Tafel verven: inspiratie nodig?

Wil je jouw tafel gaan verven, maar is de inspiratie nog ver te zoeken? Geen probleem, want in deze blog laten we je zien wat de mogelijkheden zijn als je jouw tafel wilt gaan verven. Misschien ga je wel je eettafel verven, maar je kunt ook de tafel in de woonkamer van een nieuwe kleur gaan voorzien. Niet alleen heb je de keuze uit vele kleuren, in deze blog laten we je tevens zien dat je een keuze kunt maken uit verschillende soorten verf. Hiermee kun je een houten tafel verven op een manier die jij niet voor mogelijk hield. Benieuwd naar de opties die je hebt? Lees dan snel verder.

Tafel zwart verven

Een zwarte kleur geven aan je tafel zorgt voor een moderne look. Afhankelijk van de rest van de kleuren in je interieur sluit dit goed aan. Je kunt de tafel natuurlijk ook een mooi contrast laten vormen met lichte kleuren. Bij Verfwinkel.nl kun je jouw verf of lak laten mengen in de kleur die jij voor ogen hebt. Ook zwart is een optie. Dit is bijvoorbeeld een optie als je gaat voor de Histor One Lak – Acryl Met deze verf kun je de tafel matzwart verven.

Tafel schilderen met krijtverf

Natuurlijk zijn er genoeg mooie lakken in uiteenlopende kleuren te vinden binnen ons assortiment. Maar je kunt ook voor een andere soort verf kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van krijtverf? Dat is nog eens een origineel tafel schilderen idee. Krijtverf geeft een houten tafel een poedermatte uitstraling. Binnen ons assortiment kun je krijtverf voor meubels bestellen. Populaire opties van dit moment zijn deze Histor Schoolborden Verf Zwart en deze Histor One Krijtverf.

De manier van aanbrengen kan een uniek effect teweegbrengen. Zo kun je de krijtverf lichtjes met water verdunnen om een whitewash effect te creëren. Maar je kunt ook voor een verouderd effect gaan door meerdere lagen krijtverf aan te brengen. Aanbrengen met een kwast of roller heeft effect op de textuur van de verf. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden.

Wanneer de krijtverf is aangebracht, is het verstandig om de lak af te werken met een blanke topcoat. Een goede optie is de Painting The Past Topcoat of de Vista 2K pu Clear Topcoat.

Eettafel en poten schilderen in verschillende kleuren

Vaak zie je dat eettafels overal van dezelfde kleur zijn voorzien. De eettafel en de poten van verschillende kleuren voorzien is een leuk idee om de uitstraling van je tafel te veranderen. Bij sommige tafels is een verschil qua kleur er van nature al, bijvoorbeeld omdat het tafelblad van hout is en de poten van metaal. Bij andere eettafels kun je dit zelf aanbrengen. Hierbij kun je kiezen voor kleuren die op elkaar lijken, maar je kunt ook een interessant contrast aan te brengen.

Verf voor je eettafel nodig? Je bestelt het bij Verfwinkel.nl

Er is zoveel mogelijk als je jouw tafel wilt verven. Je kunt alleen het tafelblad verven, of juist alleen de poten. Je kunt diverse kleuren toepassen. Je kunt de tafel en de stoelen in dezelfde kleur verven, of juist allemaal in andere kleuren. Waar je ook voor kiest, je koopt de verf die je hiervoor nodig hebt via onze webshop. Dit doe je tegen scherpe prijzen en aangename klantvoorwaarden. Neem een kijkje binnen ons aanbod en doe inspiratie op.

 1. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Houtlak Zijdeglans - Black
  Histor Perfect Finish Houtlak Zijdeglans - Black
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Aanbieding
  Sigma S2U Nova Satin
  Sigma S2U Nova Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  717 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sigma S2U Nova Matt
  Sigma S2U Nova Matt
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  115 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Flexa Pure Lak Mat
  Flexa Pure Lak Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  29 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: