Kleurcode verf achterhalen: zo doe je dat!

Een kleurcode achterhalen is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is het zeker niet onmogelijk, en je hoeft niet eens een verfspecialist te zijn om een kleurcode te achterhalen. Tegenwoordig is het zelfs eenvoudiger dan ooit om de kleurcode te bepalen. Een vraag zoals ‘welke kleur is dit?’ kan al binnen enkele seconden beantwoord worden. Tenminste, als je kiest voor de moderne manier van een kleurcode zoeken. Je kunt ook kiezen voor de ouderwetse manier. Dat duurt wat langer, maar de kans dat je de juiste kleurcodering van je verf vindt is net iets groter. In deze blog vertellen we je meer over beide opties. We laten je zien hoe je een verf kleur kunt scannen, maar we tonen je ook hoe je gebruik kunt maken van een kleurenwaaier.

Hoe weet ik welke kleur verf is gebruikt?

Een kleurcode herkennen is tegenwoordig simpeler dan ooit als je gebruik maakt van een verf kleur scanner. Ga je een kleurcode scannen, dan maak je gebruik van een speciale moderne tool die binnen enkele seconden de dichtstbijzijnde kleurmatch voor je vindt. Een goed voorbeeld hiervan is deze Sikkens Color Sensor. Ideaal voor het achterhalen van een kleurcode. Het gebruik van dit soort kleurscanners is simpel. Ten eerste plaats je deze sensor op het object waarvan je de kleurcode probeert te achterhalen. Je kunt de kleur scannen via de verf app. Deze app staat in contact met de kleurscanner. In de app wordt de dichtstbijzijnde kleurmatch getoond. Dit is een kleurscanner voor verf, maar je kunt deze sensor op allerlei objecten toepassen. Een kleurcode voor verf zoeken doe je sneller dan ooit.

Zonder kleurmeter voor verf de juiste kleurcode achterhalen

Een verf kleur scanner is de makkelijkste en snelste manier om de juiste kleurcode te achterhalen. Dergelijke sensoren hebben een nauwkeurigheid van 90% of hoger. Tegelijkertijd kleven er ook wat nadelen aan dit soort kleurscanners. Zo is het een prijzige aankoop en bovendien worden kleuren nooit 100% accuraat weergegeven op het scherm van je smartphone. Daarom kan het lonen om de ouderwetse manier toe te passen: een vergelijkbare kleur zoeken in een kleurenwaaier. Een goede kleurenwaaier uit ons eigen assortiment is deze Sigma Kleurenwaaier – NCS Kleurenwaaier C21.3. Hierin staan niet alleen veel kleuren, maar dankzij de RAL kleuren in deze waaier kun je ook de juiste RAL kleur bepalen. Andere kleurenwaaiers uit ons assortiment zijn deze Flexa Pure Kleurenwaaier en deze RAL Kleurenwaaier K7.

Kleurcode achterhalen op andere manieren

Er zijn nog andere methodes die je toe kunt passen als je probeert om de exacte kleurcode te achterhalen. Ten eerste kun je aan de oude bewoners vragen of zij weten welke kleur zij hebben toegepast op bijvoorbeeld de muren. Dat is ideaal als je onderhoud wilt uitvoeren en dezelfde kleur wilt behouden. Je kunt ook aan de laatste schilder vragen of hij of zij de kleur ergens genoteerd heeft. Eventueel kun je nog op zoek gaan naar het oude blik.

Kleurcode gevonden? Bestel dan jouw verf bij ons

De kleurcode van verf achterhalen kan nog best een uitdaging zijn. Een tool zoals de Sikkens Color Sensor maakt dit een stuk gemakkelijker, maar niet iedereen zal dit hulpmiddel willen aanschaffen. Gelukkig kun je op de ouderwetse manier ook een heel eind komen. Heb je de juiste kleur ontdekt, dan mengen wij jouw verfproducten graag in deze kleur. Bekijk nu ons kleurenaanbod en ontdek jouw ideale verf via onze webshop.

 1. Wijzonol Kleurenwaaier - Inspiration Waaier
  Wijzonol Kleurenwaaier - Inspiration Waaier
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 2. Sikkens Kleurenwaaier - 5051 Color Concept Waaier
  Sikkens Kleurenwaaier - 5051 Color Concept Waaier
  4 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 3. Sigma Kleurenwaaier - Voice of Colour
  Sigma Kleurenwaaier - Voice of Colour
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 4. RAL Kleurenwaaier K5 - Groot
  RAL Kleurenwaaier K5 - Groot
  5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs

Lees ook: