Is muurverf op hout een optie?

Muurverf op hout, is dat een goed idee? Alhoewel je via onze webshop gewoon verf voor hout kunt bestellen, is het mogelijk om te kiezen voor muurverf op hout. Hier kun je bijvoorbeeld voor kiezen als je nog een hoop muurverf over hebt. Zo kun je de verf die je gekocht hebt alsnog gebruiken. Maar in hoeverre is dit een optie? In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van hout verven met muurverf. Of je nu kiest voor houtverf of muurverf, bij Verfwinkel.nl koop je altijd de producten die je voor jouw klus kunt gebruiken. Binnen het grootste online assortiment van Nederland bestel je de beste verfproducten van dit moment.

Kan muurverf op hout gebruikt worden?

Wij raden niet aan om muurverf op hout te gebruiken. Technisch gezien is het mogelijk, maar het gebruik van muurverf op dit materiaal kan leiden tot nadelige effecten. Het is niet voor niets dat er een onderscheid is tussen muurverf en houtverf. Door de eigenschappen die beide verfsoorten bezitten, zijn ze geschikt voor hun respectievelijke ondergronden. Alhoewel je muurverf op hout kunt gebruiken, raden wij dit in de praktijk af. Dit komt omdat latex op hout een aantal nadelige gevolgen kan hebben.

De nadelen van muurverf op hout

Er zijn verschillende toepassingen te bedenken als je muurverf op hout wilt gebruiken. Zo kun je een kast verven met muurverf of een houten plafond schilderen. Toch raden wij dit af. Niet voor niets zijn er binnen ons assortiment diverse lakken te vinden. Deze houtverven zijn speciaal gemaakt om gebruikt te worden op dit materiaal. Verf voor hout dient er rekening mee te houden dat hout werkt. De ene houtsoort werkt meer dan de andere houtsoort, maar hout werkt altijd. Als de verf hier niet op berekend is, kan dit een nadelig effect hebben op het eindresultaat. Bij muurverf op hout wordt de ondergrond afgesloten. Als het hout gaat werken, kan dit ertoe leiden dat de verf gaat bladderen. Het hout heeft totaal geen ruimte om te ademen door de muurverf. Daarom kun je beter kiezen voor een lak.

Wat is de beste verf voor hout?

Zoals we je hierboven al vertelden, kun je voor hout het beste gebruik maken van een lak. Lak is een synoniem voor houtverf. Deze verf is het meest geschikt voor deze ondergrond omdat het ten eerste rekening houdt met de eigenschappen van hout. Hout gaat werken. Om afbladdering te voorkomen, moet een lak hierop berekend zijn. Daarnaast biedt een lak het hout de bescherming die het nodig heeft. Zo zorgt het lakken van hout ervoor dat de ondergrond beter beschermd wordt tegen vocht, vuil en beschadigingen. Bovendien ziet het er fantastisch uit.

Muurverf of lak: je bestelt het bij Verfwinkel.nl

Hierboven lieten we je zien dat muurverf niet geschikt is voor houten ondergronden. Het is mogelijk om muurverf op hout te gebruiken, maar het risico op het bladderen van de verflaag is groter dan gemiddeld. Daarom kun je beter kiezen voor een lak als je bijvoorbeeld een hardboard gaat verven of als je een houten wand gaat verven. Voor een lakverf adviseren wij de Sikkens Rubbol BL Satura en de Sigma S2U Allure Satin. Binnen het uitgebreide assortiment van Verfwinkel.nl tref je lakken in allerlei soorten en maten aan. Bij ons koop je jouw verfproducten voor prijzen die tot wel 50% goedkoper zijn in vergelijking met onze concurrentie. Ontdek zelf onze scherpe prijzen via onze webshop.

 1. Aanbieding
  Sigma S2U Allure Gloss
  Sigma S2U Allure Gloss
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  712 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sikkens BBQ
  Sikkens Rubbol XD High Gloss
  Sikkens Rubbol XD High Gloss
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  772 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Aanbieding
  Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak
  Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  142 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Aanbieding
  Sigma S2U Nova Satin
  Sigma S2U Nova Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  719 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: