Pastel verf: past elke keer perfect

Pastel verf kopen bij Verfwinkel.nl? Pastelkleuren voor verf zijn al jaren populair onder consumenten. Je zou het een trend kunnen noemen, maar tegelijkertijd lijken pastelkleuren voor muurverf niet meer uit beeld te verdwijnen. Dat komt onder meer omdat pastel kleuren voor verf op verschillende manieren gebruikt kunnen worden. Niet alleen zijn er allerlei kleurcombinaties mogelijk, maar pastel verf kan ook goed gecombineerd worden met uiteenlopende materialen. Daarom is een pastelkleur voor jouw muurverf een interessante optie. In deze blog vertellen we je meer over pastel verf en wat de mogelijkheden zijn qua pastelkleuren voor verf.

Wat is pastel verf precies?

Pastelkleuren voor verf zijn een vaak gekozen alternatief voor een witte verfkleur. Veel mensen kiezen het liefst voor lichte kleuren voor de vertrekken van hun woning, waaronder de woonkamer. Lichte kleuren laten een ruimte er optisch ruimer uitzien. Het is om deze reden dat veel mensen voor wit op de muur kiezen. Dit ziet er goed uit, maar een witte muur ziet er ook wat klinisch uit. Misschien ben jij ook wel op zoek naar een lichte kleur die alsnog een beetje warmte bevat. In dat geval bieden pasteltinten uitkomst.

Pastelkleuren behouden de frisse look van witte verf, maar ze geven een vertrek net wat meer persoonlijkheid. Dit zijn zachte en lichte kleuren die verkregen worden door een zuiver pigment te mengen met een lichte kleur. Er zijn allerlei varianten van deze kleuren verkrijgbaar. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld pastel groen verf, pastel roze verf en pastel blauw verf. Zo zijn er nog meer varianten te vinden binnen ons kleuraanbod.

Welke pastelkleur voor verf kies ik?

Er zijn meerdere verfmerken die hun eigen pastelkleuren hebben uitgebracht. Een goed voorbeeld hiervan is Painting the Past. De pasteltinten van dit merk zijn terug te vinden binnen deze Painting the Past Kleurenkaart – Pastel Poetry. Dit is een handgeschilderde kleurenkaart die de uitstraling van de verf het beste weergeeft. Wil je zien hoe deze kleuren er op een oppervlak uit komen te zien? Dan kun je gebruik maken van de sample potjes van dit verfmerk. Vaak gaat het hierbij om krijtverf, wat de pastelkleuren een nog uniekere uitstraling geeft. Wil je bijvoorbeeld Something Old P12 van deze kleurenkaart testen, dan bestel je dit Painting the Past Samplepotje Krijtverf – P12 Something Old.

Flexa is een ander verfmerk dat geregeld mooie pastelkleuren uitbrengt. Zoek je een zachte roze of beige pasteltint, dan is Pink Nudity iets voor jou. Ben je meer van de groene pastelkleuren, dan is mintgroen uit de Flexa Mengcollectie een goede keuze. Daarnaast is Gentle Stone een aanrader als je een pasteltint met een neutrale uitstraling zoekt. Zo zijn er nog veel meer pasteltinten te vinden binnen hun kleuraanbod. Ontdek zelf welke kleuren ze aanbieden via onze webshop.

Nog een verfmerk dat het goed doet op het gebied van pastelkleuren is Sigma. Misschien heb je al wel eens gebruik gemaakt van een Sigma muurverf? Ook op het gebied van (pastel)kleuren is dit één van de beste verfmerken van dit moment. Toppers zoals Pastel Smile, Pastel Porcelain, Pastel Paper of Pastel Plum zijn bijzonder mooie tinten om jouw verf in te laten mengen door onze specialisten. De mooiste pasteltinten voor jouw verf ontdek je bij Verfwinkel.nl.

 1. Outlet
  Painting the Past Kleurenkaart - Pastel Poetry
  Painting the Past Kleurenkaart - Pastel Poetry
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 2. Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  191 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Muurverf Extra Mat
  Wijzonol Muurverf Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  13 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  55 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: