder te schuren? Je leest het hier.

Verven zonder te schuren

Eigenlijk is het in alle gevallen verstandig om eerst te schuren voordat je gaat verven. Door eerst goed te schuren kan de verf beter hechten. Wanneer je op een gladde ondergrond gaat verven kan de verf namelijk naar beneden glijden. Bij een gladde ondergrond is het dus niet verstandig om te verven zonder te schuren. Wanneer is het dan wel mogelijk om te verven zonder te schuren? Hieronder worden een aantal voorbeelden gegeven.

Kast verven zonder te schuren

Ben je van plan om je kast te verven? Het is niet altijd nodig om de kast eerst te schuren voordat je gaat verven. Het is mogelijk om je oude kast te verven zonder te schuren. Het is hierbij wel van belang dat de laag waar je overheen gaat verven er nog mooi uitziet en niet is beschadigd. Wanneer dit het geval is kan je het oppervlak goed schoonmaken. Door het oppervlak goed te ontvetten zorg je ervoor dat de verflaag beter gaat hechten. Zo wordt het mogelijk om je kast te verven zonder te schuren. Een voorbeeld is krijtverf. Krijtverf aanbrengen zonder eerst te schuren geeft een mooi effect. Vergeet niet om de ondergrond eerst heel goed te ontvetten als je besluit om niet te schuren.Door het oppervlak goed te ontvetten is het op deze manier ook mogelijk om te lakken zonder te schuren. Heb je nog een ontvetter nodig? Bekijk de pagina ontvetten en ontdek het aanbod van Verfwinkel.nl.

Houten vloer verven zonder te schuren

Het is ook mogelijk om een houten vloer te verven zonder te schuren. Wanneer de vloer nog onbewerkt is en er netjes uitziet is het vaak voldoende om alleen het hout goed te reinigen. Ontvetten verbetert de hechting van de verf aan de ondergrond. Omdat een vloer intensief gebruikt wordt en aan veel dingen wordt blootgesteld (schoenen, zand, stof, stofzuiger, speelgoed) raden de verfexperts van verfwinkel.nl aan om na het ontvetten een houten vloer altijd goed te schuren voordat je deze gaat schilderen.

Beitsen zonder te schuren

Veel mensen beitsen hun schutting om deze te beschermen tegen weersinvloeden. Het is niet altijd nodig om het hout eerst te schuren. Je schutting beitsen zonder te schuren is vaak mogelijk doordat beits diep in de vezels van het hout trekt. Of dit ook voor jouw schutting geldt? Stel je vraag aan ons verftechnisch advies team via verfadvies@verfwinkel.nl.

Kozijnen verven zonder te schuren

Bij kozijnen kun je het beste de verflaag die er al op zit schuren voordat je een nieuwe verflaag aanbrengt. Door eerst te schuren zorg je ervoor dat de verf beter hecht. Buiten is dit een groot pluspunt. Echt een hekel aan schuren? Wanneer je kozijnen er nog goed uitzien en de vorige verflaag nog goed vastzit is het mogelijk om kozijnen te verven zonder te schuren. Ben je nog op zoek naar verf voor je kozijnen? Bekijk de categorie verf voor het aanbod op Verfwinkel.nl. Ben je er al uit welke verf het wordt? Bestel dan snel en profiteer van scherpe prijzen en een snelle levering.

 1. Beste binnenlak
  Sigma S2U Nova Satin
  Sigma S2U Nova Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  728 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Universol Ammoniakvervanger
  Universol Ammoniakvervanger
  3.6 out of five star rating on Trustpilot
  5 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: