Spachtelputz verven: waar moet je op letten?

Spachtelputz verven is een uitstekende manier om deze afwerking van een nieuwe look te voorzien. Spachtelputz is een soort sierpleister die vaak gekozen wordt als afwerking voor muren. Omdat dit een andere soort afwerking is in vergelijking met bijvoorbeeld stucwerk of behang, vragen mensen zich vaak af of het wel mogelijk is om spachtelputz te verven. Kun je spachtelputz verven? Het antwoord is ja. Dit is een verfklus die je prima zelf kunt uitvoeren. Wil je deze sierpleister verven? Hieronder vertellen we je meer over spachtelputz en hoe je deze sierpleister het beste van een nieuwe lik verf kunt voorzien. Natuurlijk vind je alles wat je nodig hebt voor deze taak binnen het uitgebreide aanbod van Verfwinkel.nl.

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz is één van de opties waarvoor je kunt kiezen voor de afwerking van je muren. Deze in kunsthars gebonden sierpleister heeft een korrelige structuur. De korrelstructuur ontstaat doordat deze sierpleister onder meer gemaakt is van kleine steenkorrels. Alhoewel spachtelputz het meest wordt toegepast op wanden, is het tevens een geschikte optie als afwerking voor je plafond. Er kleven meerdere voordelen aan het gebruik van spachtelputz. Het kan eenvoudig en relatief snel aangebracht worden. Het levert een mooie afwerking op die bovendien stoot- en schrobvast is. Spachtelputz gaat lang mee, onder meer dankzij de robuustheid. Tot slot is het ook mogelijk om spachtelputz te verven. Je bepaalt zelf voor welke kleur je kiest.

Voorbereidingen op spachtelputz verven

Een goede voorbereiding is het halve werk, ook als je spachtelputz schilderen gaat. Spachtelputz kun je prima van een nieuw kleurtje voorzien met behulp van muurverf. Je kunt spachtelputz verven met latex verf. Mocht je spachtelputz buiten gaan verven, dan kun je het beste kiezen voor muurverf voor buiten. Maar voordat je de spachtelputz gaat verven, dien je eerst een aantal voorbereidende stappen uit te voeren. Plak ten eerste ieder oppervlak af waar je geen verf op wilt krijgen. Vervolgens ga je de ondergrond schoonmaken voor het verven. Met behulp van een goede ontvetter maak je het oppervlak vetvrij. Dit zorgt voor een betere hechting van de verf. Een voorstrijk kan de hechting nog meer versterken. Dit is vooral een goede optie als je muur een sterk zuigende werking heeft en nog onbehandeld is. Kies bijvoorbeeld voor Alabastine Voorstrijk.

De spachtelputz op je muur verven

Een muur verven waarop spachtelputz aangebracht is, is een verfklus die door iedere doe-het-zelver uitgevoerd kan worden. Misschien vraag je jezelf af, als je spachtelputz wilt verven, welke roller het meest geschikt is. Voor de randen kun je het beste gebruik maken van een kwast in combinatie met een dunne vachtroller. Voor de grote oppervlakken gebruik je een grotere vachtrol. Wil je een spachtelputz muur verven? Omdat een spachtelputz muur minder glad is dan een standaard wand (vanwege de korrelige structuur), zul je iets meer verf nodig hebben. Verder werkt het verven van spachtelputz hetzelfde als het schilderen van een normale muur. Werk dus in banen, laat deze banen overlappen en werk nat in nat. Voor het beste dekkende resultaat breng je meerdere lagen aan.

Spachtelputz verven: de beste tips

Wil je spachtelputz sauzen? Tips krijg je hier. Spachtelputz heeft een korrelige structuur. In vergelijking met het verven van een gladde muur heb je hierdoor meer verf nodig. Daarnaast ben je net wat meer tijd kwijt aan deze verfklus. Breng voldoende lagen aan en neem je tijd voor het beste resultaat. Je kunt het beste kiezen voor een roller met lange haren, zodat je zeker weet dat je geen enkel plekje mist. Daarnaast is het aan te raden om alles al in huis te hebben, zodat je tijdens deze verfklus alles bij de hand hebt. Wij adviseren de Wijzonol Muurverf Extra Mat. Binnen het assortiment van Verfwinkel.nl vind je alle producten die je nodig hebt als je spachtelputz wilt verven. Kijk gerust rond binnen onze online winkel.

Welke verfroller voor spachtelputz?

Bij het schilderen van spachtelputz gelden dezelfde principes als bij het verven van een gladde ondergrond. Wanneer je een verfroller gebruikt, zul je de verf gelijkmatig moeten verdelen door strakke banen te schilderen en te zorgen dat je geen plekken overslaat. Het verschil is dat de verfroller voor spachtelputz de korrelige structuur goed op moet vullen. Welke roller voor spachtelputz geschikt is, hangt er dus vanaf of hij deze eigenschappen heeft. Een vachtroller is bij uitstek een geschikte roller voor spachtelputz.

Wil je spachtelputz verven met een roller dan helpt de harige structuur van een vachtroller je hierbij. Zo’n spachtelputz roller zorgt ervoor dat de verf egaal wordt verdeeld over de wanden en plafonds. Wil je met een verfroller spachtelputz schilderen? Kies dan voor een roller met langere haren. De Anza Verfroller – MicMex of de Anza Verfroller - Wistex zijn ideaal voor deze klus. Spachtelputz verven met een blokkwast kan ook. Ware het niet dat een blokkwast minder verf opneemt en je de verf lastiger egaal aan kunt brengen. Voor het schilderen van de hoeken van spachtelputz ondergrond is een blokkwast wel handig.

Dit heb je nodig om spachtelputz te verven:
Product
Prijs
Bekijk
1.
€ 25,85
2.
€ 20,06
Prijs totaal € 45,91

Lees ook: