Verf verwijderen van verschillende oppervlakken? Gemakkelijker dan je denkt!

Heb je tijdens het verven gemorst? Wil je opgedroogde verf verwijderen? Of wil je gewoon een oude verflaag van je muur verwijderen? Verf is van veel ondergronden goed te verwijderen. Benieuwd hoe je bijvoorbeeld verf kan verwijderen van plastic? Je leest het hier. Ook zul je zien dat watergedragen verf verwijderen er anders aan toe gaat als verf verwijderen met terpentine.

Verf verwijderen van metaal

Ben je van plan om verf te verwijderen van metaal? Dan heb je de keuze uit meerdere mogelijkheden. Bij metaal is het mogelijk om een afbijtmiddel te gebruiken. Vista Lakweg Afbijtmiddel is een goede optie om verf te verwijderen van metaal. Naast afbijtmiddel kan je de verf ook verwijderen met schuurpapier of door de verf te verwarmen. Wanneer je de verf verwarmd laat de verf los zodat je het er eenvoudig af kan krabben. Zo is het ook mogelijk om verf te verwijderen van aluminium.

Verf verwijderen van hout

Ben je van plan om verf te verwijderen van hout? Dan kan je ervoor kiezen om een afbijtmiddel geschikt voor hout te gebruiken. Naast het gebruik van een afbijtmiddel kan je er ook voor kiezen om het hout te verwarmen of te schuren. Heb je nog schuurpapier nodig? Bekijk het aanbod van schuurpapier op Verfwinkel.nl. Kies bijvoorbeeld voor ProGold Schuurpapier.

Verf verwijderen van glas

Wil je verf van een raam verwijderen? Wanneer je verf gaat verwijderen van glas is het belangrijk dat je onderscheid maakt tussen natte en opgedroogde verf. In de meeste gevallen kan je bij natte verf de verf wegpoetsen met een oude doek met terpentine. Vervolgens kan je het glas weer schoonmaken met een schone doek. Bij opgedroogde verf is het verstandig om een glaskrabber of een plamuurmes te gebruiken.

Verf verwijderen van de muur

Ben je van plan je van plan om verf te verwijderen van de muur? Dan heb je keuze uit meerdere mogelijkheden. Je kan muurverf verwijderen door een verf oplossend product te gebruiken. Ook kan je ervoor kiezen om met een staalborstel met warm water met soda aan de slag te gaan of om de verf te verwijderen van de muur met een hogedrukreiniger. Hou er rekening mee dat verf vaak in alle poriën en hoekjes zit, daardoor is het een hele klus om verf te verwijderen van een muur. Vooral verf verwijderen van pleisterwerk kost vanwege de korrelige structuur vaak veel tijd. Zoals je leest, is de juiste manier om verf van een muur te halen dus afhankelijk van een aantal factoren.

Verf verwijderen van tegels

Van plan om verf te verwijderen van tegels? Wacht in dat geval tot de verf goed is opgedroogd zodat je het eraf kan schrapen. Verf van tegels verwijderen, is makkelijker als deze opgedroogd is. Blijven er restjes achter na het schrapen? Gebruik dan terpentine om dit goed schoon te maken. Zo is het ook mogelijk om verf te verwijderen van steen.
verf van steen verwijderen.

Verf verwijderen uit kleding

Wanneer je watergedragen verf wilt verwijderen uit kleding is het verstandig om de verf eerst goed uit te spoelen met water. Vervolgens kan je met een doek de vlek uit het kledingstuk weg proberen te deppen. Heb je te maken met verf op oliebasis? Bewerk de vlek dan zo snel mogelijk eerst met terpentine. Was het kleidngstuk daarna onmiddelijk in de wasmachine.

Verf verwijderen van laminaat en kunststof

Verf op laminaat kan je het beste verwijderen door de laminaat hetzelfde te behandelen als glas. Nog natte, net gemorste verf haal je weg met een doekje met water of oplosmiddel (afhankelijk van je verf). Met een glaskrabber haal je eenvoudig de opgedroogde verf van de laminaat.  Bij kunststof werkt het als volgt. Wil je verfspatten verwijderen van kunststof? Dan is de beste manier door het heel zorgvuldig licht op te schuren met een fijne korrel. Let erop dat je geen krassen maakt! Het is van belang dat je geen afbijtmiddel gebruikt aangezien kunststof hier niet goed op reageert.

Bestel je verf snel op Verfwinkel.nl

Zoek je naar nieuwe verf nadat je een oude verflaag hebt verwijderd? Bekijk het aanbod aan verf op Verfwinkel.nl en profiteer van scherpe prijzen een snelle levering. Verfresten verwijderen? Kijk dan tussen de schildersbenodigdheden voor de juiste materialen.

 1. Vista Lakweg - Afbijtmiddel
  Vista Lakweg - Afbijtmiddel
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Painting the Past Wax & Paint Remover - 1 Liter
  Painting the Past Wax & Paint Remover - 1 Liter
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs

Lees ook: