Muurverf inspiratie nodig? Bekijk onze tips!

Wil je jouw muur verven en is inspiratie hard nodig? In deze blog bieden we je alle muurverf inspiratie die je nodig hebt om een geweldig resultaat te behalen. Hierbij bieden we je verf inspiratie voor diverse vertrekken binnen je woning. Zo laten we je zien welke kleur op de muur van je woonkamer helemaal in is op dit moment, maar ook andere woonkamer verf ideeën komen aan bod. Ook bieden we je slaapkamer verven inspiratie en laten we je zien wat de leukste verf kleuren van 2022 zijn.

Woonkamer inspiratie kleuren

Op zoek naar woonkamer kleur inspiratie? Vaak zien we dat mensen kiezen voor wit in de woonkamer. Dit is natuurlijk een prima optie, en binnen ons assortiment kun je bovendien jouw verf laten mengen in diverse witte tinten. RAL 9010 (zuiver wit) doet het altijd goed, net als RAL 9016 (verkeerswit) en RAL 9001 (crèmewit). Over het algemeen wordt aangeraden om voor je woonkamer te kiezen voor een lichte kleur. Lichte kleuren laten deze ruimte groter lijken, terwijl donkere kleuren je woonkamer er kleiner uit laten zien.

De kleuren op de muur van je woonkamer bepalen voor een groot gedeelte de uitstraling en de sfeer. Je kunt ervoor kiezen om alles in dezelfde kleur te verven, maar met kleurencombinaties kun je pas echt een opvallend effect teweegbrengen. De meeste mensen willen een rustgevende woonkamer. Dit kun je bereiken door zachte, warme tinten met elkaar te combineren. Veel combinaties zijn mogelijk. Gebroken wit met grijs is bijvoorbeeld een optie, maar je kunt ook warme varianten van geel, blauw, rood of oranje met elkaar combineren voor een ontspannend effect. Felle kleuren zorgen juist voor een energieke uitstraling, terwijl wit met pasteltinten op dit moment helemaal in is om een moderne look te creëren.

muurverf inspiratiemuurverf inspiratie

Populaire kleuren muurverf voor de slaapkamer

Vaak kiezen mensen ook op de slaapkamer voor rustgevende optie. Een populaire optie van dit moment is Sandy Beach uit de Flexa kleurencollectie. De lichtbruine kleur doet denken aan zand op het strand, wat deze tint extra ontspannend maakt. Natuurlijk kun je Flexa muurverf in deze kleur laten mengen, bijvoorbeeld deze Flexa Powerdek Muren & Plafonds Muurverf. Maar het mooie aan verf mengen bij Verfwinkel.nl is dat je kleurencollecties van het ene merk ook voor andere merken kunt gebruiken. Je kunt Flexa kleuren dus bijvoorbeeld ook gebruiken voor deze Wijzonol Muurverf Superdek of deze Sigma Sigmacryl Universal Matt.

Muurverf kleuren van 2022

Ieder jaar waar zijn er diverse verfproducten en aanbieders die hun eigen kleur van het jaar kiezen. Dit zijn allemaal mooie kleuren voor op de muur. Wil je een trendy muurverf creëren, dan zijn dit de kleuren waarin je het product laat mengen. De Flexa kleur van het jaar is Bright Skies™. Dit is een koele doch ontspannende lichtblauwe tint die geschikt is voor verschillende vertrekken binnen je woning. Histor koos voor Olive Sprig, een ontspannende grijsgroene tint die je ruimte direct opfleurt. Alhoewel de kleuren verschillen, is er wel een duidelijke trend zichtbaar: mensen zijn op zoek naar natuurlijke en ontspannende tinten met een positieve uitstraling. Binnen onze kleurencollecties zijn dergelijke kleuren in overvloede aanwezig. Laat daarom jouw verf mengen bij Verfwinkel.nl.

 1. Histor Kleurbedenktijd
  Histor MY color Muurverf - Extra Mat
  Histor MY color Muurverf - Extra Mat
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  11 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. 3 plus 1 gratis
  Best Beoordeeld
  Verfwinkel.nl Maskingtape Geel
  Verfwinkel.nl Maskingtape Geel
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  162 reviews
  Vanaf

Lees ook: