Je plafond sauzen: hoe pak je dit aan?

Een plafond sauzen is een verfklus die je prima zelf kunt doen. De kosten van een plafond sauzen per m2 zijn bijzonder hoog als je hiervoor een professionele schilder inschakelt. Niet alleen druk je de kosten door deze klus zelf uit te voeren, maar een plafond sauzen zonder strepen is absoluut mogelijk als je onze instructies opvolgt. Doordat wij tot 50% goedkoper zijn in vergelijking met andere aanbieders, minimaliseer je de prijs van plafond sauzen per m2. Hieronder vertellen we je onze beste tips voor het sauzen van een plafond.

Kun je wanden en plafonds tegelijk sauzen?

Als je zowel je muren als je plafond van een nieuwe lik verf te voorzien, is het een goed idee om deze verfklussen tegelijk uit te voeren. Het sauzen van muur en plafond kan prima gecombineerd worden. Als je hiervoor kiest, kun je het beste als eerste het plafond sauzen. Verf aanbrengen op een plafond kan leiden tot spetters. Je wilt niet dat dit op je net geverfde muur terecht komt. Maar het is geen ramp als er lichte spetters op een wand terecht komen die nog geverfd moet worden. Begin daarom met het verven van je plafond. Hierbij kun je gebruik maken van dezelfde muurverf voor beide ondergronden, bijvoorbeeld Wijzonol Spacklatex, Sigma Wallprim Primer, Sigma Sigmapearl Plafond Supermatt, Wijzonol Muurverf Mat, Sigmapearl Clean Matt of Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Probeer je muur te sauzen zonder het plafond te raken. Dit kun je onder meer doen door gebruik te maken van een kwast voor de randen en andere moeilijk bereikbare plekken of door af te plakken met een geschikte schilderstape.

Plafond sauzen: welke roller kies je?

Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn voordat je aan de slag gaat. Bij Verfwinkel.nl kun je ook terecht voor diverse benodigdheden. Voor het sauzen van een plafond kun je het beste kiezen voor een vachtroller. Ga je een spack plafond sauzen, dan kun je beter kiezen voor een roller met langere haren. Welke roller voor plafond? De beste roller voor plafond sauzen is de Anza Verfroller - MicMex. Zo weet je zeker dat de verf alle plekken bereikt. Maar ook de SAM R7 Muurverfroller Anti-Spat en de SAM Muurverfroller Turbo Anti-Spat zijn uistekende keuzes om je plafond te schilderen zonder spetters. Op deze manier kun je ook een badkamer plafond sauzen. Ga je een gestuct plafond sauzen, dan heb je vaak met een egalere ondergrond te maken. Hiervoor hoeven de haren van een vachtroller minder lang te zijn en kies je voor de ProGold Ultra Finish verfroller.

Snel naar de juiste producten om je plafond te sauzen: 

Op welke manier pak je een plafond sauzen aan?

Ten eerste zoek je binnen het aanbod van Verfwinkel.nl de verf die je nodig hebt. Je kunt kiezen voor speciale plafondverf, maar in de praktijk kiezen onze klanten vaak voor muurverf. Dit is helemaal een aanrader als je ook jouw wanden van een nieuwe lik verf wilt voorzien. Goede opties voor deze klus zijn Sigmatin DGL Matt, Wijzonol Muurverf Extra Mat en Flexa Pure Muurverf – Extra Mat. Na het roeren van de verf gebruik je een vachtroller om de verf op het plafond aan te brengen. Eerst schilder je banen in de lengte. Vervolgens schilder je banen in de breedte, om als laatste alles in één richting te schilderen. Zo kun je een plafond sauzen zonder strepen.

Plafond sauzen? Verfwinkel.nl helpt je graag

Om een plafond te kunnen sauzen, heb je diverse benodigdheden nodig. Hierbij hebben we het niet alleen over verf, maar ook over bijvoorbeeld rollers en afplaktape. Alles voor je verfklus shop je bij Verfwinkel.nl. Wij kunnen de verf voor je plafond in bijna iedere kleur mengen. Bovendien doe je bij ons jouw verfinkopen voor de beste prijzen van nu. Je zult versteld staan van onze lage prijzen. Ontdek het zelf bij Verfwinkel.nl.

Dit heb je nodig om je plafond te sauzen:
Product
Prijs
Bekijk
1.
€ 21,90
Prijs totaal € 21,90

Lees ook: