Verfafbijt gebruiken, waarom?

Eén van de manieren waarop je verf van een ondergrond kunt verwijderen is verfafbijt. Een verfafbijtmiddel weekt als het ware de verflaag los. Na verloop van tijd zul je zonder problemen de verf weg kunnen halen met behulp van een verfkrabber. Voor het beste eindresultaat dien je dit naar behoren te doen. Er kleven risico’s aan het gebruik van afbijt, wat het belang van een correcte aanpak nog belangrijker maakt. In deze blog vertellen we je meer over hoe je verfafbijt het beste kunt toepassen, wat de voor- en nadelen zijn van het gebruik van dit soort middelen en wat het beste verfafbijtmiddel van dit moment is.

Waarom kies je voor verfafbijt?

In één van onze andere blogs hebben we je al verteld hoe je verf kunt verwijderen van diverse oppervlakken. Er zijn veel manieren waarop je verf weg kunt halen. Eén van de opties die je tot je beschikking hebt is verfafbijt. Het maakt niet uit op welke ondergrond er nog oude verflagen aanwezig zijn. Afbijt heeft als voordeel dat het bijzonder effectief is tegen oude verflagen of verfresten. Sommige producten kunnen zelfs in één keer 10 lagen verf verwijderen. Je hoeft het veelal dus niet meerdere keren aan te brengen. Controleer altijd goed de productomschrijving om te bekijken wat er mogelijk is. Rust-Oleum Groene Verfafbijt is een zeer effectieve verwijderaar van verf- en lijmresten en is ook verkrijgbaar in een spuitbus. Ook Histor Perfect Base Afbijt bijt van zich af en helpt je om oude verflagen eenvoudig te verwijderen.

Snel naar de beste verfafbijt:

Een nadeel van verfafbijt gebruiken is dat het de ondergrond kan aantasten. Dit geldt niet alleen voor hout of plastic, maar ook een metalen ondergrond kan schade oplopen. Gelukkig kun je dit voorkomen door het middel niet te lang te laten zitten en het geheel voorzichtig aan te brengen met behulp van een kwast. Bovendien heeft de kwaliteit van het middel dat je gebruikt impact. Hoe beter de kwaliteit, hoe kleiner de kans op schade aan het oppervlak is. Hieronder vertellen we je meer over welke middelen op dit moment hoog aangeschreven staan.

Koop het beste verfafbijtmiddel bij Verfwinkel.nl

Een aanrader uit ons assortiment is het Vista Lakweg Afbijtmiddel. Dit middel kan op veel soorten oppervlakken gebruikt worden en is in staat om meerdere verflagen tegelijk te verwijderen. Het is zo effectief dat je het zelfs op sierpleister kan gebruiken om bijvoorbeeld graffiti te verwijderen. Dit biologisch afbreekbare product kan eenvoudig met de kwast verwerkt worden. Ook voor verfafbijt ben je bij onze online winkel aan het juiste adres. Neem gerust een kijkje om te zien wat er mogelijk is.

 1. Rust-Oleum Groene Verfafbijt
  Rust-Oleum Groene Verfafbijt
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Vista Lakweg - Afbijtmiddel
  Vista Lakweg - Afbijtmiddel
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Vista Lakweg F1 Turbo
  Vista Lakweg F1 Turbo
  3.5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Histor Perfect Base Afbijt
  Histor Perfect Base Afbijt
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: